Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2024
ΕλλάδαΒρέθnκαν τα «εξαφανıσμένα» παιδιά παλαıοχριστιανών, δıάταξη για τεστ DNA

Βρέθnκαν τα «εξαφανıσμένα» παιδιά παλαıοχριστιανών, δıάταξη για τεστ DNA

Ραγδαίες εξελίξεις με τα παιδιά παλαιοχριστιανών που ζουν σε γαλούμι στην ορεινή Κορινθία.

Σύμφωνα με το TLIVE, έχει λάβει η Ελληνική Αστυνομία εισαγγελική διάταξη για διενέργεια τεστ DNA στην οικογένεια.

Η εξέταση αυτή θα δώσει απαντήσεις σχετικά με την πατρότητα των παιδιών τα οποία είναι δηλωμένα ως «αγνώστου πατρός» ώστε να εξεταστεί το ενδεχόμενο αιμομιξίας. Όλα ξεκίνησαν από την άρνηση να μην αποκαλύψουν ο πατέρας του μωρού που έχει αποκτήσει η μεγαλύτερη κόρη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η εισαγγελική διάταξη δεν υποχρεώνει τον πατέρα της οικογένειας να κάνει την εξέταση DNA. Ο πατέρας έχει δικαίωμα να αρνηθεί ωστόσο και αυτό κάτι θα σημαίνει για την Αστυνομία.

Πάντως, ο δικηγόρος της οικογένειας Ανδρέας Θεοδωρόπουλος εισηγείται στον εντολέα του, δηλαδή στον πατέρα, να δεχθεί να κάνει την εξέταση DNA.




Σε μοναστήρι της Θεσσαλίας τα παιδιά της οικογένειας

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής TLIVE, τα παιδιά της οικογένειας, τα οποία απομακρύνθηκαν λίγο πριν φτάσει η αστυνομία στο αυτοσχέδιο σπίτι της Ορεινής Κορινθίας, βρίσκονται όλες αυτές τις ημέρες μαζί με την μητέρα τους σε μοναστήρι Παλαιοημερολογητών.







Το μοναστήρι βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας. Κάποια από αυτά τα μοναστήρια είναι σε δυσπρόσιτες περιοχές και μπορεί να μην έχουν ούτε τηλέφωνο.




Άμις, Μενονίτες: Ποια είναι η αίρεση από την οποία επηρεάστηκαν οι Παλαιοχριστιανοί της Κορινθίας

Σάλος έχει προκληθεί από την αποκάλυψη ότι ο 45χρονος επικεφαλής της κοινότητας των παλαιοχριστιανών στην ορεινή Κορινθία φέρεται να εργαζόταν σε δήμο μέσω τηλεργασίας.

Η υπόθεση των παλαιοχριστιανών στην Κορινθία απασχολεί τη δημοσιότητα, με την αίρεση Αμίς από την οποία επηρεάστηκαν να προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον.

Η οικογένεια ζούσε σε λαγούμι μακριά από τον πολιτισμό στην ορεινή Κορινθία, τρόπος ζωής ο οποίος ορίζεται από την Αμίς που ανήκει στο ευρύτερο πλαίσιο της αίρεσης των Αναβαπτιστών.

Το Αναβαπτιστικό κίνημα πρωτοεμφανίστηκε το 1525 στη Ζυρίχη. Σε σύντομο χρονικό διάστημα άλλαξε όνομα και αποκαλούνταν πια “Μενονίτες”.




Πήρε το όνομά του από τον Μένο Σίμονς (1496-1561), έναν ιερέα που μπήκε στην αίρεση με στόχο να μειώσει τον φανατισμό. Η διδασκαλία των Μενονιτών δεν ασχολήθηκε μόνο με θρησκευτικού περιεχομένου ζητήματα άλλα και άλλα, κοινωνικής φύσης που ήταν ιδιαίτερα προκλητικά για την εποχή και τους οδήγησαν στην περιθωριοποίηση.

Είναι στενά συνδεδεμένοι, αλλά ανεξάρτητοι από τις εκκλησίες των Μεννονιτών. Γενικά είναι συντηρητικοί Χριστιανοί και γνωστοί για απλή διαβίωση, απλή ενδυμασία και απροθυμία να υιοθετήσουν πολλές ανέσεις της σύγχρονης τεχνολογίας.

Η Αμίς, που προέκυψε από διάσπαση του κινήματος, εξαπλώθηκε κατά τη διάρκεια του 17ου αιώνα στην Ελβετία και τη Γερμανία και οι υποστηρικτές της ήταν συντηρητικοί χριστιανοί που ζούσαν απλά, μακριά από την τεχνολογική πρόοδο και αγωνίζονταν για την ειρήνη. Πρόκειται για πληθυσμό που αυξάνεται με γρήγορους ρυθμούς. Σήμερα ξεπερνούν τις 350 χιλιάδες.

Κατά τον 18ο, τον 19ο και τον 20ο αιώνα “πιστοί” της Αμίς έφυγαν στην Αμερική με αποτέλεσμα σχεδόν να εξαφανιστούν από τη Ευρώπη. Μάλιστα, μέχρι και σήμερα στην ανατολική Πενσιλβάνια υπάρχει ακόμη ένας σημαντικός αριθμός τους. Άλλα σημαντικά τους κέντρα είναι το Κάνσας, η Ιντιάνα, η Αϊόβα, το Οχάιο και το Ιλινόις.

Σύμφωνα με την πίστη των Αμίς, τα μέλη της επιλέγουν να ζουν μακριά από το “Hochmut” (αλαζονεία), ενώ πορεύονται με γνώμονα το “Demut” (ταπεινοφροσύνη) αλλά και το “Gelassenheit” (γαλήνη).

Οι Αμίς δηλώνουν υποταγή στον Θεό τους και δεν τους χαρακτηρίζει ατομικισμός. Αυτή είναι και η αιτία που απομακρύνονται από την τεχνολογία, αφού αυτή θα διευκόλυνε τη ζωή τους ως άτομα και έτσι δεν θα χρειάζονταν την κοινότητα.

Δεν συμφωνούν με την υποχρέωση για στρατιωτική θητεία και για τον λόγο αυτό δεν την εκτελούν.

Οι προϋποθέσεις για να γίνει κάποιος μέλος της αίρεσης δεν είναι πολύπλοκες, μιας και το μόνο που χρειάζεται είναι να το θέλει ο ίδιος.

Η ηλικία που συνήθως κάποιος μπαίνει στην Αμίς είναι από 18 έως και 23 ετών.

Οι Άμις έχουν μεγάλες οικογένειες, ανάλογα με την υποομάδα, μεταξύ έξι και εννέα παιδιών κατά μέσο όρο. Επειδή οι περισσότεροι νέοι επιλέγουν να ενταχθούν στην ομάδα, έχουν ισχυρή πληθυσμιακή ανάπτυξη, η οποία προκαλεί διπλασιασμό του πληθυσμού περίπου κάθε είκοσι χρόνια, ενώ ιδρύουν συνεχώς νέους οικισμούς.

Τα πιο σημαντικά