Όλοι γνωρίζουμε ότι οποιαδήποτε φωτογραφία μπορεί να επεξεργαστεί, αλλά δεν μπορούν όλοι να εντοπίσουν κάτι ψεύτικο. Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι μόνο το 60% των ανθρώπων είναι σε θέση να ξεχωρίσουν τις πραγματικές εικόνες από τις ψεύτικες, και ακόμη λιγότερο – το 45% – μπορεί να εντοπίσει το επεξεργασμένο σημείο.
Σας προσκαλούμε να μάθετε σε ποια κατηγορία ανήκετε. Για να το κάνετε αυτό, διαβάστε τις ερωτήσεις και προσπαθήστε να βρείτε τις απαντήσεις στις φωτογραφίες. Στη συνέχεια, ελέγξτε τις απαντήσεις σας από κάτω και πείτε μας τα αποτελέσματα σας στα σχόλια.
1. Ένας ή περισσότεροι χαρακτήρες λείπουν από την φωτογραφία. Τι ή ποιοι είναι;
© eastnews © depositphotos
2. Bάλαμε κάποιες έξτρα λεπτομέρειες στο άγαλμα. Ποιες είναι αυτές;
© reuters
3. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς: χρειάζεται να είστε πολύ παρατηρητικοί για να καταλάβετε τι πάει λάθος εδώ.
© reuters © depositphotos © depositphotos
4. Κάποιος εδώ δεν άνηκε αρχικά στην φωτογραφία. Ποιος είναι αυτός;
© eastnews © depositphotos
5. H πραγματική εικόνα είχε τον ποδηλάτη ή το ζευγάρι;
© pictures © depositphotos
6. Σε αυτήν την φωτογραφία έχουν αλλάξει δύο πράγματα. Το πρώτο μπορείτε να το βρείτε εύκολα. Το δεύτερο… είναι για αυτούς που γνωρίζουν τον πίνακα του Ντα Βίντσι.
© eastnews
Μπόνους: Βρείτε το πάντα ανάμεσα στους επίσκοπους.
© Wojtek Laski/East News
1.
© eastnews © depositphotos
Η αρχική φωτογραφία τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια εμφάνισης του άνθρακα στη χερσόνησο Γιαμάλ της Ρωσίας. Η επιδημία επηρέασε κυρίως τα ελάφια, οπότε οι αλεπούδες δεν έπρεπε να περάσουν από εμβολιασμούς.
Μπορείτε να καταλάβετε ότι η αλεπού δεν ήταν πραγματικά εκεί από τη σκιά της που πέφτει προς τα αριστερά, σε αντίθεση με τις σκιές των ελαφιών και του κτηνίατρου που πέφτουν στα δεξιά. Εκτός από αυτό, το δέρμα της αλεπούς είναι πολύ φωτεινό, το οποίο είναι πιο χαρακτηριστικό της χειμερινής περιόδου.
2.
© reuters
Αυτό είναι το πάνω μέρος της Αψίδας του Θριάμβου του Παρισιού. Το τόξο είναι διακοσμημένο με ένα τετράπλευρο, ένα αρχαίο άρμα που πάντα τραβιόταν από 4 άλογα. Το άρμα είναι ένα αντίγραφο των Άλογων του Αγίου Μάρκου, ένα σύνολο από ρωμαϊκά αγάλματα που χρονολογούνται από τον 4ο αιώνα π.Χ. και βρίσκονται σήμερα στη Βενετία.
Μια συμβουλή για όσους δεν γνωρίζουν βαθιά την παρισινή αρχιτεκτονική, είναι τα πόδια των αλόγων: αριθμούν μόνο 8 στην τροποποιημένη φωτογραφία, όχι 12 όπως θα έπρεπε να ήταν εάν υπήρχαν 6 άλογα.
3.
© reuters © depositphotos © depositphotos
Αυτή είναι μια φωτογραφία γάμου που πραγματοποιήθηκε στη λίμνη Ερχάι στην κινεζική επαρχία Γιουνάν. Η λίμνη είναι διάσημη για τον μεγάλο αριθμό γλάρων που κατοικούν εκεί, αλλά δεν έχει πιγκουίνους. Ένα άλλο στοιχείο που δεν υπάρχει στην αρχική φωτογραφία είναι ο φωτογράφος, τον οποίο μπορείτε να εντοπίσετε εξετάζοντας την κατεύθυνση της αντανάκλασής του στο νερό.
4.
© eastnews © depositphotos
Η φωτογραφία απεικονίζει το Φεστιβάλ “Τρανσουμάντσε” στη Μαδρίτη, ένα θεαματικό γεγονός αφιερωμένο στην κτηνοτροφία, το οποίο ήταν πολύ σημαντικό για τη μεσαιωνική ισπανική οικονομία. Για την περίσταση αυτή, χιλιάδες πρόβατα “Μερίνο” μεταφέρονται στην πόλη. Ωστόσο, τα κατσίκια δεν συμμετέχουν, αν και εκτρέφονται και σε αυτή τη χώρα.
5.
© reuters © depositphotos
Αυτό το χωράφι με τα ηλιοτρόπια ήταν ένα από τα σημεία της διαδρομής του φετινού αγώνα ποδηλασίας Τουρ ντε Φρανς. Το πλάνο προορίζεται για τον ποδηλάτη, ενώ το ζευγάρι είναι πρόσθετο. Παρεμπιπτόντως, ο ποδηλάτης είναι ο Κρις Φρουμ, ο οποίος κέρδισε τον αγώνα για 4η φορά και τον συγχαίρουμε ειλικρινά γι’ αυτό.
6.
© eastnews
Η πιθανότητα ενός Ιταλού ζωγράφου που απεικονίζει μια γυναίκα (ή έναν άνδρα, σύμφωνα με ορισμένες εκδόσεις) με πράσινα μάτια είναι ίση με το μηδέν. Οι άνθρωποι με πράσινα μάτια θεωρούνταν ότι σχετίζονταν με τον διάβολο και μάλιστα διώκονταν. Εκτός αυτού, τα πράσινα μάτια είναι ασυνήθιστα ανάμεσα στους Ιταλούς που συνήθως έχουν καστανά μάτια.
Το δεύτερο τροποποιημένο στοιχείο μπορεί να φανεί αν κοιτάξετε προσεκτικά το ντεκολτέ του φόρεματος: έχει κάποια ελαττώματα που μπορούν χαρακτηριστικά να γίνουν μέσω Φώτοσοπ.
Μπόνους
© Wojtek Laski/East News