Tραγωδία σε πτήση της Air France: Επιβάτης πέθανε σε πτήση της από το Παρίσι στη Βοστώνη
Ένας επιβάτης πέθανε κατά τη διάρκεια πτήσης της Air France από το Παρίσι προς τη Βοστώνη, παρά τις έντονες προσπάθειες ενός γιατρού να τον κρατήσει στη ζωή.
Ο ταξιδιώτης παρουσίασε αδιαθεσία μετά την απογείωση από το αεροδρόμιο Paris-Charles de Gaulle την Τρίτη, όπως ανέφερε το NBC Boston. Οι γιατροί έκαναν προσπάθειες να τον βοηθήσουν, αλλά «δεν κατέστη δυνατό να σωθεί» και υπέκυψε λίγο αργότερα.
Τα συνεργεία έκτακτης ανάγκης ήταν παρών στο Διεθνές Αεροδρόμιο Logan της Βοστώνης την ίδια νύχτα μετά την προσγείωση του αεροσκάφους.
Η ταυτότητα του θύματος δεν θα δημοσιοποιηθεί μέχρι να ενημερωθούν οι συγγενείς του. Η Πολιτειακή Αστυνομία της Μασαχουσέτης, της οποίας η ομάδα πήγε στο αεροδρόμιο όπου προσγειώθηκε το αεροπλάνο, διερευνά την υπόθεση του θανάτου.
Δεν έχουν δοθεί περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τραγικό συμβάν ούτε για τις αιτίες που οδήγησαν στον θάνατο του επιβάτη. Επίσης, δεν είναι ξεκάθαρο πόσοι επιβάτες ήταν στην πτήση.
Πυροσβεστικά συνεργεία παρατηρήθηκαν να προσεγγίζουν το αεροπλάνο κατά την προσγείωσή του.
Η Air France, με δήλωσή της στο NBC Boston ανέφερε «Η Air France υπενθυμίζει ότι τα μέλη του πληρώματός της εκπαιδεύονται τακτικά για να χειρίζονται τέτοιου είδους καταστάσεις».
Ενώ επιβεβαίωσε ότι ένας επιβάτης πέθανε στην πτήση AF334 μετά από επείγον ιατρικό περιστατικό. «Παρά τη βοήθεια ενός γιατρού που βρισκόταν στο αεροσκάφος, ο πελάτης δεν μπόρεσε να διασωθεί», δήλωσε εκπρόσωπος.
Ποια είναι η ασφαλέστερη θέση σε ένα αεροπλάνο σε περίπτωση συντριβής; Τι λένε τα στοιχεία και τα στατιστικά;
Ασφάλεια θέσεων σε αεροπλάνα: Τι Λένε οι Στατιστικές
Πού είναι πιο ασφαλές να κάθεστε;
Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία και μελέτες, οι θέσεις στο πίσω μέρος ενός αεροπλάνου, ιδιαίτερα στα μεσαία καθίσματα, φαίνεται να προσφέρουν υψηλότερα ποσοστά επιβίωσης σε περίπτωση αεροπορικού δυστυχήματος. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι το πίσω μέρος επηρεάζεται λιγότερο σε μετωπικές συγκρούσεις.
Αναλυτικά Δεδομένα Θνησιμότητας
- Πίσω Τρίτο του Αεροπλάνου: Ποσοστό θνησιμότητας 32%.
- Μέσο Τρίτο του Αεροπλάνου: Ποσοστό θνησιμότητας 39%.
- Μπροστινό Τρίτο του Αεροπλάνου: Ποσοστό θνησιμότητας 38%.
Οι θέσεις στο πίσω μέρος όχι μόνο επηρεάζονται λιγότερο, αλλά συχνά παρέχουν περισσότερες ευκαιρίες διαφυγής σε ορισμένα σενάρια.
Η σημασία της κοντινής εξόδου κινδύνου
Η εγγύτητα σε μια έξοδο κινδύνου αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την επιβίωση. Επιβάτες που κάθονται κοντά στις εξόδους έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να απομακρυνθούν γρήγορα από το αεροπλάνο μετά από ένα ατύχημα.
Η επιλογή ανάμεσα σε θέση στο παράθυρο ή στο διάδρομο είναι δευτερεύουσας σημασίας σε σχέση με τη θέση μέσα στο αεροσκάφος. Ωστόσο, θέσεις στο διάδρομο διευκολύνουν τη γρήγορη εκκένωση, ενώ οι θέσεις στο παράθυρο προσφέρουν μεγαλύτερη προστασία από επιβατική κίνηση σε περίπτωση πανικού.
Παραδείγματα από πρόσφατα ατυχήματα
Στη συντριβή της Azerbaijan Airlines στο Καζακστάν, οι επιζώντες ήταν κυρίως από το πίσω μέρος του αεροσκάφους. Παρόμοια, βίντεο από τη συντριβή του Embraer 190 δείχνουν ότι οι επιβάτες που επέζησαν μπόρεσαν να σέρνονται έξω από τα συντρίμμια λίγα λεπτά μετά την καταστροφή.
Οι στατιστικές δείχνουν ότι οι θέσεις στο πίσω μέρος, κοντά σε εξόδους κινδύνου, προσφέρουν καλύτερες πιθανότητες επιβίωσης. Αν και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ένα ατύχημα, η επιλογή της θέσης μπορεί να κάνει τη διαφορά σε περίπτωση ανάγκης.