– Αμέσως έσπευσε να «απαντήσει» η Τουρκία, καθώς, σύμφωνα με την ιστοσελίδα haberturk.com, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις υποστηρίζουν πως την ώρα της πτώσης του ελληνικού μαχητικού δεν υπήρχε κανένα τουρκικό αεροσκάφος στο Αιγαίο
– Μάλιστα, όπως αναφέρει η ίδια ιστοσελίδα, οι διευκρινίσεις από τις ένοπλες δυνάμεις ήρθαν ως απάντηση μετά την έκταση που έλαβε το περιστατικό πτώσης του Mirage 2000-5 ανοικτά της Σκύρου.
Από τη πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η πτώση του Mirage 2000-5, 9 μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου, το μυαλό πολλών πήγε στο ενδεχόμενο να ΄χει δεχτεί πυρά κατά τη διάρκεια της αποστολής αναχαίτισης στην οποία συμμετείχε.
Πριν από λίγο ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στη Τουρκία μετέδωσε τις πρώτες διαρροές από τουρκικές πηγές.
Σύμφωνα μ΄ αυτές οι Τούρκοι σπεύδουν να αποκλείσουν οποιοδήποτε ενδεχόμενο “κατάρριψης”, λέγοντας ότι “κανένα τουρκικό αεροσκάφος δεν πέταγε στη περιοχή της πτώσης”.
Πηγή: ΣΚΑΙ