Αντίστροφη μέτρηση για τον γάμο του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος παντρεύεται σήμερα τον σύντροφό του Τάιλερ Μακπμπέθ στο δημαρχείο της Νέας Υόρκης.
Σύμφωνα με το Mega, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο Τάιλερ Μακμπέθ θα ενώσουν τις ζωές τους με πολιτικό γάμο στο Δημαρχείο του Μανχάταν, ενώ όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο γάμος αναμένεται να γίνει σε κλειστό οικογενειακό κύκλο με παρόντες τους γονείς των δυο ανδρών και έναν μάρτυρα. Η τελετή αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 3 το μεσημέρι (τοπική ώρα).
H πολιτική συγκέντρωση στη Νέα Υόρκη
Με ανάρτηση που έκανε το απόγευμα της Πέμπτης (19/10) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης λίγη ώρα πριν τελεστεί ο πολιτικός του γάμος στη Νέα Υόρκη ενημέρωσε πως αύριο θα πραγματοποιήσει πολιτική συγκέντρωση.
Συγκεκριμένα, ο κ. Κασσελάκης ενημερώνει μέσω Instagram ότι αύριο Παρασκευή, μία ημέρα μετά τον γάμο του, θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στη Νέα Υόρκη στις 19:00 στο Terroir Tribeca.
Τα νομικά ζητήματα
Ακόμη, ο δικηγόρος, Όθων Παπαδόπουλος, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό για τον λόγο που ο Στέφανος Κασσελάκης αποφάσισε να παντρευτεί τώρα με τον σύντροφό του.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο δικηγόρος, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει την ελληνική ιθαγένεια οπότε μπορεί να μείνει στη χώρα για όσο διάστημα επιθυμεί σε αντίθεση με τον σύντροφό του είναι Αμερικανός, άρα δεν ισχύει το ίδιο στη περίπτωση του.
Τόνισε ότι ο γάμος μεταξύ δύο ομόφυλων ατόμων δεν αναγνωρίζεται στην Ελλάδα, ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο για την Ευρωπαϊκή Ένωση, που αναγνωρίζει τη συγκεκριμένη ένωση και μπορεί να χορηγήσει άδεια παραμονής στο ένα μέλος της σχέσης, σε περίπτωση που προέρχεται από χώρα εκτός ΕΕ.
Με αυτόν τον τρόπο, λοιπόν, φέρεται να επιχειρείται η απόκτηση άδειας παραμονής του Τάιλερ στην Ελλάδα, προκειμένου να παραμείνει στη χώρα για όσο καιρό χρειαστεί και να είναι δίπλα στον Στέφανο Κασσελάκη.
«Γάμος μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου δεν γίνεται αποδεκτός στην Ελλάδα. Αναγνωρίζεται, όμως, σε πολλές άλλες χώρες και έτσι γεννιούνται διάφορα νομικά προβλήματα σχετικά με το τι θα συμβεί όταν επιστρέψουν εδώ. Επίσημα η ελληνική νομοθεσία δεν δίνει καν την άδεια παραμονής σε τρίτη χώρα για έναν γάμο που δεν αναγνωρίζει», συμπλήρωσε ο ίδιος.
«Εκ πλαγίου όμως, με δικαστική απόφαση βάση της νομολογίας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί. Έρχονται δηλαδή οι δικαστικές αποφάσεις να αντικαταστήσουν τον νόμο», διευκρίνισε ο κ. Παπαδόπουλος.
Ο γάμος μπορεί να γίνει όπου θέλει το ζευγάρι
Από την πλευρά της η Μαρία Μάρκου, δικηγόρος στη Νέα Υόρκη, ανέφερε πως σύμφωνα με τον νόμο της Νέας Υόρκης ο γάμος μπορεί να γίνει όπου θέλει το ζευγάρι.
«Οποιοσδήποτε θέλει να τελέσει έναν γάμο, μπορεί να πάρει μία άδεια όπου γράφεται απλά σε ένα οργανισμό. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος εξειδικευμένος από το κράτος. Από το 2011 υπάρχει σχετική νομοθεσία που επιτρέπει τον γάμο των ομοφυλοφίλων, η οποία δίνει τα αντίστοιχα δικαιώματα με έναν γάμο ετερόφυλων», σημείωσε συγκεκριμένα η κ. Μάρκου.