Το πρώτο ραντεβού πάντα διακρίνεται από αμηχανία και δυστυχώς αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα και στο δεύτερο και στο τρίτο…
Μάλιστα, το να προκύψει το κατάλληλο και ενδιαφέρον θέμα συζήτησης και για τις δύο πλευρές είναι πολλές φορές δύσκολη υπόθεση.
Θα ήταν υπέροχη ιδέα να υπήρχε κάποιο είδος διαιτησίας που να καθοδηγεί σωστά, με κάποιο μαγικό τρόπο, τους δύο εμπλεκόμενους.
Όμως, επειδή αυτό είναι ένα φανταστικό σενάριο, σου παρουσιάζουμε όλα τα απαγορευμένα θέματα συζήτησης των ραντεβού.
Οι πρώην
Δεν είναι ανάγκη με το καλημέρα σας να αναφερθείτε στο ερωτικό παρελθόν σας, ούτε να αναλύσετε όσα σας πλήγωσαν και τις αιτίες χωρισμού, ειδικά αν σας εκθέτουν (π.χ. απιστήσατε).
Με τον τρόπο αυτό δείχνετε να μην έχετε αποδεσμευτεί συναισθηματικά από προηγούμενες καταστάσεις και πρόσωπα ή ακόμα χειρότερα ότι είστε ακόμα πληγωμένοι.
Το καλύτερο είναι σε μία ερώτηση για τον/ την πρώην να απαντήσετε καλοπροαίρετα και να δηλώσετε ότι κοιτάζετε μπροστά.
Επίσης φροντίστε να τονίσετε με κάποιον τρόπο πόσο όμορφα περνάτε στο σημερινό σας ραντεβού.
Τα οικονομικά
Είναι λεπτό θέμα και απαιτεί επιδέξιους χειρισμούς, ιδιαίτερα όταν δύο άνθρωποι δεν γνωρίζονται καλά.
Η επίδειξη οικονομικής ισχύος κάνει κάποιον να φαίνεται φαντασμένος, υπερόπτης, υλιστής και κενός, ενώ η γκρίνια για την κακή σου οικονομική κατάσταση μπορεί να κουράσει και να σε κάνει να φανείς αξιολύπητος-η.
Αν σου γίνει η άκομψη ερώτηση “πόσα βγάζεις” η καλύτερη απάντηση είναι η μέση οδός: “όχι τόσα πολλά που να μην ξέρω τι να τα κάνω, αλλά αρκετά για να ζω αξιοπρεπώς και να καλύπτω όλες τις ανάγκες μου”.
Από την άλλη πλευρά, αν σε οδηγήσει η περιέργεια να εκστομίσεις εσύ την παραπάνω αδιάκριτη ερώτηση, μαζεψέ το αμέσως λέγοντας ότι δεν μπορεί να πιστέψεις πώς σου ξέφυγε αυτή η αδιακρισία και ότι δεν είναι υποχρεωτική καμία απάντηση στην ερώτησή σου.
Πολιτική
Το θέμα είναι καυτό και εξαιρετικά επικίνδυνο. Για να μην καταλήξεις να ακούς κήρυγμα για τις πολιτικές σου πεποιθήσεις ούτε ακραίες πολιτικές απόψεις και λεπτομερείς αναλύσεις, που μπορεί να καταλήξουν βαρετές, βρες τρόπο να αλλάξεις θέμα.
Για κανένα λόγο μη γίνεις αγενής και μην καταφεύγεις σε προσωπικές επιθέσεις και χαρακτηρισμούς.
Κάνε ένα σχόλιο, που θα σε βγάλει από τη δύσκολη θέση, του τύπου: “έτσι όπως είναι η σημερινή πολιτική κατάσταση, δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση κανενός πολιτικού”.
Μπορείς ακόμα να βρεις ένα διακριτικό τρόπο να αλλάξεις θέμα, όπως λέγοντας ότι αν και δεν είσαι αδιάφορος-η για την πολιτική, είχες μια δύσκολη μέρα και θα προτιμούσες να συζητήσεις κάτι πιο ανάλαφρο και πιο διασκεδαστικό.
Επικίνδυνα θέματα είναι ακόμη αυτά που άπτονται στη θρησκεία και στα ανθρώπινα δικαιώματα, γι’αυτό απόφυγέ τα! Περίεργες εξομολογήσεις.
Μπορεί από το πρώτο ραντεβού να καλλιεργηθεί μία οικειότητα, όμως δεν είναι ανάγκη να αποκαλυφθούν πολύ προσωπικά θέματα, όπως η λιποαναρρόφηση που έκανες πριν λίγο καιρό, το επικείμενο διαζύγιο των γονιών σου και άλλα που μπορεί να κάνουν την παρέα σου να νιώσει άβολα.
Αν βρεθείς στη δύσκολη θέση να ακούς ένα σωρό προσωπικές εξομολογήσεις, προσπάθησε να κλείσεις το θέμα με την ατάκα “τουλάχιστον αυτό πέρασε και εσύ έμαθες κάτι από αυτό”.
Διαφορετικά, ζήτα συγγνώμη, πήγαινε στο μπάνιο και όταν γυρίσεις φέρε αμέσως ένα επόμενο θέμα συζήτησης.
Αν εσύ δεν συγκρατηθείς και κάνεις κάποια περίεργη προσωπική εξομολόγηση, προσπάθησε να αναστρέψεις το κλίμα αμηχανίας, λέγοντας ότι απλά αστειευόσουν (έστω κι αν μιλούσες σοβαρά).