Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2024
ΕλλάδαΣαν σήμερα «έσβησε» το αστέρι του Παντελή Παντελίδη

Σαν σήμερα «έσβησε» το αστέρι του Παντελή Παντελίδη

Έξι χρόνια έχουν περάσει από την ημέρα που ο Παντελής Παντελίδης έφυγε από την ζωή, βυθίζοντας στη θλίψη του εκατοντάδες χιλιάδες θαυμαστές του.

Ήταν 18 Φεβρουαρίου 2016, όταν έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του Παντελή Παντελίδη. Του λαϊκού τραγουδιστή που είχε καταφέρει να ξεχωρίσει από το YouTube και να αγαπηθεί όσο λίγοι στην ελληνική μουσική σκηνή.

Ο καλλιτέχνης που με μία κιθάρα απέναντι από μία κάμερα κατάφερε να… εισβάλλει στις καρδιές εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, οι οποίοι τον αγάπησαν και τον ξεχώρισαν μέσα από τα τραγούδια του.

Η αλήθεια είναι πως ο Παντελής Παντελίδης χάραξε τη δική του πορεία, μέσα από τραγούδια που μιλούσαν για τις σχέσεις, τραγούδια που μέχρι σήμερα τα ακούμε στα ραδιόφωνα και μετρούν εκατομμύρια views στο YouTube.

Το πρωινό εκείνο της Πέμπτης 18 Φεβρουαρίου η είδηση είχε αρχίσει να «ψιθυρίζεται» στα δημοσιογραφικά γραφεία, όμως κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει την τραγική αυτή αλήθεια. Λίγες μέρες πριν, άλλωστε, είχε ακουστεί ξανά πως ο δημοφιλής τραγουδιστής είχε ένα τροχαίο, όμως αμέσως οι στενοί του συνεργάτες είχαν προβεί σε διαψεύσεις και έκαναν λόγο για κακόγουστα ρεπορτάζ/δημοσιεύματα.

Η είδηση έπεσε σαν βόμβα και τα μάτια των θαυμαστών του έτρεχαν… ποτάμια δακρύων στο άκουσμά της. Η οικογένειά του, στενοί του φίλοι και συγγενείς έτρεξαν στο Ασκληπιείο Βούλας για να δουν τι ακριβώς είχε συμβεί.

Λίγες ημέρες αργότερα, στην κηδεία του Παντελή Παντελίδη στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στη Νέα Ιωνία υπήρξε μία λαοθάλασσα από κόσμο που ανάλογή της οι παλιότεροι είχαν δει μόνο για τον Στέλιο Καζαντζίδη και τον Μανώλη Αγγελόπουλο.

Όταν έφτασε η στιγμή για το τελευταίο «αντίο» ο κόσμος έφτανε από τη Νέα Ιωνία μέχρι το νεκροταφείο της Μεταμόρφωσης. Μία στιγμή που για όσους ήταν θαυμαστές του αγαπημένου τραγουδιστή, δύσκολα θα ξεχάσουν.



Η φωνή του, όμως, βρίσκεται ακόμα εδώ. Μέσα από τραγούδια του που παίζουν τα ραδιόφωνα, αφού οι ακροατές συνεχίζουν να ζητούν να ακούσουν ένα τραγούδι του, στις πίστες με τραγουδιστές που τιμούν τη μνήμη του ή σε τηλεοπτικές εκπομπές που συνάδελφοί του ερμηνεύουν κάποια από τις μεγάλες επιτυχίες του.

Το όνειρο που έζησε στα πέντε χρόνια της απίστευτης ανόδου του στην κορυφή ο Παντελής Παντελιδης ήταν για κάποιους ένα κίνητρο για να παλέψουν και εκείνοι με τη σειρά τους για να πετύχουν στον δικό τους τομέα.

Από το «Δεν ταιριάζετε» μέχρι το «Της καρδιάς μου το γραμμένο», που ήταν το τελευταίο τραγούδι που είχε ηχογραφήσει ο ίδιος σε στούντιο, ένα προς ένα τα τραγούδια του είχαν καταφέρει να αγαπηθούν πολύ. Δημιουργώντας, μάλιστα, νέα δεδομένα στην μουσική σκηνή της χώρας.

Σε όποιο μαγαζί εμφανιζόταν η αγάπη του κόσμου στο πρόσωπο του έφτανε σε πρωτόγνωρα επίπεδα, κάνοντας κάποιους να ασκήσουν κριτική ή άλλους να τον χλευάζουν για τους στίχους και τη μουσική που έγραφε ο ίδιος.

Αυστηρή κριτική, βέβαια, του ασκήθηκε και για το τραγούδι «Κατεχόμενα», που μιλούσε για μία γυναίκα που… πούλησε τον σύντροφό της για να βρει μία καλύτερη ζωή στο κατεχόμενο μέρος της Κύπρου. Μία ιστορία που του είχε μεταφέρει ένας φίλος του από την Λευκωσία και εκείνος την έκανε τραγούδι. Όπως ο ίδιος είχε εξομολογηθεί, άκουγε φίλους του να του λένε ιστορίες και εκείνος τα μετέφερε σε στίχους και μελωδίες.

Ίσως εκεί να ήταν το μυστικό της επιτυχίας του Παντελή Παντελίδη, αφού εκτός από ένα παιδί από μία λαϊκή περιοχή όπως είναι η Νέα Ιωνία, κατάφερε να αφουγκραστεί την καψούρα του καθενός και να την μεταφέρει σε ραδιόφωνα, διαδίκτυο και πίστες (μικρές ή μεγάλες).

tafos pantelidi 2

Έξι χρόνια και, όμως, θαρρείς πως πρόκειται για αστείο, αλλά η μεγάλη αλήθεια είναι πως ο Παντελής δεν είναι εδώ και κανείς δεν ξέρει πού θα μπορούσε να είχε φτάσει εκείνο το παλικάρι που άφησε το Πολεμικό Ναυτικό και έκανε την μεγάλη του αγάπη πραγματικότητα. Διεκδίκησε το όνειρό του, μπήκε ως ίσος δίπλα σε μεγάλα ονόματα στα νυχτερινά κέντρα, και κέρδισε την αγάπη του κόσμου που λίγοι στην Ελλάδα έχουν βιώσει σε όλους τους χώρους του θεάματος και όχι μόνο…

Τα πιο σημαντικά