Δεν χρειάζεται να έχετε μεγαλώσει τη δεκαετία του 1990 για να ξέρετε πως τα Πόκεμον είναι ένα μεγάλο θέμα. Απλά όταν σκεφτείτε πως η κονσόλα του παιχνιδιού, οι κάρτες συναλλαγών, τα κόμικς, τα παιχνίδια και τα κινούμενα σχέδια δεν ήταν αρκετά, υπάρχει και το Pokémon GO. Δεδομένου πως το παιχνίδι ξεκίνησε αυτό το μήνα, οι άνθρωποι όλων των ηλικιών ξεκίνησαν να παίζουν δυναμικά.
Αυτό το πολιτιστικό φαινόμενο όπου οι παίκτες περπατούν ή οδηγούν σε άλλες πόλεις με την ελπίδα να πιάσουν τα πλάσματα έγινε διάσημο. Έκανε ακόμη και την τοπική αστυνομία να προειδοποιήσει τους πολίτες να παίζουν με σύνεση και υπευθυνότητα. Άνθρωποι έχουν χτυπηθεί από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, έχουν περπατήσει σε ιδιωτικές ιδιοκτησίες και έχουν βρεθεί ακόμη και στη μέση ενός εγκλήματος. Όλα αυτά συνέβησαν καθώς προσπαθούσαν να πιάσουν έναν χαρακτήρα Πόκεμον.
Ένας από τους πιο αγαπημένους και χαριτωμένους χαρακτήρες είναι ο Πίκατσου. Ένα γλυκό, κίτρινο πλάσμα που είναι ταυτισμένο με τα Πόκεμον.
Ο Πίκατσου μοιάζει με συνδυασμό ποντικιού και λαγού.
Στον εικονικό κόσμο, ο Πίκατσου έχει περισσότερα από 30 εκατοστά ύψος. Η δύναμή του περιλαμβάνει ηλεκτρισμό. Έχει μυτερά αφτιά και μάγουλα που σπινθηρίζουν με ηλεκτρική ενέργεια κατά τη διάρκεια της μάχης.
Στην τηλεοπτική σειρά, ο Πίκατσου είναι το Πόκεμον Του Ας Κέτσαπ. Μαζί μάχονται με τους αντιπάλους τους.
Ο Πίκατσου είναι επίσης γνωστός σε κάθε πτυχή του κόσμου των Πόκεμον.
Δεν είναι ένας από τους δυνατότερους χαρακτήρες αλλά το ότι είναι χαριτωμένος και διαθέτει χαρακτηριστικά κατοικίδιου, τον έχουν κάνει να ξεχωρίζει.
Το 1999, το περιοδικό Time έγραψε για τον Πίκατσου πως: «Είναι ο πιο αγαπημένος χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων από την περίοδο της Hello Kitty.»
Ο Πίκατσου είναι η μασκότ των Πόκεμον.
Το πλάσμα είναι διάσημο μεταξύ των αγοριών και των κοριτσιών που επιθυμούν να το πιάσουν με κάποιο τρόπο μια μέρα και να το πάρουν στο σπίτι τους.
Ένα χωριό στην Κένυα ισχυρίζεται πως έχει πιάσει έναν πραγματικό Πίκατσου!
Αυτό μοιάζει με το παιχνίδι Pokémon GO όπου οι παίκτες πρέπει να πιάσουν εικονικούς χαρακτήρες από πραγματικές τοποθεσίες. Ωστόσο, τα πλάσματα στο παιχνίδι δεν είναι πραγματικά.
Οι άνθρωποι μπορούν να εκπαιδεύσουν τα Πόκεμον μόλις τα πιάσουν και να τα χρησιμοποιήσουν σε μάχες με άλλα Πόκεμον.
Ο στόχος του παιχνιδιού είναι να πιάσουν τα πιο δυνατά και σπάνια πλάσματα. Αρχικά υπήρχαν 151 τύποι Πόκεμον. Σήμερα υπάρχουν περισσότερα από 700 είδη. Αυτό το ηλεκτρικό ζώο μοιάζει ακριβώς σαν τον Πίκατσου με τα μυτερά αφτιά και τα κόκκινα, στρόγγυλα μάγουλα. Ακόμη και η ουρά σε στιλ αστραπής φαίνεται όμοια.
Μόλις πιάστηκε ο Πίκατσου, τοποθετήθηκε σε κλουβί. Οι άνθρωποι περιγράφουν το πλάσμα σαν να έχει αφτιά κουνελιού, σώμα από τσιντσιλά και εικονικά κίτρινη γούνα.
Ένας από τους ζωολόγους, ο Michael Mamalyha απογοητεύτηκε που αυτός ο Πίκατσου δεν ήταν τόσο γλυκός όσο εκείνους στην τηλεόραση. Αυτό το πλάσμα δεν απελευθερώνει ισχυρό ηλεκτρικό ρεύμα στην πραγματική ζωή όπως υποδηλώνει η κάρτα.
Ένας από τους χωρικούς που βρήκε τον πραγματικό Πίκατσου είπε πως δεν είχαν την καθορισμένη μπάλα Πόκεμον για να τους βοηθήσει να τον πιάσουν.
Ο Montassar Hssine περιγράφει την παγίδευση ως δύσκολη επειδή το πλάσμα χρησιμοποίησε τις ηλεκτρικές του δυνάμεις. «Έστελνε δονήσεις ηλεκτρικής ενέργειας. Δεν μπορείτε να δείτε την ηλεκτρική ενέργεια αλλά ξέρουμε πως υπάρχει γιατί λίγοι από εμάς που την αγγίξαμε, σοκαριστήκαμε. Δεν ήταν ένα θανάσιμο σοκ. Έμοιαζε περισσότερο με ένα μικρό τράνταγμα που μπορείτε να τραβήξετε μακριά το χέρι σας από αυτό.» είπε ο Hssine.
Αν η ιστορία ακούγεται πολύ καλή για να είναι αληθινή, συμβαίνει γιατί δεν είναι.
Μπορεί να μην είναι Πρωταπριλιά για να σας πει κάποιος ψέματα αλλά είναι μια γλυκιά ιστορία που θα σας κάνει να χαμογελάσετε.