Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2025
PlusΜαίρη Βιδάλη: Η πρώτη συνέντευξη μετά τον θάνατο του γιου της, Κάρολου...

Μαίρη Βιδάλη: Η πρώτη συνέντευξη μετά τον θάνατο του γιου της, Κάρολου – «Μου δίνει τη δική του…»

Την πρώτη της συνέντευξη μετά την απώλεια του γιου της έδωσε η Μαίρη Βιδάλη, η οποία μίλησε στον Γιάννη Ξυνόπουλο και στον Αθήνα 9,84. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις παραστάσεις που ανεβάζει και στην υποστήριξή που έχει από τους συνεργάτες της, μετά το τραγικό αυτό συμβάν.

Σε ερώτηση για τις παραστάσεις που ανεβάζει, η Μαίρη Βιδάλη εξήγησε: «Ανεβάζουμε δύο παραστάσεις με ένα όμως εισιτήριο. Αυτή είναι η πρωτοτυπία. Ένα πασίγνωστο μονόπρακτο του Πιραντέλλο, τον “Άνθρωπο με το λουλούδι στο στόμα” και το “Έτσι όπως με θες”, ένα έργο που θα χαρακτήριζα μυστηρίου, γιατί μέχρι τελευταία στιγμή δεν ξέρουμε τι και πώς και που η ηρωίδα, και δεν το ξέρει και η ίδια. Είναι ένα πρόσωπο μυστήριο με τον περιβάλλοντα χώρο που έχει πολλά κωμικά στοιχεία και ανατρεπτικά, αλλά και τρόμου, γιατί πρωταγωνιστεί σε πολλές φάσεις ένα πιστόλι, ένα περίστροφο.»

Για τους συντελεστές των παραστάσεων είπε: «Το έργο “Ο Άνθρωπος με το Λουλούδι στο Στόμα”, το σκηνοθετεί ο Μπάμπης Χατζηδάκης και πρωταγωνιστεί στο “Έτσι όπως με Θες” και στο “Ο Άνθρωπος με το Λουλούδι στο Στόμα”. Εγώ σκηνοθετώ και παίζω το βασικό ρόλο στο “Έτσι όπως με Θες”, αντιθέτως στον “Άνθρωπο με το Λουλούδι στο Στόμα” έχω ένα πρόσωπο, φιγούρα ρόλο. Θέλω να πω ότι συμπρωταγωνιστούν ο Βύρωνας Κολάσης και η Ελένη Ροδά, εκτός από τον κύριο Χατζηδάκη και εμένα, και πάρα πολύ γνωστοί και αγαπημένοι ηθοποιοί και συνεργάτες του “Διάχρονου”: ο Κώστας Ζέκος, η Φιλίτσα Καλογεράκου, ο Σωτήρης Αντωνίου, η Έφη Χατζούλη, η Αιμιλία Σπαχάι και ο Τάσος Μπλάτζιος που τόσες φορές έχει συνεργαστεί μαζί μας. Η μουσική είναι πρωτότυπη. Έχει γράψει τη μουσική και τις συνθέσεις ειδικά για το έργο μας ο Θάνος Γεωργουλάς, συνεργάτης χρόνων και μετά τη μεγάλη του επιτυχία στο “Βυσσινόκηπο”. Επίσης, έχει κάνει τη μετάφραση ο Γιώργος Δανεσής και των δύο έργων, και τα σκηνικά είναι της Ιωάννας Κατσιαβού.»

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στους συνεργάτες της και την υποστήριξή τους: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες, γιατί δέχτηκαν να καθυστερήσουν ένα μήνα οι παραστάσεις για να συνέλθω και να μπορέσω έστω να αρθρώσω και να σταθώ σε αυτό το κείμενο και σε αυτή τη σκηνή, γιατί δεν είναι εύκολο να αφήσεις δέκα ανθρώπους σε μία σεζόν χωρίς δουλειά. Βλέπετε, έχω και το ρόλο της υπεύθυνης του θεάτρου, και αυτοί οι άνθρωποι ήτανε, κατά κάποιο τρόπο, στηρίγματά μου, γιατί δέχτηκαν να πενθήσουν μαζί μου αυτό το μήνα.»

Όταν ρωτήθηκε για το ψυχικό σθένος που απαιτείται για να συνεχίσει κάποιος ηθοποιός μετά από τραγικά γεγονότα, όπως η απώλεια του παιδιού της, για την ίδια, η Μαίρη Βιδάλη απάντησε: «Όπως υποθέτω, δίνει το κουράγιο και σε εσάς που είσαστε δημοσιογράφοι και την άλλη μέρα πρέπει να πάτε στον σταθμό, όπως και σε έναν γιατρό που πρέπει να χειρουργήσει την άλλη μέρα. Εμείς θα λέγαμε ότι είναι και πολύ πιο παρήγορο, γιατί όταν είμαστε στη σκηνή, δεν είμαστε εμείς, είμαστε ο ήρωας που έχουμε την πρόθεση και τη δυνατότητα να υποδυθούμε. Αλλά ένας δικηγόρος που πρέπει να πάει να αγορεύσει την άλλη μέρα γιατί έχει μία υπόθεση, δεν έχει αυτή την πολυτέλεια να φύγει από τον εαυτό του. Αντιθέτως, πρέπει να σκεφτεί. Επίσης, έχω και κάτι άλλο που το πιστεύω προσωπικά, ότι επειδή ο γιος μου αγαπούσε πάρα πολύ αυτό που έκανα, πιστεύω ότι μου δίνει και τη δική του δύναμη πια.»

Σχετικό ηχητικό απόσπασμα προβλήθηκε το πρωί της Τρίτης 25/2 στην εκπομπή “Super Κατερίνα”.

Δείτε το βίντεο:




Τα πιο σημαντικά