Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2025
ΕλλάδαΣΟΚ για την ΑΕΚ - Την «διέλυσε» ο Ολυμπιακός

ΣΟΚ για την ΑΕΚ – Την «διέλυσε» ο Ολυμπιακός

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 6-0: Οι Πειραιώτες προκάλεσαν «εφιάλτες» στην Ένωση και «τελείωσαν» ήδη την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας

Απίστευτο γλέντι στο “Καραϊσκάκης”! Ο Ολυμπιακός συνέτριψε την ΑΕΚ με 6-0 στο πρώτο παιχνίδι των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας και εξασφάλισε ουσιαστικά την πρόκριση στον τελικό, με πανηγυρικό τρόπο.

Με ένα φοβερό ξεκίνημα στο ματς, ο Ολυμπιακός πέτυχε τρία γκολ στο πρώτο 25λεπτο του αγώνα και συνέχισε το… πάρτι του, “χτυπώντας” ανελέητα την ΑΕΚ στα κενά της άμυνά της, για να βρει τρία ακόμη τέρματα στο δεύτερο μέρος και να ολοκληρώσει μία “εφιαλτική” βραδιά για την Ένωση στο Κύπελλο Ελλάδας, προκαλώντας παροξυσμό στους οπαδούς του στο “Καραϊσκάκης”.

Παρότι ξεκίνησε το ματς χωρίς πολλούς βασικούς του, ο Ολυμπιακός έκανε… πλάκα στην ΑΕΚ και πήρε ιστορική νίκη κόντρα στην ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να κερδίζει κατά κράτος τη “μάχη” των πάγκων. Ως εκ τούτου, θα έχει πλέον τυπική διαδικασία η ρεβάνς στην OPAP Arena.

Το παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ματς και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την αργή άμυνα της ΑΕΚ, βγάζοντας διαρκώς παίκτες την πλάτη των αμυντικών της Ένωσης, με τον Γιάρεμτσουκ να έχει ένα χαμένο τετ-α-τετ και δύο οφσάιντ, πριν το πρώτο γκολ στο ματς, μόλις στο 9ο λεπτό του αγώνα.

Ο Λουίς Πάλμα έφυγε ωραία από αριστερά και γύρισε την μπάλα στον Όρτα, ο οποίος πλάσαρε με τη μία από κοντά, με την μπάλα να κοντράρει και στον Μουκουντί και να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-0 του Ολυμπιακού στο ματς.

Οι Πειραιώτες συνέχισαν να επιτίθενται κατά κύματα και να πιέζουν ψηλά την άμυνα της ΑΕΚ, βγάζοντας παίκτες σε θέση για γκολ χωρίς σταματημό. Ο Γιάρεμτσουκ είχε όμως κάποιες κακές επιλογές και χρειάστηκε να έρθει και πάλι ο Όρτα για να πετύχει το δεύτερο τέρμα της ομάδας του. Στο 19′ ο Πορτογάλος πήρε την μπάλα από ασίστ του Ουκρανού μετά από ολέθριο λάθος του Μουκουντί και πλάσαρε ιδανικά για το 2-0 στο ματς.

Ακολούθησε και ένα τρίτο γκολ για τον Ολυμπιακό, τρία λεπτά αργότερα, αφού πλέον επικρατούσε τρικυμία στην άμυνα της ΑΕΚ. Οι ρόλοι αντιστράφηκαν αυτή τη φορά, με τον Όρτα να δίνει… μισό γκολ στον Γιάρεμτσουκ, για να βρει και αυτός δίχτυα για το 3-0 των Πειραιωτών στο ματς.

Μετά το τρομερό ξεκίνημα των Πειραιωτών στο παιχνίδι, η ΑΕΚ προσπάθησε να βγάλει αντίδραση και πήρε μέτρα στο γήπεδο, καταφέρνοντας να σκοράρει με τον Ελίασον. Το γκολ δεν μέτρησε όμως ποτέ, εξαιτίας ενός οφσάιντ στην αρχή της φάσης, το οποίο υπέδειξε ο βοηθός διαιτητή και επιβεβαίωσε το VAR.

Η Ένωση είχε και δύο σουτ από Λαμέλα και Σιμάνσκι που “απείλησαν” την εστία του Πασχαλάκη, αλλά και ο Ολυμπιακός είχε δύο ακόμη καλές στιγμές με Όρτα και Γιάρεμτσουκ, αλλά αμφότεροι αστόχησαν σε σουτ υπό καλές προϋποθέσεις.

Τα πιο σημαντικά