Επιτέλους, ελευθερώθηκαν 2 αρκούδες που είχαν περάσει όλη τους την ζωή κλεισμένες σε κλουβιά, βλέποντας οικογένειες να τρώνε σε ένα κοντινό εστιατόριο δίπλα σε ένα ποτάμι.
Ο Μίσα και η Ντάσα ήταν αιχμάλωτοι σε κλουβιά τα τελευταία 10 χρόνια κοντά σε ένα εστιατόριο στην πρωτεύουσα της Αρμενίας, το Ερεβάν. Εκεί ζητιάνευαν φαγητό από τους πελάτες του εστιατορίου.
Στις φωτογραφίες φαίνονται οι πυροσβέστες που ανοίγουν τα κλουβιά και διασώστες από την Αρμενία και την Αγγλία ναρκώνουν τις αρκούδες για να τις μεταφέρουν σε ένα καινούργιο περιβάλλον ψηλά στα βουνά, όπου θα ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους.
Κυκλοφόρησαν συγκινητικές φωτογραφίες από την διάσωση αιχμάλωτων αρκούδων που ζούσαν πεινασμένες σε κλουβιά, ικετεύοντας τους πελάτες ενός εστιατορίου για φαγητό.
Οι αρκούδες ζούσαν αιχμάλωτες κοντά σε ένα εστιατόριο στην όχθη ενός ποταμού στην πρωτεύουσα της Αρμενίας, το Γερεβάν.
Οι φωτογραφίες δείχνουν τους πυροσβέστες να κόβουν τα κλουβιά πριν οι διασώστες από την Αρμενία και την Βρετανία ναρκώσουν τις αρκούδες για να τις μεταφέρουν στο καινούργιο τους σπίτι.
Οι αρκούδες ήταν αιχμάλωτες για 10 χρόνια και παρακολουθούσαν ανθρώπους που έτρωγαν σε ένα εστιατόριο στην όχθη ενός ποταμού.
Μετά την δημόσια κατακραυγή για τις συνθήκες διαβίωσής τους, τα δυο υποσιτισμένα και τραυματισμένα ζώα επιτέλους απελευθερώθηκαν.
Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.
Αυτές οι αρκούδες, όπως και πολλές άλλες, έχουν ζήσει όλη τους την ζωή αιχμάλωτες για την διασκέδαση πελατών και θαμώνων σε πολλά μαγαζιά της Αρμενίας.
Τα ζώα ναρκώθηκαν πριν κόψουν οι πυροσβέστες τα κλουβιά για να τις απελευθερώσουν.
Η Αρμενία έχει παράδοση στην αιχμαλωσία των αρκούδων και παρά την εξέλιξη της σε πολλούς άλλους τομείς τα δικαιώματα των ζώων έχουν μείνει πίσω.
Ο Μίσα και η Ντάσα που ζούσαν σε κλουβιά που τα μισά ήταν μέσα σε ένα ποτάμι θα μεταφερθούν σε ένα καταφύγιο ψηλά στα βουνά.
Οι δυο αρκούδες τοποθετήθηκαν σε διαφορετικά κλουβιά για να μεταφερθούν στο καινούργιο τους περιβάλλον στα βουνά.
Οι δυο αρκούδες θα ζήσουν σε ένα περιβάλλον πολύ πιο κατάλληλο για αυτές και δεν θα εξαρτώνται πια από τα αποφάγια των πελατών του εστιατορίου.
Η κτηνίατρος Ρόζα Τζόλμα ετοιμάζεται να ναρκώσει μια από τις αρκούδες.
Χρειάστηκαν τουλάχιστον 8 διασώστες για να μετακινήσουν κάθε αρκούδα από την όχθη του ποταμού.
Ο Μίσα και η Ντάσα είναι οι πρώτες από τις 80 αρκούδες που θέλει να διασώσει ο οργανισμός Διεθνής Διάσωση Ζώων με βάση την Αγγλία.
Όταν έφτασαν οι διασώστες, βρήκαν τις αρκούδες με τα χέρια τους έξω από τα σίδερα.
Ήταν σοβαρά υποσιτισμένες και τραυματισμένες, σύμφωνα με τους διασώστες.
Το εστιατόριο στο οποίο κρατούνταν οι αρκούδες συνεργάστηκε με το συνεργείο διάσωσης και τώρα οι αρκούδες μπορούν να ζήσουν ελεύθερες.
Οι πυροσβέστες χρησιμοποίησαν ειδικό εξοπλισμό για να κόψουν τα σίδερα.
Οι διασώστες αναφέρουν ότι οι αιχμάλωτες αρκούδες χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο, σκαρφαλώνουν στα κλουβιά και περπατάνε ασταμάτητα μπρος πίσω για να ανακουφίσουν την ένταση που νιώθουν.
Οι δυο ταλαιπωρημένες αρκούδες θα ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους στο καινούργιο τους περιβάλλον στο βουνό.
Οι αρκούδες φορτώνονται στο φορτηγό που θα τις μεταφέρει στο καινούργιο τους σπίτι.
“Αυτές είναι οι πρώτες αρκούδες που σώζουμε και σκοπεύουμε να βοηθήσουμε πολλές ακόμα. Πολλές αρκούδες ζουν αιχμάλωτες σε χωριά, επιβιώνοντας με αποφάγια και βρώμικα νερά”, αναφέρει ο επικεφαλής του οργανισμού.