Κυριακή, Μαρτίου 23 2025
ΕλλάδαΟ Στέφανος Κασσελάκης συνάντησε τον Νίκο Πλακιά: «Απορώ γιατί αυτή την πρόταση...

Ο Στέφανος Κασσελάκης συνάντησε τον Νίκο Πλακιά: «Απορώ γιατί αυτή την πρόταση την έχεις κάνει μόνο εσύ»

Όλα όσα συζήτησαν

Ο Στέφανος Κασσελάκης επισκέφτηκε την Καλαμπάκα και συζήτησε με τον Νίκο Πλακιά που έχασε τις δίδυμες κόρες του, Θώμη και Χρύσα και την ανιψιά του, Αναστασία στην τραγωδία στα Τέμπη.

Η συζήτηση των δύο ανδρών επικεντρώθηκε στη δικογραφία που συντάσσεται κατά ορισμένων πολιτικών προσώπων, τις απόπειρες συγκάλυψης της αλήθειας, τις πολιτικές εξελίξεις γύρω από το θέμα και τον πόνο της απώλειας, ενώ παραπλανητικά δημοσιεύματα έχουν στόχο να αμαυρώσουν (ευτυχώς χωρίς καμία επιτυχία) το έργο του Συλλόγου των Συγγενών των Θυμάτων των Τεμπών.

Δείτε το βίντεο:

@skasselakis

Βρέθηκα σήμερα στην Καλαμπάκα και συζήτησα με τον Νίκο Πλακιά για το έγκλημα των Τεμπών. Ένα έγκλημα που σημάδεψε 57 ζωές, 57 οικογένειες, μια ολόκληρη κοινωνία. Ο κόσμος ζητά αλήθεια. Ζητά δικαιοσύνη. Ζητά τιμωρία για ΟΛΟΥΣ τους εμπλεκομένους. Δεν θα αφήσουμε κανέναν! Δεν θα σωπάσουμε! Δεν θα σταματήσουμε! Προανακριτική ΤΩΡΑ για όλους τους υπεύθυνους! #ΔΕΝΕΧΩΟΞΥΓΟΝΟ

♬ πρωτότυπος ήχος – Stefanos Kasselakis

«Εμείς ετοιμάζουμε κατηγορητήρια. Ο Τομέας Δικαιοσύνης του Κινήματος Δημοκρατίας προχωρά σε κατηγορητήρια για όλα τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα. Για όλα. Τα πολιτικά κόμματα θα έπρεπε να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια», είπε αρχικά ο Στέφανος Κασσελάκης με το Νίκο Πλακιά να απαντά ότι «άπαντες έπρεπε να το στηρίξουν, από την κυβέρνηση μέχρι όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Και απορώ γιατί αυτή την πρόταση, παρακολουθώντας την, την έχεις κάνει μόνο εσύ και μόνο εμείς, οι συγγενείς.

Γιατί να οδηγηθείς σε προανακριτική μόνο για ένα πολιτικό πρόσωπο, όταν στη δικογραφία και όταν αυτή τελειώσει, τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα θα είναι τουλάχιστον επτά ή οκτώ;».

«Η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί. Ούτε μπορεί να γίνεται παιχνίδι στα χέρια της εξουσίας»

Ο Νίκος Πλακιάς σχολιάζοντας την παραπομπή του Τριαντοπούλου στο δικαστικό συμβούλιο τόνισε: « Με αυτό καθεστώς που επικρατεί τώρα, κάτι μου έλεγε μέσα μου ότι θα οδηγούμασταν σε αυτό». Και συνέχισε: «Είναι καταπάτηση του Συντάγματος! Ο Τριαντόπουλος δεν μπορεί να επιλέγει πώς και πού θα παραπεμφθεί» και ο Στέφανος Κασσελάκης συμφώνησε: «Είναι σαν να λέει ο κατηγορούμενος στον εισαγγελέα: ‘Εγώ δεν θέλω να περάσω από ανακριτή, θέλω να οδηγηθώ κατευθείαν αλλού’».*

«Όλα δείχνουν πως υπάρχει ένα «οργανωμένο σχέδιο σιωπής»

«Ποιο είναι το σχέδιό τους; Αν όχι να σας εξαφανίσουν, να σας κάνουν να σωπάσετε;», ρώτησε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Το σχέδιο είναι η απαξίωση», απάντησε ο Νίκος Πλακιάς. «Να λένε πως νομικά δεν στέκουν αυτά που λέμε. Να προσπαθήσουν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα, γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι η φθορά που υπέστη η κυβέρνηση από τα Τέμπη είναι τεράστια».

Το Κίνημα Δημοκρατίας τονίζει ότι «δεν θα σωπάσει» και διεκδικεί:

  • Προανακριτική επιτροπή ΤΩΡΑ για όλους τους υπεύθυνους.
  • Κατηγορητήρια για όλους τους πολιτικούς που εμπλέκονται.
  • Κατάργηση του άρθρου 86 του Συντάγματος, που τους καλύπτει.
  • «Η διαδικασία σύνταξης κατηγορητηρίων έχει ήδη ξεκινήσει. Δεν θα αφήσουμε την αλήθεια να θαφτεί. Οι οικογένειες των θυμάτων δεν είναι μόνες τους. Δεν θα σωπάσουμε. Δεν θα σταματήσουμε. Η δικαιοσύνη θα έρθει», τονίζεται.

Τα πιο σημαντικά