Αυτή είναι η τρομακτική στιγμή που μια τίγρης της Σιβηρίας επιτέθηκε σε μια νεαρή γυναίκα την ώρα που την τάϊζε, μπροστά σε όλους τους επισκέπτες.
Η μεγάλη τίγρης, που ονομάζεται Ταϊφούν, ξεπήδησε πάνω στην φύλακα του Ζωολογικού Κήπου του Καλίνινγκραντ, στη Ρωσία, αφού το κλουβί της ήταν τυχαία ανοιχτό ενώ η γυναίκα έφερνε φαγητό στο ζώο.
Αλλά η ζωή της σώθηκε καθώς οι θεατές έμεινα έκπληκτοι και έριξαν πέτρες στην τίγρη μέχρι να απομακρυνθεί.
Κάποιοι άνδρες σήκωσαν ακόμη ένα τραπέζι και καρέκλες από ένα κοντινό καφέ, πετώντας τα πάνω από το φράχτη για να αποσπάσουν την προσοχή του ζώου, έτσι ώστε να μπορεί να διαφύγει η φύλακας.
Μια φύλακας στη Ρωσία είναι τυχερή που είναι ζωντανή μετά την επίθεση από μια αρσενική τίγρη, ενώ της έδινε τροφή. Ένα μέρος του κλουβιού του ζώου ήταν τυχαία ανοιχτό , επιτρέποντάς του να επιτεθεί
Οι τρομαγμένοι επισκέπτες παρακολούθησαν το ζώο, μια 16χρονη αρσενική τίγρη που ονομάζεται Ταϊφούν, καθώς έσερνε το κορίτσι στο έδαφος και άρχισε να της επιτίθεται. Το περιστατικό έλαβε χώρα στο ζωολογικό κήπο του Καλίνινγκραντ, στη Ρωσία
Οι επισκέπτες κατάφεραν να της αποσπάσουν την προσοχή, ρίχνοντας τραπέζια, καρέκλες και ξύλα που πήραν από ένα κοντινό καφέ, επιτρέποντας στη γυναίκα να ξεφύγει
Η ανώνυμη γυναίκα, από το Καλίνινγκραντ, χτυπήθηκε άσχημα, αλλά έσπευσε στο νοσοκομείο και αναμένεται να επιβιώσει.Οι ανησυχητικές εικόνες δείχνουν την γυναίκα πεσμένη με την πλάτη της στο έδαφος με την τίγρη από πάνω της να φαίνεται ότι πρόκειται να την σκοτώσει.
Αλλά σε αυτό το σημείο, οι κραυγές των επισκεπτών του ζωολογικού κήπου, και τα έπιπλα που έριξαν, απέσπασαν την τίγρη η οποία ποτέ δεν είχε επιτεθεί σε κάποιον φύλακα.
«Το πρόσωπό του κοριτσιού αιμορραγούσε», είπε κάποιος βασισμένος στα λεγόμενα των μαρτύρων. «Φώναξε και προσπάθησε να πολεμήσει το ζώο».
Άλλοι υπάλληλοι φύλακες του ζωολογικού κήπου δεν ήταν παρόντες τη στιγμή της επίθεσης, και έτσι έπρεπε οι Ρώσοι επισκέπτες να σώσουν την άτυχη γυναίκα.
Η τίγρη της Σιβηρίας – η μεγαλύτερη τίγρης στον κόσμο – υποτίθεται ότι έπρεπε να βρίσκεται σε ένα άλλο μέρος όταν η γυναίκα έφερε το φαγητό της.
Αλλά παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα και η γάτα – που περιγράφεται ως «ηλικιωμένη» – ήταν σε θέση να επιτεθεί.
Ένας εκπρόσωπος επαίνεσε τους επισκέπτες.
Αφού η φύλακας διέφυγε, το προσωπικό του ζωολογικού κήπου έφτασε και ηρέμησε τον Ταϊφούν και ξεκίνησε μια ποινική έρευνα
Ο Tαϊφούν γεννήθηκε υπό αιχμαλωσία στο ζωολογικό κήπο Τσέλιαμπινσκ το 2001, πριν μεταφερθεί στο Καλίνινγκραντ. Οι κάτοχοι λένε ότι δεν έχει ιστορικό από επιθέσεις στο προσωπικό, αλλά χαρακτηρίστηκε ως «νευρικός» και «επιθετικός»
«Το ζώο εισήλθε στην περίφραξη όταν η φύλακας ήταν εκεί», είπε μια δήλωση. «Η τίγρης επιτέθηκε στην γυναίκα».
«Οι επισκέπτες με φωνές, πέτρες και άλλους αυτοσχεδιασμούς κατόρθωσαν να αποσπάσουν το ζώο. Αυτό επέτρεψε στην υπάλληλο του ζωολογικού κήπου να κρυφτεί σε μια πίσω αίθουσα ».
Οι επισκέπτες ήταν που κάλεσαν ένα ασθενοφόρο. Αργότερα το προσωπικό του ζωολογικού κήπου έφτασε στη σκηνή και έδωσε ένα ηρεμιστικό στην τίγρη.
Ένας εκπρόσωπος του τοπικού υπουργείου Υγείας δήλωσε: «Ο ασθενής παραδόθηκε στο νοσοκομείο με πολλαπλές πληγές στο σώμα και στα άκρα. Έχει τις αισθήσεις της, η κατάστασή της εκτιμάται ως σταθερή αλλά κρίσιμη. Δεν υπάρχει απειλή για τη ζωή της. ”
Η γυναίκα βρίσκεται σε εντατική φροντίδα σε νοσοκομείο στο Καλίνινγκραντ, μια ρωσική περιοχή που έχει σφηνωθεί ανάμεσα στις χώρες της Νορβηγίας και της ΕΕ της Πολωνίας και της Λιθουανίας.
Διεξήχθη ποινική έρευνα. Η τίγρης αναφέρθηκε ότι ήταν «αγχωμένη» μετά την επίθεση, αλλά ότι η γεύση του ανθρώπινου αίματος που πήρε δεν θα είναι επικίνδυνη μετέπειτα, δήλωσαν οι Ρώσοι αξιωματούχοι του ζωολογικού κήπου.
Σε αντίθεση με τις προηγούμενες αναφορές, δεν χορηγήθηκαν ηρεμιστικά στην γάτα αφού σχεδόν σκότωσε την φύλακα, ισχυρίστηκαν οι αυτόπτες μάρτυρες.
«Το ζώο, το οποίο υπέστη επίσης μεγάλο στρες, βρίσκεται στο κελί του», είναι μια δήλωση του ζωολογικού κήπου.
«Δεν θα ληφθούν μέτρα εναντίον του. Το ζώο δεν κατηγορείται για την επίθεσή του στην γυναίκα.
«Αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ζωολογικού κήπου που μια τίγρης επιτέθηκε σε έναν άνθρωπο», δήλωσε εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου.
«Ξεκίνησε επίσημη έρευνα για να ανακαλύψει τους λόγους της τραγωδίας στον ζωολογικό κήπο».
Ένας εκπρόσωπος είπε: «Η τίγρη της Σιβηρίας είναι εδαφικό ζώο. Η προστασία της επικράτειάς της είναι το φυσικό ένστικτό της.
«Αυτό το ζώο ενήργησε σύμφωνα με το ένστικτό του. Δεν ήταν επιθετικότητα. Ήταν η άμυνα της επικράτειάς της. ”
Η τίγρη της Σιβηρίας γεννήθηκε την 1η Ιουλίου 2001 στο ζωολογικό κήπο Τσελιάμπινσκ και αργότερα μεταφέρθηκε στο ζωολογικό κήπο του Καλίνινγκραντ. Έφτασε 16 ετών φέτος.
Στην άγρια φύση, τέτοιες τίγρεις – ένα είδος που απειλείται με εξαφάνιση – έχουν προσδόκιμο ζωής 15 ετών.
«Ο Ταϊφούν δεν έχει επιδείξει ποτέ επιθετικότητα στο προσωπικό του ζωολογικού κήπου», είπε μια πηγή. Αλλά σήμερα το ζώο ήταν «νευρικό» και «επιθετικό».
Δείτε το βίντεο.