Τετάρτη, Απριλίου 2 2025
ΕλλάδαTραγωδία: Πέθανε στο πεζοδρόμιο περιμένοντας ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Tραγωδία: Πέθανε στο πεζοδρόμιο περιμένοντας ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Θήβα: 63χρονος πέθανε στο πεζοδρόμιο περιμένοντας ασθενοφόρο από τη Λιβαδειά

Άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στη βροχή – Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε στη Θήβα πάνω από μισή ώρα αργότερα, όταν ο 63χρονος είχε ήδη εκπνεύσει

Αβοήθητος πέθανε στο πεζοδρόμιο στη Θήβα ένας 63χρονος, ο οποίος διερχόμενος από την οδό Πινδάρου έχασε τις αισθήσεις του και κατέρρευσε λιπόθυμος σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα τοπικά μέσα.

Ο άτυχος άνδρας πέθανε στο πεζοδρόμιο όπου παρέμενε μέσα στη βροχή για μισή ώρα, σκεπασμένος με μια κουβέρτα

thiva 3103 1460 820 new

Έντρομοι περαστικοί φώναζαν σε βοήθεια για την οποία έσπευσε ιδιώτης γιατρός της περιοχής. Αφού έλεγξε τον σφυγμό του άτυχου άνδρα και είδε ότι ήταν ιδιαίτερα αδύναμος, έκρινε ότι η μεταφορά του στο νοσοκομείο ήταν αναγκαία.

Δυστυχώς, όμως, όταν κλήθηκε το ΕΚΑΒ διαπιστώθηκε ότι το ασθενοφόρο βρισκόταν στη Λιβαδειά και απαιτούνταν περισσότερο από μισή ώρα για να πάει στη Θήβα, ενώ ούτε στο αστυνομικό τμήμα υπήρχε διαθέσιμος αστυνομικός ώστε να συνδράμει.

Όταν πλέον έφτασε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ δεν μπόρεσε να προσφέρει το παραμικρό, καθώς ο 63χρονος κείτονταν στο πεζοδρόμιο μέσα στη βροχή για περισσότερο από μισή ώρα, σκεπασμένος με μία κουβέρτα, και δεν άντεξε.

Στο σημείο βρέθηκαν οι συγγενείς του, οι οποίοι χωρίς να μπορούν να πιστέψουν τι έχει συμβεί ειδοποίησαν γραφείο τελετών για να παραλάβει τη σορό του.

166 20 5 1

Καταγγελία από το Εργατικό Κέντρο Θήβας

Με αφορμή το τραγικό περιστατικό, το Εργατικό Κέντρο Θήβας με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Υγείας για «την κατάντια του νοσοκομείου της πόλης και τις τεράστιες ελλείψεις».

Συγκεκριμένα, αναφέρεται:

«Το Εργατικό Κέντρο Θήβας καταγγέλλει την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Υγείας για την κατάντια που έχει περιέλθει το νοσοκομείο της πόλης μας, αλλά και το ΕΚΑΒ που με μόνο ένα ασθενοφόρο δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μιας τεράστιας περιοχής με βιομηχανική ζώνη, στρατόπεδο, φυλακές, δομές και εθνική οδό.

»Έχουμε αναδείξει με συνεχείς ανακοινώσεις και συλλαλητήρια τα μεγάλα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τις τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο νοσοκομείο και το ΕΚΑΒ.

»Σήμερα μέσα στο κέντρο της πόλης της Θήβας ένας συμπολίτης μας ηλικίας 63 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή αβοήθητος μπροστά στα μάτια περαστικών που εναγωνίως καλούσαν το ΕΚΑΒ, αλλά δεν υπήρχε ασθενοφόρο στην Θήβα και έπρεπε να έρθει από την Λιβαδειά. Ενώ και η ΕΛΑΣ δεν είχε την δυνατότητα να συνδράμει λόγω έλλειψης προσωπικού.

ekav 1

»Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας αφού ο συμπολίτης μας, παρά τις προσπάθειες ιδιώτη γιατρού, κατέληξε στο πεζοδρόμιο αφού δεν υπήρχε άμεση μεταφορά του στο νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε από γραφείο τελετών.

»Καλούμε το υπουργείο Υγείας να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες του και να στελεχώσει το νοσοκομείο και το ΕΚΑΒ και τους πολίτες της Θήβας σε γενικό ξεσηκωμό διαμαρτυρίας και διεκδίκησης».

Τα πιο σημαντικά