Η γεννημένη στο Ιράν, με Ιταλικό διαβατήριο, μεταπτυχιακή ερευνήτρια του πανεπιστημίου της Σορβόνης Aryanà Francesca Urbani, έχοντας ζήσει σε 6 διαφορετικές χώρες της Ασίας και της Αφρικής, μέσα από το project Imagined Borders επιχείρησε να παρουσιάσει πόσο εκτός πραγματικής ζωής είναι η έννοια των συνόρων ανάμεσα σε χώρες.
Η Urbani μέσω του Google Earth συνέλεξε σειρά εναέριων λήψεων των συνοριογραμμών ανάμεσα σε χώρες που βρίσκονται σε διαμάχη, όπως Μεξικό και ΗΠΑ, Ισραήλ και Παλαιστίνη, Βιετναμ και Λάος. Με κόκκινες γραμμές παρουσιάζονται οι γραμμές των συνόρων.
(Ουκρανία – πάνω, Κριμαία – κάτω)
Οι κόκκινες και οι κίτρινες γραμμές των συνόρων μέσα από τις φωτογραφίες της Urbani, δείχνουν ξεκάθαρα ότι τα «σύνορα» είναι μια καθαρά ανθρώπινη έννοια, που χωρίζει στα 2 ποτάμια, στεριές, βουνά, χωράφια και κόβει τη γη σε κομματάκια. Όσα τείχη/φρούρια/στρατόπεδα/αλιενς και να βάλει ο άνθρωπος ώστε να περιχαρακώσει ένα κομμάτι γης, μάλλον περισσότερο φαιδρός και αστείος δείχνει, όπως αποδεικνύουν οι παρακάτω φωτογραφίες της Urbani.
Παλαιστίνη (αριστερά) – Ισραήλ (δεξιά)
Αργεντινή (αριστερά) – Ουρουγουάη (δεξιά)
Kalingrad (πάνω) – Πολωνία (κάτω)
Λιβανός (αριστερά) – Ισραήλ (δεξιά)
Ουζμπεκιστάν (αριστερά) – Καζακστάν (δεξιά)
ΉΠΑ (επάνω) – Μεξικό (κάτω)
ΗΠΑ (αριστερά) – Μεξικό (δεξιά)
Τυνησία (αριστερά) – Λιβύη (δεξιά)
ΗΠΑ (επάνω) – Μεξικό (κάτω)
Βιετναμ (πάνω) – Λάος (κάτω)
Ναμίμπια (αριστερά) – Μποτσουάνα (δεξιά)