Η Μαρία Μαρτίκα, που όλοι την αγάπησαν μέσα από τον ρόλο της στο “Ρετιρέ”, που προβάλλεται κάθε χρόνο σε επανάληψη από το Mega και έγραψε πολλά χιλιόμετρα στην καριέρα της, έφυγε από τη ζωή ολομόναχη και απομονωμένη το 2018, νικημένη από τον καρκίνο.
Ειδικότερα, η ηθοποιός, τα τελευταία χρόνια της ζωής της, είχε απομακρυνθεί από τα φώτα της δημοσιότητας και ζούσε στο εξοχικό της στην Ακράτα.
Σε ηλικία 86 ετών, άφησε την τελευταία της πνοή, χωρίς να το μάθει ο κόσμος και στην κηδεία της έδωσαν το “παρών” μόνο δέκα πολύ κοντινά της πρόσωπα.
Η Μαρία Μαρτίκα αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Κάρολος Κουν, το 1961 και έγινε ιδιαιτέρως γνωστή από τις σειρές “Εμείς κι Εμείς” και “Ρετιρέ”.
Γεννήθηκε σε μια μικρή συνοικία της Αθήνας, έξω από το Λεκανοπέδιο Αττικής. Φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο και στο Εξατάξιο Γυμνάσιο και αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Κάρολος Κουν, το 1961.
Η μάχη της Μαρίας Μαρτίκα με τον καρκίνο
Η Μαρία Μαρτίκα έχασες τη μάχη με τον καρκίνο, την 1η Ιουνίου του 2018 και στην κηδεία της παραβρέθηκαν οι συνάδελφοί της, Γιώργος Μεσσαλάς, Παντής Κούσης και ο στενός της φίλος και σκηνοθέτης, Γιώργος Φραντζεσκάκης.
Απομονωμένη πέθανε η Μαρία Μαρτίκα
Κηδεύτηκε στον οικογενειακό της τάφο στο Β’ Νεκροταφείο Πατησίων, ενώ την είδηση του θανάτου της γνωστοποίησε ο Μάκης Δελαπόρτα, ο οποίος είχε υπογραμμίσει ότι: «Είχε απομονωθεί τα τελευταία 20 χρόνια. Η Μαρία κηδεύτηκε το Σάββατο στο νεκροταφείο στα Πατήσια, με μόλις 10 άτομα. Ήταν εντολή της να μη μαθευτεί τίποτα. Είχε απομονωθεί εδώ και 20 χρόνια. Μιλούσαμε κατά καιρούς και την καλούσα σε εκδηλώσεις, όμως, η ίδια δεν δεχόταν να αφήσει το καταφύγιό της στη Γλυφάδα. Η κυρία Θάλεια του Ρετιρέ ήταν μια από τις πολύ καλές συναδέλφους, που σφράγισαν μια ολόκληρη γενιά και παράλληλα ήταν πολύ δοτικός άνθρωπος. Πριν μπει στο στούντιο, έκανε τον σταυρό της. Φοβόταν πολύ τον Δαλιανίδη και επίσης είχε μεγάλο άγχος να μην ξεχάσει τα λόγια του σεναρίου. Ζούσε με τα σκυλιά της, καθώς ήταν πολύ φιλόζωη και κατά καιρούς πήγαινε στην Ακράτα, στο εξοχικό της. Είχε αποφασίσει να απομονωθεί εντελώς και να φύγει χωρίς να το μάθει κανείς. Όπως και έγινε».
Απομονωμένη “έφυγε” η Μαρία Μαρτίκα
Μαρία Μαρτίκα: Οι αξέχαστοι ρόλοι, η απόφαση να απομονωθεί 20 χρόνια, η αρρώστια και η κηδεία με 10 άτομα
Η Μαρία Μαρτίκα, έγινε ιδιαιτέρως γνωστή από τις σειρές “Εμείς κι Εμείς” και “Το Ρετιρέ”. Γεννήθηκε σε μια μικρή συνοικία της Αθήνας, έξω από το Λεκανοπέδιο Αττικής.Δυστυχώς δεν έχουμε άλλες πληροφορίες για την προσωπική της ζωή.
Γράφει η Έπη Τρίμη
Φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο και στο Εξατάξιο Γυμνάσιο και αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Κάρολος Κουν το 1961.Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 15 Μαΐου 1932 και έφυγε από τη ζωή την 1η Ιουνίου 2018.Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Κάρολος Κουν το 1961.
Τα τελευταία χρόνια και το τέλος της Μαρίας Μαρτίκα
«Η κυρία “Θάλεια” του “Ρετιρέ” ήταν μια από τις πολύ καλές συναδέλφους, που σφράγισαν μια ολόκληρη γενιά, και παράλληλα ήταν πολύ δοτικός άνθρωπος.
«Ζούσε με τα σκυλιά της, καθώς ήταν πολύ φιλόζωη και κατά καιρούς πήγαινε στην Ακράτα, στο εξοχικό της. Είχε αποφασίσει να απομονωθεί εντελώς και να φύγει χωρίς να το μάθει κανείς. Όπως και έγινε».
Έφυγε στα 86 της χρόνια από καρκίνο και είχε να εμφανιστεί περισσότερο από 20 χρόνια. Ζούσε μοναχικά με λίγους φίλους στο πλευρό της.
Η ηθοποιός έφυγε μόνη και απομονωμένη υπό άκρα μυστικότητα! Στο τελευταίο αντίο ήταν μόνο 10 άτομα!
Στην κηδεία της πήγαν μόνο από συναδέλφους της, ο Γιώργος Μεσσάλας, ο Πάντης Κούσης και ο στενός της φίλος και σκηνοθέτης, Γιώργος Φραντζεσκάκης. Κηδεύτηκε στον οικογενειακό της τάφο, στο Β’ Νεκροταφείο Πατησίων.
Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα της Έλενας Ακρίτα στη μνήμη της Μαρίας Μαρτίκα
Η δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα αποχαιρέτησε τη σπουδαία ηθοποιό με ένα συγκινητικό -αλλά και αιχμηρό- μήνυμα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.
«Η Μαρία Μαρτίκα που έφυγε από κοντά μας δεν ήταν η “κυρά-Θάλεια του Ρετιρέ” όπως γράφουν ορισμένοι ανόητοι. Ήταν μια εξαιρετική ηθοποιός που παρεμπιπτόντως έγινε γνωστή από το ”Ρετιρέ”. Απόφοιτος του Θεάτρου Τέχνης, έπαιξε σε πολλές παραστάσεις και λίγες ταινίες – ιδίως του σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη. Η υποκριτική της δεινότητα έκανε το ελληνικό θέατρο λίγο καλύτερο. Θα την θυμόμαστε με σεβασμό», είχε γράψει η δημοσιογράφος.