Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2024
Ελλάδα«Μιλάτε λες και είστε η Πάπισσα της νομικής επιστήμης»: Χαμός μεταξύ Δημητρακόπουλου...

«Μιλάτε λες και είστε η Πάπισσα της νομικής επιστήμης»: Χαμός μεταξύ Δημητρακόπουλου και Στεφανίδου

Χαλασμός on air μεταξύ του συνήγορου υπεράσπισης και της παρουσιάστριας

Αδιανόητη ένταση στον αέρα του «T-Live». Ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ήταν καλεσμένος το απόγευμα της Τρίτης (3/1) στην εκπομπή προκειμένου να παρουσιάσει την υπερασπιστική γραμμή της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να αναφερθεί στο γιατί η πολιτικός δεν έχει καταφέρει ακόμα να δει το παιδί της.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της συζήτησης με την Τατιάνα Στεφανίδου, εκνευρίστηκε ιδιαίτερα με ερωτήματα που του τέθηκαν και έκανε λόγο για ειρωνεία από πλευράς της παρουσιάστριας. Μάλιστα, την κατηγόρησε πως παριστάνει τον εισαγγελέα ενώ παράλληλα υποστήριξε πως ο ίδιος έχει σταματήσει εδώ και πολλά χρόνια να συμμετέχει σε «τηλεδίκες».

«Κάνετε τον εισαγγελέα»

«Ο τρόπος που μου θέτετε τα ερωτήματα, είναι εξόχως ειρωνικός. Στη ζωή μου δεν έχω καταφύγει ποτέ στην ειρωνεία, γιατί είναι ένδειξη αδυναμίας. Επαναλαμβάνω ότι αυτή είναι η υπεράσπιση της κ. Καϊλή. Ο ανακριτής της υπόθεσης διέταξε την προσωρινή κράτηση. Όταν έγινε η ακρόαση από τον Μισέλ Κλεζ, είπε πως δεν έχει στοιχεία ότι έχει δωροδοκηθεί από το Κατάρ», είπε ο κ. Δημητρακόπουλος

Και πρόσθεσε εμφανώς εκνευρισμένος: «Κάνετε τον εισαγγελέα κ. Στεφανίδου». Από την πλευρά της, η Τατιάνα Στεφανίδου σχολίασε πως δεν κάνει κανέναν εισαγγελέα, αλλά εκφράζει τον κοινό νου με τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο να επιμένει πως «αυτά που λέτε είναι στο επίπεδο του μπορεί, είστε ο εισαγγελέας αυτή τη στιγμή».

Η παρουσιάστρια επέμεινε πως εκφράζει την κοινή λογική, με τον δικηγόρο να αναρωτιέται: «Ο Μισέλ Κλεζ που χειρίζεται την υπόθεση, έχει τα στοιχεία της δικογραφίας, δεν μπορεί να εκφράσει τον κοινό νου; Εμείς δεν έχουμε σχέση με τον κοινό νου, εμείς πετάμε αλλού».

«Εσείς ψάχνετε τα πράγματα του συζύγου σας; Να την κατηγορήσουμε δηλαδή γιατί δεν έψαξε τα πράγματα του συντρόφου της. Τα τετραγωνικά είναι πάνω από 120, ήταν τα χρήματα σε έναν χώρο που δεν είχε πρόσβαση. Δεν τα είχε δει. Επαναλαμβάνω ότι από μόνα τους τα χρήματα δεν στοιχειοθετούν κατηγορία. Πάρτε τον κ. Κλεζ τηλέφωνο να του πείτε πως θα κάνει το κατηγορητήριο. Το δικό σας ρεπορτάζ, δεν έχει σχέση με το «ρεπορτάζ» που έχει κάνει ο αρμόδιος ανακριτής που θεωρείται από τους καλύτερους», συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Μιλάτε λες και…»

Στη συνέχεια, ο κ. Δημητρακόπουλος  χαρακτήρισε την παρουσιάστρια «“Πάπισσα” της νομικής επιστήμης».

«Ακούστε γιατί πάλι ειρωνεύεστε, εγώ δεν ειρωνεύομαι, αν συνεχίσετε να με ειρωνεύεστε, θα μιλάτε μόνη σας μετά. Επειδή είναι σε εξέλιξη η διαδικασία η ανακριτική, ήταν υποχρεωμένος να την έχει προσωρινά κρατούμενη γιατί μπορεί να προκύψουν στοιχεία. Μιλάτε λες και είστε η «Πάπισσα» της νομικής επιστήμης. Έχετε μπροστά σας έναν δικηγόρο επί 34 χρόνια και κάνετε σχολιασμό που στηρίζεται στην άγνοιά σας», είπε.

Αφού οι τόνοι έπεσαν, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος ρωτήθηκε γιατί η κ. Καϊλή δεν έχει επαφή με το παιδί της. Όπως υποστήριξε, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι είναι σε απεργία και γι’ αυτό η πολιτικός δεν μπορεί να δει τη 2χρονη κόρη της.

«Το παιδί της, δυστυχώς, αυτή τη στιγμή είναι σε απεργία οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι γιατί παντού υπάρχει οικονομικό πρόβλημα. Οι άνθρωποι είναι πάρα πολύ ευγενείς, ήθελαν να εξυπηρετήσουν, αλλά δεν υπάρχει προσωπικό για να βοηθήσουν να δει το παιδί. Αυτό μας είπαν, το δέχομαι ως αληθινό. Η Εύα Καϊλή είναι προσωρινά κρατούμενη έναν μήνα. Οι επισκέψεις παιδιών που είδατε αφορούν καταδικασμένες γυναίκες. Είχαν ένα πλεονέκτημα για να δουν τα παιδιά τους. Αυτή η εξήγηση μου δόθηκε. Το παιδί είναι με τον πατέρα της κ. Καϊλή, ένας άνθρωπος μεγάλης ηλικίας με προβλήματα. Όταν είσαι σε μια φυλακή, και ξενοδοχείο να είναι αυτή η φυλακή, στερείσαι την ελευθερία. Και τέτοιες ημέρες, όταν έχεις ένα παιδάκι 22 μηνών να μένει με τον παππού, είναι δύσκολο», εξήγησε.

Τέλος, σημείωσε ότι «στην ακρόαση δεν βάλαμε συναισθηματικά στοιχεία. Αναφέραμε την υπερασπιστική μας γραμμή. Ο εισαγγελέας της έδρας είπε το αμίμητο ότι αν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό η κ. Καίλή, υπάρχει κίνδυνος αρπαγής από πράκτορες του Κατάρ. Εγώ αντέδρασα λέγοντας ότι είναι δυνατό να γίνει αυτό; Να αρπάξουν οι ένοπλες δυνάμεις του Κατάρ την «ωραία Εύα»; Μειδίασε, εγώ καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχουν επιχειρήματα με αυτή τη φράση».

Τα πιο σημαντικά