Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2025
PlusΠασίγνωστος Έλληνας τραγουδιστής σε μικρή ηλικία

Πασίγνωστος Έλληνας τραγουδιστής σε μικρή ηλικία

Το γλυκό αγοράκι που απεικονίζεται στην φωτογραφία μπορεί να πέρασε στην Ιατρική Σχολή, όμως τελικά τον κέρδισε το τραγούδι.

Πλέον είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς και αγαπητούς Έλληνες τραγουδιστές, έχοντας σημειώσει μεγάλη επιτυχία.

Καταφέρατε να τον αναγνωρίσετε;

snapinsta.app 120580911 1780987032050687 8444480196082789307 n 1080

την φωτογραφία βλέπουμε τον Πάνο Κιάμο στην παιδική του ηλικία!

snapinsta.app 328586125 718207716718113 4731129960266479522 n 1080

Ποιος είναι ο Πάνος Κιάμος

Ο Πάνος Κιάμος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 4 Οκτωβρίου του 1975. Είχε δείξει από μικρό παιδί την κλήση του στην μουσική. Τελειώνοντας στο σχολείο, πέρασε στην Ιατρική Σχολή, την οποία όμως δεν τελείωσε καθώς αποφάσισε να ακολουθήσει το επάγγελμα του τραγουδιστή.

Η πορεία στο τραγούδι

Καλεσμένος στο «Chart Show» είχε αναφέρει: «Εγώ είμαι της γενιάς που οι γονείς μας θέλανε να γίνουμε γιατροί, δικηγόροι, αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί. Ήμασταν καταδικασμένοι. Ήμουν φυτό. Σημαιοφόρος. Όλα τα αριστεία. Μου άρεσε πάντα η μουσική. Εγώ διάβαζα με walkman. Τότε είχαμε walkman. Οι γονείς μου έλεγαν “ή ακούει μουσική και δεν διαβάζει ή δεν ακούει μουσική και το κάνει για να μας σπάσει τα νεύρα”. Γιατί ερχόντουσαν οι βαθμοί και δεν μπορούσαν να μου πουν τίποτα».

«Μου έλεγαν οι γονείς μου: “η μουσική δεν είναι κάτι σταθερό. Πέρασε στην Ιατρική να έχουμε κάτι σταθερό και μετά”. Εγώ καθώς μεγάλωνα, κατάλαβα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθώ με την Ιατρική γιατί θα έπρεπε να φτάσω 35 με 40 χρονών. Πέρασα Ιατρική, αλλά δεν πήγα ποτέ», είχε συμπληρώσει.

Ακόμα, είχε αποκαλύψει ότι δεν έχει καθόλου καλή σχέση με την Ιατρική: «Πήγα να δω έναν φίλο μου που είχε χτυπήσει με το μηχανάκι -ευτυχώς όλα καλά-. Του λέω “Λευτέρη” και το επόμενο που θυμάμαι είναι που ξύπνησα με τα πόδια ψηλά και μου ρίχνανε ζάχαρη στο στόμα. Τότε μου λέει ο Λευτέρης “Εσύ ήρθες να με δεις ή εγώ ήρθα να σε δω”. Δεν το είχα!».

Το 1998 κυκλοφόρησε το πρώτο του CD, με τίτλο «Ένας έρωτας λατρεία και ανάγκη». Κατά την διάρκεια της καριέρας του έχει ερμηνεύσει δεκάδες τραγούδια που έχουν γίνει μεγάλες επιτυχίες και ο κόσμος τα έχει αγκαλιάσει.

Μεταξύ των τραγουδιών του είναι τα: «Χωρίς νερό», «Φωτιά με φωτιά», «Θα Με Ζητάς», «Απόψε φόρα τα καλά σου», «Σφύριξα… κι έληξες», «Από Δευτέρα», «Σκοτώνεις», «Νίκησες πάλι», «Υποφέρω» και «Κάτσε και Μέτρα».

Μάλιστα έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού, όπως: ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος, ο Αντύπας, η Ελένη Δήμου και ο Νίκος Κουρκούλης.

Η συνεργασία που μετάνιωσε

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Θέμη Γεωργαντά είχε αποκαλύψει ότι υπήρξε συνεργασία για την οποία μετάνιωσε στην πορεία. Συγκεκριμένα είχε πει: «Την τελευταία πενταετία συνέβη. Ο πατέρας μου, μου είπε να μην κάνω μία συνεργασία, εγώ επέμενα να την κάνω. Μου είχε πει ότι δεν θα είμαι καλά σε αυτήν τη συνεργασία, όχι εξαιτίας του άλλου καλλιτέχνη, αλλά εξαιτίας των συνθηκών».

«Όταν υπάρχει μία συνεργασία κάνεις κάποια βήματα πίσω εσύ, κάποια ο άλλος καλλιτέχνης. Γενικότερα, η ουσία είναι να πηγαίνεις στη δουλειά σου και να νιώθεις χαρά, να νιώθεις ότι θέλεις να πηγαίνεις το βράδυ στο μαγαζί. Εγώ λοιπόν, δεν το ένιωθα αυτό το πράγμα, και είχε δίκιο ο πατέρας μου παρότι την έκανα τη συνεργασία. Εκείνος δεν μου είπε τίποτα, μετά εγώ του είπα, “πατέρα είχες δίκιο για άλλη μία φορά”. Πήγα να το παίξω ότι τα έχω μάθει εγώ τα πράγματα, ότι έχω εμπειρία. Φαίνεται ότι είναι πολύ σημαντικό τελικά να ακούω και την άλλην άποψη. Παραδέχτηκα το λάθος μου», είχε προσθέσει.

Οι δύσκολες στιγμές στην καριέρα του

Μιλώντας στο περιοδικό You, ο Πάνος Κιάμος είχε αναφερθεί και στις δύσκολες στιγμές που έχει περάσει στην καριέρα του. Ο τραγουδιστής είχε εξομολογηθεί: «Δεν ήθελα ποτέ να μπω σε αυτό το σύστημα. Δεν ήμουν ποτέ σε αυτό που λέμε κύκλωμα, έχω περάσει βράδια να τραγουδάω σε πέντε-έξι παρέες. Έχω κάνει δουλειές που θεωρούνται αποτυχίες. Έχω βιώσει την άρνηση. Να είμαι στη Θεσσαλονίκη και να τραγουδάω μπροστά σε 2.500 κόσμο και να κατεβαίνω Αθήνα και να μην με ξέρουν! Το «Χωρίς νερό» κυκλοφόρησε Μάιο και μέχρι τον Σεπτέμβριο δεν το είχε παίξει ούτε ένας σταθμός και εγώ ήμουν κάθε μέρα πάνω από το ραδιόφωνο και κάθε λεπτό άλλαζα συχνότητα μήπως το παίξει κάποιος και το χάσω».

«Ναι, ήθελα να τα βροντήξω. Όταν με είχαν αδικήσει, όταν βγήκε ο πρώτος δίσκος. Πίστευα ότι το τραγούδι αυτό θα αγγίξει τον κόσμο και για έξι μήνες δεν το άκουγα πουθενά. Αυτό συνέβη και με τους άλλους δύο δίσκους που δεν πολυακούστηκαν, το «Σ’ ευχαριστώ που ήρθες πάλι» και το «Δεν είσαι μόνη». Πέρασα πολλά βράδια στην παραλιακή, να κλαίω, και να λέω “είναι σύστημα τελικά κι εγώ είμαι απ’ έξω, με αδικούνε δεν ανήκω σε αυτά τα άτομα άρα δεν πρόκειται να παίξω ποτέ!”», είχε σημειώσει.

Ο τραγουδιστής έχει εμφανιστεί και στην τηλεόραση συμμετέχοντας στις σειρές: «Δύο Ξένοι», «Η ώρα η καλή» και «Ένας Μήνας και κάτι».

Ο γάμος και τα τρία παιδιά

Ο Πάνος Κιάμος υπήρξε παντρεμένος από το 2008 έως και το 2020 με την Ζαχαρούλα Μουρκογιάννη. Κατά την διάρκεια του γάμου τους απέκτησαν τρία παιδιά: την Λιάνα, τον Βασίλη και τον Κωνσταντίνο.

«Και τα τρία παιδιά μου είναι στην εφηβεία. Δύσκολη περίοδος. Δεν σου κρύβω ότι είναι πολύ λίγα τα τραγούδια μου που ακούνε τα παιδιά μου. Είναι Snik, Trannos, FY», έχει πει σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Κοσμοράδιο 95.1».

Σχετικά με τον χωρισμό του από την Ζαχαρούλα Μουρκογιάννη, είχε εξηγήσει στην ίδια συνέντευξη ότι: «Παντρεύτηκα, έκανα τρία παιδιά, χώρισα αλλά δεν μάθατε κάτι. Δεν έκανα κάτι ιδιαίτερο. Δεν έκανα πράγματα για να προκαλέσω και ήθελα να απασχολώ τα ΜΜΕ μόνο μέσα από τη δουλειά μου και τα τραγούδια μου. Παρατηρώ τώρα πια καλλιτέχνες που ασχολούμαστε με τη ζωή τους κι όχι με τα τραγούδια τους. Αυτό δεν θα ήθελα να συμβεί ποτέ σε εμένα γιατί θα σήμαινε ότι τα τραγούδια μου δεν θα είχαν επιτυχία».

Την φωτογραφία από την παιδική του ηλικία την είχε ανεβάσει ο ίδιος ο Πάνος Κιάμος στο προφίλ που διατηρεί στο Instagram στις 4 Οκτωβρίου του 2020. Στη λεζάντα του post έχει γράψει: «Σήμερα γίνομαι 45… αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας τον Πάνο όχι όπως τον γνωρίζετε λίγο ή περισσότερο από τότε που ξεκίνησε τη δισκογραφία ενεργά… (1998)… αλλά τον Πάνο ως παιδί… σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές σας!».

 

Τα πιο σημαντικά