Πάντα τοποθετείται ένα προστατευτικό στρώμα στους πίνακες ζωγραφικής, αλλά και αυτό φθείρεται με το πέρασμα του χρόνου. Πριν από περίπου 200 χρόνια κάποιος έβαλε ένα προστατευτικό βερνίκι σε ένα πορτρέτο ελαιογραφίας μιας άγνωστης γυναίκας του 1618. Ωστόσο, μόλις πρόσφατα αποκαλύφθηκαν τα πραγματικά χρώματα του πίνακα. Ο ειδικός τέχνης και παρουσιαστής της εκπομπής One show Fake του BBC, Φίλιπ Μούλντ, μοιράστηκε πλάνα με τους ακολούθους του, αποκαλύπτοντας την προσεκτική αφαίρεση του προστατευτικού βερνικιού από τον πίνακα και η αλλαγή είναι πραγματικά εκπληκτική.
“Ένα αξιοσημείωτο έργο της Ιακωβιανής εποχής επανήλθε μετά από 200 χρόνια κίτρινου βερνικιού”, έγραψε ο ίδιος στον λογαριασμό του στο Twitter. Οι περισσότερες πληροφορίες της “Γυναίκας στα κόκκινα” έχουν χαθεί. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι ήταν 36 ετών όταν την ζωγράφισαν. Παρόλο που η αποκατάσταση έργων τέχνης πολλές φορές μπορεί να πάρει λάθος δρόμο, ο παρουσιαστής έδειξε πόσο έμπειρος είναι, όταν αποκάλυψε τα εκπληκτικά χρώματα που κρύβονταν κάτω από το προστατευτικό φινίρισμα.
“Αρχικά , ο πίνακας βρισκόταν σε μια ιδιωτική συλλογή στην Αγγλία. Ξεκινήσαμε την αποκατάσταση και μετά από πολλές εξετάσεις του βερνικιού δημιουργήσαμε ένα μείγμα από τζελ και διαλύτη για να αφαιρέσουμε το βερνίκι”, ανέφερε ο Φίλιπ.
Πριν από περίπου 200 χρόνια, κάποιος έβαλε ένα παχύ στρώμα βερνικιού σε ένα πίνακα ζωγραφικής μιας γυναίκας.
Μόλις πρόσφατα αποκαλύφθηκαν τα πραγματικά χρώματα του πίνακα.
“Ξεκινήσαμε την αποκατάσταση και μετά από πολλές εξετάσεις του βερνικιού…”
“… δημιουργήσαμε ένα μείγμα από τζελ και διαλύτη για να αφαιρέσουμε το βερνίκι.”
“Διαφέρει από την συνηθισμένη αποκατάσταση, καθώς το τζελ αναστέλλει τον διαλύτη και η κατάσταση γίνεται περισσότερο ελεγχόμενη.”
Οι περισσότερες πληροφορίες της “Γυναίκας στα κόκκινα” έχουν χαθεί. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι ήταν 36 ετών όταν την ζωγράφισαν.
Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.
[Twitter]