Απόφαση-σταθμός για μητέρα που έχασε την επιμέλεια των παιδιών της
Νέα δεδομένα φαίνεται να δημιουργεί στη χώρα μας η σημαντική απόφαση του Μονομελές Πρωτοδικείου Αθηνών, για μητέρα που έχασε την επιμέλεια των παιδιών της.
Πιο συγκεκριμένα με μια σημαντική απόφασή του το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών θέτει νέα νομολογικά δεδομένα, καθώς αφαίρεσε την επιμέλεια ανηλίκων από τη μητέρα τους και την έδωσε στον πατέρα τους.
Το δικαστήριο έλαβε την απόφαση αυτή κρίνοντας ότι αυτό θα ήταν καλύτερο για την ψυχική υγεία και ισορροπία των δύο παιδιών, καθώς, όπως τα ίδια κατέθεσαν, η μητέρα τους μιλούσε καθημερινά και συνεχώς με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για τον πατέρα τους.
Πώς το δικαστήριο πήρε την επιμέλεια από τη μητέρα και την έδωσε στον πατέρα
Τα παιδιά αναφέρθηκαν αφενός στους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιούσε η μητέρα τους για τον πατέρα τους, γεγονός που τους προκαλεί στενοχώρια και διαταράσσει την ψυχική τους κατάσταση, ενώ αντίστοιχα δεν έχουν ακούσει ποτέ τον πατέρα τους να κάνει κάτι ανάλογο.
Αφετέρου, κατέθεσαν ότι όταν βρίσκονται μαζί με τον πατέρα τους νιώθουν ηρεμία και περνούν πιο ευχάριστα, και εξέφρασαν την επιθυμία να μείνουν μαζί του λόγω των ήρεμων στιγμών που απολαμβάνουν, αλλά και για το γεγονός ότι εκείνος ασχολείται μαζί τους, βοηθώντας τα στα ενδιαφέροντά τους και στο διάβασμά τους.
Έτσι, το δικαστήριο έκρινε -λαμβάνοντας υπόψη του την προτίμηση που τα ίδια εξέφρασαν- ότι η επιμέλεια των δύο ανηλίκων πρέπει να ανατεθεί οριστικά στον πατέρα τους, καθώς τον έκρινε ικανό για τη σωστή διαπαιδαγώγησή τους και την ισόρροπη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους.
Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί σε μητέρα και πατέρα για την επιμέλεια των παιδιών μετά το διαζύγιο
Αποφασίστε το καλύτερο σενάριο για τα παιδιά. Σε περίπτωση ύπαρξης ανηλίκων παιδιών αποτελεί θέμα μέγιστης σημασίας, όλη η διαδικασία λύσης του γάμου να λάβει υπόψη τη ψυχική τους ηρεμία και ώστε να διαταραχθούν στο λιγότερο δυνατό σημείο και η νέα κατάσταση μετά το διαζύγιο να διαμορφωθεί με βάση το συμφέρον τους. Το πως θα ασκείται η επιμέλεια των παιδιών, πώς θα λαμβάνονται οι αποφάσεις για τα σημαντικά θέματα και πως θα επικοινωνεί ο κάθε γονέας μαζί τους είναι ζητήματα μέγιστης σημασίας και κάθε συμφωνία πρέπει να είναι προσεχτική για τη διασφάλιση των παιδιών και την αποφυγή μελλοντικών διενέξεων.