Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2024
celebrities«Εμένα ο γιος μου θα κάνει μειωμένη θητεία στον Στρατό»: Το παραδέχτηκε...

«Εμένα ο γιος μου θα κάνει μειωμένη θητεία στον Στρατό»: Το παραδέχτηκε η Εύη Βατίδου για τον Χρήστο Κούγια, Μόνο τόσους μήνες θα πάει Φαντάρος

Η Εύη Βατίδου, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, «Το Πρωινό» και στη δημοσιογράφο Ελένη Παπαδόγια, εξέφρασε τα συναισθήματά της για τον γιο της, ο οποίος υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία.

Δήλωσε ιδιαίτερα υπερήφανη για εκείνον, ενώ δεν έκρυψε ότι η εμπειρία αυτή της προκαλεί ένα αίσθημα ανησυχίας. Τον συμβούλεψε να δείξει υπομονή έως την ορκωμοσία, ώστε να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις.

Η κα Βατίδου σχολίασε επίσης τις δυσκολίες της στρατιωτικής ζωής, τονίζοντας ότι δεν υποστηρίζει τις σκληρές πρακτικές, όπως τα καψόνια, και υπογράμμισε τη σημασία της ισορροπίας, λέγοντας ότι «παν μέτρον άριστον». Αναγνώρισε, ωστόσο, πως οι συνθήκες σήμερα είναι καλύτερες σε σύγκριση με το παρελθόν. Παρόλο που οι γυναίκες δεν βιώνουν τη στρατιωτική θητεία, κατανόησε ότι οι κοινοί χώροι, όπως τα μπάνια, είναι μια πρόκληση που πρέπει να αποδεχθούν όσοι υπηρετούν. Αναφέρθηκε τέλος στη μειωμένη διάρκεια της θητείας του γιου της λόγω οικογενειακών συνθηκών, καθώς προκύπτει μείωση λόγω διαζυγίου.

Τα όσα δήλωσε:

«Τώρα που ο γιος μου είναι στον στρατό, αισθάνομαι πολύ περίεργα. Είμαι πάρα πολύ υπερήφανη για εκείνον. Του είπα να κάνει υπομονή, για να τη «βγάλει καθαρή» μέχρι την ορκωμοσία. Τώρα για τα καψόνια, εγώ δεν είμαι υπέρ. Παν μέτρον άριστον. Οι συνθήκες είναι καλύτερες σε σχέση με αυτό που έχω ακούσει από τα παλιά. Εμείς οι γυναίκες δεν έχουμε πάει στρατό και δε μπορούμε να καταλάβουμε. Όταν, όμως, έρχεται αυτή η ώρα και η στιγμή, που πρέπει να χρησιμοποιήσεις το ίδιο μπάνιο με άλλα τόσα άτομα, λες «αυτή είναι η κατάσταση», πρέπει να το περάσουν. Έχουμε ακόμα άλλους εννέα μήνες, θα κάνει λιγότερο λόγω διαζυγίου».

Η Κατάψυξη Ωαρίων και η Ηλικία της Μητρότητας

Σε μια δεύτερη θεματική, η Εύη Βατίδου μίλησε για το θέμα της κατάψυξης ωαρίων και τον ρόλο της επιστήμης στη ζωή των γυναικών. Υποστήριξε ότι, ιδανικά, οι γυναίκες θα πρέπει να αποκτούν παιδιά μέχρι την ηλικία των 35 ετών. Αναγνώρισε, ωστόσο, ότι οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής, όπως οι παρατεταμένες σπουδές ή η δυσκολία εξεύρεσης κατάλληλου συντρόφου, έχουν οδηγήσει σε αλλαγές στο χρονοδιάγραμμα της μητρότητας. Η επιστήμη, με τη δυνατότητα κατάψυξης ωαρίων, έρχεται να προσφέρει λύσεις στις γυναίκες που επιθυμούν να γίνουν μητέρες αργότερα στη ζωή τους.

Η κα Βατίδου εξέφρασε την άποψη ότι η απόκτηση ενός παιδιού φέρνει μεγάλες αλλαγές στη ζωή των ανθρώπων, συχνά ξαφνικά και χωρίς προηγούμενη προετοιμασία. Περιέγραψε τη μητρότητα ως μια εμπειρία που μεταβάλλει δραματικά την καθημερινότητα, τονίζοντας τη σημασία της σωστής διαπαιδαγώγησης από το σχολείο. Πρότεινε ότι η εκπαίδευση για την ανατροφή παιδιών θα μπορούσε να προστεθεί στη σχολική ύλη, ώστε οι νέοι να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για τον ρόλο του γονέα.

Τα όσα δήλωσε:

«Ίσως οι γυναίκες να πρέπει να γίνονται μητέρες μέχρι τα 35. Σήμερα, βλέπουμε να γινόμαστε και πιο αργά επειδή υπάρχουν οι σπουδές, ίσως να μην έχει βρεθεί ο κατάλληλος σύντροφος, οπότε η επιστήμη έχει προχωρήσει και μάς βοηθάει. Ξαφνικά βγαίνεις από ένα μαιευτήριο με ένα παιδί στο χέρι και δε ξέρεις τι να κάνεις. Αλλάζει η ζωή σου ξαφνικά. Γι’ αυτό θα έπρεπε να υπάρχει διαπαιδαγώγηση από το σχολείο για το πώς θα είναι όταν γίνεις γονιός».




Τα πιο σημαντικά