Το κοπάδι με τα αλπακά που θα δείτε παρακάτω, έχει μερικά από τα πιο παράξενα κουρέματα, συμπεριλαμβανομένου ενός που μοιάζει με δεινόσαυρο.
Η 53χρονη Έλεν Κένταλ Σμιθ, κούρεψε τα αλπακά της για να γιορτάσει την πρώτη δεκαετία εκτροφής των ζώων.
Τα αλπακά κουρεύονται κάθε χρόνο, για να μη μακραίνει πολύ το τρίχωμά τους και τους προκαλέσει δυσφορία, αλλά φέτος η κυρία Σμιθ αποφάσισε να κάνει τα κουρέματα λίγο διαφορετικά από τις προηγούμενες φορές.
Αυτό το κοπάδι των αλπακά, έχει μια σειρά από ασυνήθιστα κουρέματα, αφού η ιδιοκτήτριά τους αποφάσισε να δοκιμάσει μερικά διαφορετικά στυλ.
Η Έλεν Κένταλ Σμιθ κούρεψε τα 10 από τα 30 αλπακά της, για να γιορτάσει τα 10 χρόνια εκτροφής τους.
Τα αλπακά κουρεύονται κάθε χρόνο, για να μην μακραίνει πολύ το τρίχωμά τους και τους προκαλέσει δυσφορία. Αλλά φέτος, 3 από τα αλπακά έχουν χαίτη λιονταριού!
“Αποφασίσαμε να τους κάνουμε διάφορα κουρέματα, για να γιορτάσουμε τα 10 χρόνια εκτροφής τους και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι γι’ αυτό. Σχεδίασα τα κουρέματα με βάση την ατομική προσωπικότητα του κάθε αλπακά. Ήθελα να δείξω στον κόσμο ότι τα αλπακά έχουν και μια πολύ χιουμοριστική πλευρά”, αναφέρει η Σμιθ.
Η Σμιθ σχεδίασε μόνη της τα κουρέματα πριν πιάσει το ψαλίδι στα χέρια της.
Σε ένα αποφάσισε να κάνει μοϊκάνα, ενώ σε ένα άλλο, ρίγες. Κούρεψε μόνο τα αρσενικά αλπακά, επειδή τα θηλυκά περνούν 11,5 μήνες τον χρόνο σε ενδιαφέρουσα, οπότε πρέπει να κουρεύονται όσο πιο γρήγορα γίνεται.
Η Σμιθ εργαζόταν στον τομέα των πωλήσεων μέχρι το 2008, όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με την εκτροφή αλπακά.
Τα αλπακά προέρχονται από τη Νότια Αμερική και έχουν συγγένεια με τα λάμα. Η Σμιθ υποστηρίζει ότι τα αρσενικά αλπακά δεν τα πειράζει να κουρεύονται και “λατρεύουν να είναι το επίκεντρο της προσοχής”.
Τα αλπακά μπορούν να πουληθούν για χιλιάδες ευρώ.
Η “κουβέρτα” είναι το καλύτερο σημείο στο τρίχωμά τους και ιδανικό για να κάνει κάποιος διαφορετικά κουρέματα.
Τα αλπακά πρέπει να κουρεύονται κάθε χρόνο χωρίς εξαιρέσεις, αλλά οι αγρότες εξαρτώνται από τις ημερομηνίες κουρέματος και τις καιρικές συνθήκες.
Η Σμιθ αναφέρει ότι κούρεψε μόνο τα αλπακά που ήξερε ότι θα το απολάμβαναν, γιατί τους “αρέσει η προσοχή και η φροντίδα που λαμβάνουν”.
Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.