Οι επικοινωνιολόγοι του Κυριάκου Μητσοτάκη αφαίρεσαν όλα τα σχόλια στα social media του, κάτι μάλλον αναμενόμενο μετά τα δεκάδες χιλιάδες αρνητικά σχόλια που έπαιρνε σε όλα τα βίντεο που ανέβαζε το τελευταίο διάστημα.
Μάλιστα το διάγγελμα που έκανε μετά τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, είχε φτάσει τα 60.000 dislikes. Την ίδια ώρα τα θετικά σχόλια ήταν ελάχιστα.
Αυτός θα ήταν ένας από τους λόγους που το πρωί της Παρασκευής στη Βουλή ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στα social media, λέγοντας πως είναι επικίνδυνα…
Πρωτιά Μητσοτάκη σε αποδοκιμασίες στα social media στην Ευρώπη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να κατέχει την πρωτιά σε αποδοκιμασίες στα social media στην Ευρώπη. Σύμφωνα με το parallaximag.gr στο δείγμα που λήφθηκε υπολογίστηκαν οι θετικές και αρνητικές αντιδράσεις στα πέντε τελευταία ποστ κάθε αρχηγού της κυβέρνησης στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τρεις χώρες δεν συμπεριλαμβάνονται: Η Γερμανία (καθώς η Angela Merkel είχε ανακοινώσει τη διακοπή λειτουργίας της σελίδας της μόλις έχασε την αρχηγεία του CDU, το 2019), η Πορτογαλία (ο António Costa δεν έχει δημοσιεύσει κάτι από το 2019) και η Σλοβακία (καθώς τα τελευταία ποστ του Igor Matovič έχουν ειρωνικές δημοσιεύσεις και αστεϊσμούς, συνεπώς το δείγμα θα ήταν ανασφαλές -πάντως, γενικώς κυμαίνεται θετικά άνω του 95%). Στην Ιρλανδία ο Michael D. Higgins είναι ανενεργός από το 2018 και λήφθηκαν υπόψη οι δημοσιεύσεις του Micheál Martin.
«Το γράφημα είναι ξεκάθαρο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελεί, πλέον, ένα ανεπανάληπτο, ενδεχομένως παγκοσμίως, παράδειγμα καθολικής αποδοκιμασίας μέσω ενός εργαλείου που δεν κατάφερε να ελέγξει, παρά τις προσπάθειές του να ελέγξει κάθε προσπάθεια αποδοκιμασίας του στα ΜΜΕ, τους δρόμους, αλλά και τα social media, όπως φάνηκε από το πρόσφατο κύμα “τιμωριών” προς τους λογαριασμούς πολιτών που εξέφραζαν αντικυβερνητικές απόψεις», αναφέρει το δημοσίευμα.
Και συνεχίζει: Προσωπικά, θεωρώ τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης καταμέτρησης ως την απόλυτη δημοσκόπηση, ως την απόλυτη φωτογραφία της πολιτικής στιγμής στη χώρα μας -σε κάθε χώρα υπάρχουν άνθρωποι που συμφωνούν ή διαφωνούν, που έχουν ή δεν έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ, που είναι νέοι, γέροι, μορφωμένοι, αμόρφωτοι, δεξιοί, κεντρώοι, αριστεροί, αναρχικοί, φιλελεύθεροι, φασίστες και η παράθεση των αριθμών δεν χωράει αμφισβήτησης. Εξίσου εντυπωσιακό, αν όχι το πιο εντυπωσιακό στοιχείο της έρευνας, είναι το πλήθος της συμμετοχής, που δείχνει τη διάθεση των Ελλήνων πολιτών να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους στον βασικό υπεύθυνο όλων των πολιτικών που επιβάλλονται τον τελευταίο καιρό: Σε σύνολο 506.000 αντιδράσεων, στα συνολικά 120 ποστ, οι 220.000 αντιδράσεις καταμετρήθηκαν στα πέντε ποστ του Έλληνα Πρωθυπουργού!».
Kαι συνεχίζει: «Δηλαδή μόνος του ο Κυριάκος Μητσοτάκης είδε 220.000 και οι υπόλοιποι κυβερνώντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όλοι μαζί, είδαν 286.000 -όχι τις τελευταίες πέντε ημέρες, αλλά στις πέντε τελευταίες τους αναρτήσεις. Δεν παραθέτω raw data, καθώς όλα τα στοιχεία είναι δημόσια -όσο κι αν αλλάξουν, τα ποσοστά παραμένουν ίδια. Παρέλειψα ελάχιστες αναρτήσεις ειδικών περιπτώσεων (κοινοποίηση δίχως κείμενο, φιλανθρωπικός έρανος που ούτως ή άλλως θα είχε θετικές αντιδράσεις)».
«Σημειώνω τους λογαριασμούς των πολιτικών που εξετάστηκαν: Sauli Niinistö, Robert Abela, Andrej Plenković, Emmanuel Macron, Mette Frederiksen, Alexander Van der Bellen, Kaja Kallas, Viktor Orbán, Pedro Sánchez, Stefan Löfven, Xavier Bettel, Alexander De Croo, Gitanas Nausėda, Miloš Zeman, Arturs Krišjānis Kariņš, Micheál Martin, Andrzej Duda, Νίκος Αναστασιάδης, Florin Cîțu, Janez Janša, Boyko Borisov, Mario Draghi, Mark Rutte, Κυριάκος Μητσοτάκης. Τη στιγμή της δημοσίευσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε στις τελευταίες πέντε αναρτήσεις του 220.811 αντιδράσεις (44.369 θετικές – 20,1%, 176.442 αρνητικές – 79,9%) με σαφώς πτωτικές τάσεις -ενδεχομένως να βρίσκεται ήδη κάτω από το 20% όταν αναγνωστεί το κείμενο από κάποιες και κάποιους», καταλήει το δημοσίευμα.