Μέτοχος της εταιρείας ήταν στο παρελθόν η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Μητσοτάκη – «Εκεί οδηγεί η συστηματική στοχοποίηση, ήρθε η ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού
Αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό τοποθέτησαν άγνωστοι στις 20:30 απόψε στην είσοδο κτιρίου στην οδό Τάκη 6 στου Ψυρρή όπου μέχρι πριν από λίγο καιρό στεγαζόταν η εταιρεία Zeus+Dione, την οποία έχει ιδρύσει η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη και στην οποία παλαιότερα ήταν μέτοχος.
Από την ανάφλεξη του μηχανισμού προκλήθηκε μαύρισμα στην είσοδο του κτιρίου.
Το ίδιο κτίριο είχε γίνει στόχος εμπρηστικής ενέργειας πριν από τρία χρόνια, ενέργεια για την οποία είχε αναλάβει την ευθύνη η «Σύμπραξη αμετανόητων αναρχικών».
Για την επίθεση διενεργείται έρευνα από την Ασφάλεια Αττικής.
Ανακοίνωση από το Γραφείο το Πρωθυπουργού: Εκεί οδηγεί η συστηματική στοχοποίηση
Το Γραφείο τύπου του πρωθυπουργού σε ανακοίνωσή του για την επίθεση ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση:
«Θρασύδειλοι τραμπούκοι έκαναν απόψε το βράδυ, επίθεση με γκαζάκια και βενζίνη στα γραφεία της εταιρείας Zeus+Dione, την οποία έχει ιδρύσει η σύζυγος του Πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη. Από την επίθεση, που γίνεται για δεύτερη φορά, προκλήθηκε φωτιά και υλικές ζημιές. Εκεί οδηγεί η συστηματική στοχοποίηση. Ηρθε η ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει αταλάντευτα το δρόμο της για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών με σεβασμό στο Κράτος Δικαίου».
H εταιρία Zeus & Dione με πρώην μέτοχο την Μαρέβα Μητσοτάκη
Τα προϊόντα Zeus & Dione έκαναν την εμφάνιση τους πριν από περίπου 8 χρόνια σε μια προσπάθεια αναγέννησης της ελληνικής παραγωγής στον συγκεκριμένο τομέα. «Πριν φτιαχτεί η εταιρία, ψάχναμε για ένα χρόνο σε κάθε γωνιά της Ελλάδας ποιος κάνει και τι. Ταξιδεύαμε πάρα πολύ. Θέλαμε όλη η πρώτη ύλη να είναι αυστηρά ελληνική και να ενεργοποιήσουμε τις εθνικές μας δυνατότητες. Ακόμα και τα υφάσματα θέλαμε να είναι ελληνικά. Εκεί συνειδητοποιήσαμε ότι η Ελλάδα παράγει μόνο μετάξι και αυτό συμβαίνει στο Σουφλί. svg%3E
Δεν υπάρχουν πια οι βιομηχανίες οι μεγάλες, όπως η «Πειραϊκή Πατραϊκή» ή άλλες που παρήγαγαν βαμβακερά. Μετά ξεκίνησε ο αγώνας δρόμου να βρούμε βυρσοδεψεία. Κατά την αναζήτηση, αντιληφθήκαμε γρήγορα ότι επίσης τα περισσότερα βυρσοδεψεία έχουν κλείσει και αρκεστήκαμε σε αυτά της Κρήτης, του Βόλου και λίγων της Αθήνας».
Τα επόμενα χρόνια παρουσίασε έντονη ανοδική πορεία με τα προϊόντα της να έχουν εισέλθει δυναμικά στις διεθνείς αγορές. Σε επίπεδο πωλήσεων το 2018 (σ.σ. όπου είναι και ο τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός) οι πωλήσεις ανήλθαν σε 2,08 εκατ. ευρώ σημαντικά αυξημένες σε σχέση με την περασμένη χρήση όπου ήταν 1,78 εκατ. ευρώ.