Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2025
διεθνήΘλίψη και οργή για τη δολοφονία της 11χρονης: Βρέθηκε vεκρή δίπλα από...

Θλίψη και οργή για τη δολοφονία της 11χρονης: Βρέθηκε vεκρή δίπλα από το σχολείο της

Θλίψη και οργή για τη δολοφονία 11χρονης στη Γαλλία: Η μικρή Λουίζ βρέθηκε μαχαιρωμένη σε πάρκο, 800 μέτρα από το σχολείο της

Νέα δολοφονία ανηλίκου στην περιοχή του Παρισιού εξοργίζει την κοινή γνώμη – Τα ίχνη της 11χρονης Λουίζ χάθηκαν λίγο μετά το σχόλασμα, την Παρασκευή

Θλίψη και οργή προκαλεί στη Γαλλία ο εντοπισμός του πτώματος της 11χρονης Λουίζ, μαθήτριας στο γυμνάσιο της πόλης Λονγζιμό, περίπου 40χλμ νότια του Παρισιού. Τελευταία φορά που κάποιος είδε την 11χρονη ήταν στις 2μμ της Παρασκευής, 7 Φεβρουαρίου, την ώρα που σχόλασε από τα μαθήματά της.

Όπως πολλοί συμμαθητές της, η Λουίζ πήρε τον δρόμο της επιστροφής για το σπίτι της διασχίζοντας ένα κοντινό δασικό πάρκο, το bois des Templiers, από όπου περνούν δεκάδες παιδιά καθημερινά, όπως τονίζουν κάτοικοι της περιοχής. Όταν δεν επέστρεψε στο σπίτι της την αναμενόμενη ώρα, οι γονείς της ενημέρωσαν αμέσως την αστυνομία, ενώ μεγάλη κινητοποίηση για να βρεθεί έγινε και στα κοινωνικά δίκτυα. Γείτονες και φίλοι της οικογένειας άρχισαν να την ψάχνουν. Λίγοτερο από 12 ώρες μετά την εξαφάνισή της, το πτώμα της βρέθηκε στο περιαστικό δάσος. Έφερε πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι.

Το σημείο όπου βρέθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής προς ξημερώματα Σαββάτου, είναι σε απόσταση περίπου 800 μέτρων από το σχολείο, το “Γυμνάσιο Αντρέ Μορουά”.

f75e3ab475ef45a4964818859f05441a

Τεράστια αστυνομική δύναμη διεξάγει έρευνες αλλά αυτό δεν καλμάρει την οργή των πολιτών

Στην περιοχή έχει αναπτυχθεί πολύ ισχυρή αστυνομική δύναμη άνω των 120 αστυνομικών που “χτενίζουν” κάθε σημείο για να αναζητήσουν πιθανά ίχνη του δράστη ή των δραστών ενώ εξετάζουν προσεκτικά το υλικό από όλες τις κάμερες ασφαλείας.

Ο Εισαγγελέας του Εβρί, Γκρεγκουάρ Ντιλέν δήλωσε ότι “πολύ ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί για να προχωρήσουν σε εξονυχιστικές έρευνες όλης της περιοχής”. Στη δύναμη αυτή μετέχουν αστυνομικοί από τρία διαμερίσματα της νομαρχίας Ιλ-ντε-Φρανς καθώς και διμοιρία των ειδικών μονάδων της αστυνομίας, αλλά και έφιπποι αστυνομικοί και μέλη των διευθύνσεων εγκληματολογικού και της ανακριτικής αστυνομίας.

Η αστυνομία αναζητά το όπλο του εγκλήματος που, από τη νεκροτομή που έκαναν οι ιατροδικαστές οι οποίοι κάνουν λόγο για βαθιά τραύματα σε ζωτικά όργανα, θεωρείται βέβαιο ότι είναι μαχαίρι με μακριά λεπίδα.

Ο Εισαγγελέας πάντως έχει δηλώσει ότι “δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι διαπράχθηκε σεξουαλική βία”.

8329fb81d28f4598b4e9d87b076a7838

Το βράδυ της Παρασκευής, ένα ζευγάρι ηλικίας 23 και 20 ετών συνελήφθη σε ένα διαμέρισμα στο Επινέ-σιρ-Ορζ, το οποίο βρίσκεται μερικές εκατοντάδες μέτρα από το σπίτι των γονιών της Λουίζ. Όμως οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν κατέστησαν δυνατή την αθώωσή τους και η αστυνομική τους κράτηση άρθηκε το απόγευμα του Σαββάτου.

Ο δράστης της δολοφονίας της 11χρονης πιστεύεται ότι είναι ένα άτομο με ανοιχτά μάτια και καστανά μαλλιά. Στο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας δίνεται μεγάλη προσοχή στα άτομα που πιθανώς ακολούθησαν τη Λουίζ καθώς έφευγε από το σχολείο της.

9ca4584f79394d4cb5dedbabbc3df419

Η γιγαντιαία αστυνομική επιχείρηση δεν καταλαγιάζει ωστόσο την οργή των πολιτών που δηλώνουν ότι δεν αντέχουν άλλο πια να βλέπουν τα παιδιά τους να δολοφονούνται.

Σημειώνεται ότι η δολοφονία της 11χρονης Λουίζ συνέβη λιγότερο από έναν μήνα μετά από τη δολοφονία 14χρονου στο Παρίσι από σεσημασμένους ανήλικους που ενώ είχαν συλληφθεί για ληστείες με χρήση βίας, είχαν αφεθεί ελεύθεροι και λίγους μήνες μετά από την άγρια δολοφονία της 19χρονης Φιλιπίν στο δάσος της Βουλώνης, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

gjrkjuobkaawdja

Τα πιο σημαντικά