Ο Γ. Λοβέρδος αγνοεί βολικά να εξηγήσει πώς είναι ωφέλιμο για μία τραυματισμένη παιδική ψυχή που έχει δει τον πατέρα του να βιαιοπραγεί εναντίον της μητέρας του να υποχρεωθεί νομικά να ζει εξίσου και με τους δύο!
Ανεκδιήγητα είναι τα επιχειρήματα που επιστράτευσε ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Λοβέρδος στη χθεσινή συζήτηση που διεξήχθη στη βουλή για το νομοσχέδιο που φέρνει μεγάλες αλλαγές στο Οικογενειακό δίκαιο, με αιχμή την υποχρεωτική συνεπιμέλεια των τέκνων.
Ο γαλάζιος βουλευτής θεώρησε ότι μπορεί να μετριάσει τις κοινωνικές και πολιτικές αντιδράσεις που πυροδότησε το νομοσχέδιο, δηλώνοντας από το Βήμα της Βουλής ότι ακόμη κι αν ένας πατέρας έχει κακοποιητική συμπεριφορά εναντίον της μητέρας, «το παιδί έχει δικαίωμα και στους δύο γονείς» γιατί μπορεί απλώς να είναι κακός (και βίαιος) σύζυγος κι όχι κακός γονιός.
Ο Γ. Λοβέρδος αγνοεί βολικά να εξηγήσει πώς είναι ωφέλιμο για μία τραυματισμένη παιδική ψυχή που έχει δει τον πατέρα του να βιαιοπραγεί εναντίον της μητέρας του να υποχρεωθεί νομικά να ζει εξίσου και με τους δύο!
Έτσι, ο υπερβάλλων ζήλος του να υπερασπιστεί το νομοσχέδιο τον έφτασε στο σημείο να μιλήσει για γυναίκες που μπορεί να μισούν τους πρώην συζύγους τους επειδή τους κακοποιούσαν «όμως παρόλα αυτά έχει το παιδί το δικαίωμα να μεγαλώνει και με τους δύο γονείς».
«Μπορεί σε ένα διαζύγιο να είναι πολύ σκληρό και να έχουν συγκρουστεί οι γονείς. Μπορεί να είσαι ένας κακός σύζυγος, αλλά μπορεί να είσαι καλός γονιός. Υπάρχει διαφορά μεταξύ του ενός και του άλλου. Μπορεί εγώ να χώρισα με τη γυναίκα μου και να έχω πάθος εναντίον της αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είμαι κακός πατέρας. Όπως αντίστροφα, μια γυναίκα την οποία ο άνδρας της την απατά, την έδερνε, την κακοποιούσε και έχει μίσος εναντίον του πρώην άνδρα της, όμως παρόλα αυτά έχει το παιδί το δικαίωμα να μεγαλώνει και με τους δύο γονείς» δήλωσε χαρακτηριστικά από το Βήμα της Βουλής.
«Φυσικά, καταλαβαίνω ότι υπάρχουν πάρα πολύ μεγάλες αντιδράσεις» δήλωσε κάνοντας λόγο για δύο πλευρές, των πατεράδων και των μαμάδων. «Και από τη μια πλευρά και από την άλλη. Και από τους πατεράδες και από τις μαμάδες. Θεωρούν, γιατί βάζουν τα προσωπικά τους βιώματα μπροστά, ότι θίγονται από αυτό το νομοσχέδιο» σημείωσε.
«Το νομοσχέδιο αυτό δεν είναι κάτι τέλειο, δεν είναι κάτι το καταπληκτικό, κάτι το υπέροχο» σημείωσε προσθέτοντας ωστόσο ότι «είναι μια προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ να εξισορροπήσει τα πράγματα από το 1983. Μια μετριοπαθής μεταρρύθμιση που θα συμβάλλει στο να προστατέψει κατά το δυνατόν το παιδί στο μεγάλωμα του ώστε να μπορέσει να έχει και τους δύο γονείς μαζί του. Από εκεί και πέρα είναι θέμα των δικαστηρίων».