Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2025
ΕλλάδαH «καpαμπóλα» της Πρωτομαγιάς - Πόσες ημέρες τελικά καθόμαστε

H «καpαμπóλα» της Πρωτομαγιάς – Πόσες ημέρες τελικά καθόμαστε

Ευκαιρία για να ξεκουραστούν θα αποτελέσει για αρκετούς εργαζόμενους η αργία της Πρωτομαγιάς, καθώς έχει αποφασιστεί από το υπουργείο Εργασίας να μεταφερθεί Τρίτη 7 Μαΐου.

Σημειώνεται ότι φέτος το Πάσχα πέφτει αργά, κατά συνέπεια η αργία τη Πρωτομαγιάς συμπίπτει με τη Δευτέρα του Πάσχα, στις 6 Μαΐου. Ως είθισται λοιπόν σε αυτές τις περιπτώσεις, η αργία μεταφέρεται την αμέσως επόμενη εργάσιμη, την Τρίτη 7 Μαΐου 2024.

Οι εργαζόμενοι λοιπόν θα έχουν ένα τετραήμερο για ξεκούραση στη διάθεσή τους.

Ήδη το υπουργείο Εσωτερικών έχει κοινοποιήσει τη σχετική απόφαση στους αρμόδιους φορείς.

Με εγκύκλιο του, το υπουργείο Εσωτερικών ενημερώνει τις αρμόδιες υπηρεσίες για την απόφαση της Υπουργού Εσωτερικών με θέμα «Μετάθεση της αργίας της 1ης Μαΐου 2024 για τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα» (Β’ 1836, ΑΔΑ: ΨΕ5Η46ΜΤΛ6-Ζ4Ε).

Η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας αναφέρει:

Με απόφαση της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνας Μιχαηλίδου, η υποχρεωτική αργία της 1ης Μαΐου 2024 μετατίθεται για την Τρίτη 7 Μαΐου 2024, λόγω του ότι συμπίπτει με τη Μεγάλη Τετάρτη. Η απόφαση για τη μετάθεση της αργίας της Πρωτομαγιάς την Τρίτη του Πάσχα ελήφθη προκειμένου να μην διαταραχθεί η οικονομική δραστηριότητα της αγοράς σε μια περίοδο σημαντική για το εμπόριο και τους καταναλωτές. Η απόφαση αυτή υπενθυμίζει τη σπουδαιότητα της ημέρας αυτής. Μιας ημέρας που λειτουργεί ως εφαλτήριο σκέψης και δράσης ώστε να βελτιωθεί ο εργασιακός βίος των πολιτών.

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Η Κυβέρνηση τιμά την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς και τους εργαζομένους. Οι πολιτικές μας το επιβεβαιώνουν. Τα τέσσερα τελευταία χρόνια περισσότεροι από 310 χιλιάδες Έλληνες και Ελληνίδες βγήκαν από το φάσμα της ανεργίας και σήμερα εργάζονται. Ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε κατά 20% ενώ από τις αρχές Απριλίου θα αυξηθεί περαιτέρω. Αντίστοιχη ήταν και η άνοδος του μέσου μισθού. Και αυτή είναι μόνο η αρχή. Η περαιτέρω βελτίωση των εργασιακών σχέσεων και των μισθών των εργαζομένων αποτελούν βασικό πυλώνα της πολιτικής μας».

Δείτε την εγκύκλιο: 

1

Τα πιο σημαντικά