Κάποτε ο Μπρους Γουίλις δεν ήταν το μεγάλο όνομα που είναι σήμερα. Αντίθετα, ήταν ένας άσημος ηθοποιός που έπαιζε κατά βάση σε b-movies. Αν κάνουμε τώρα ένα πρόχειρο γκάλοπ για το ποια ήταν η ταινία που τον έκανε γνωστό, οι περισσότεροι θα απαντήσουν με σιγουριά το «Die Hard». Θα κάνουν λάθος.
Ο Μπρους Γουίλις έγινε γνωστός μέσω της τηλεόρασης και του σίριαλ «Moonlighting». Στα ελληνικά βέβαια πήρε έναν τίτλο που δεν είχε καμία σχέση με τον αρχικό, όπως έχει γίνει άπειρες φορές: «Αυτός, αυτή και τα μυστήρια». Αν δεν σας λέει κάτι είναι προφανές πως είστε κάτω από 30.
Το «Αυτός, αυτή και τα μυστήρια» (έτσι θα το αποκαλούμε από εδώ και στο εξής γιατί έτσι το μάθαμε όταν ήμασταν μικροί) ήταν μια σειρά που παιζόταν για τέσσερα χρόνια την δεκαετία του ’80 και ήταν κάτι σαν ρομάντζο μυστηρίου. Οι δυο πρωταγωνιστές ήταν ένας ανέμελος και χαβαλές ντετέκτιβ από την μία και μία κακομαθημένη χωρισμένη πλούσια που τύχαινε να έχει το γραφείο ιδιωτικών ερευνών στο οποίο δούλευε ο πρώτος.
Οι δυο τους έλυναν το ένα μυστήριο μετά το άλλο και ταυτόχρονα ανακάλυπταν πόσο δεν ταιριάζουν και πόσο την σπάει ο ένας στον άλλο. Δηλαδή πόσο γουστάρονται… Κλάσικο μοτίβο άλλωστε αυτό με τους δυο πρωταγωνιστές που εν μέσω περιπετειών δεν θέλουν να βλέπουν ο ένας τον άλλο αλλά μαζί δεν κάνουν και χώρια δεν μπορούν.
Και αν στο σίριαλ, οι δύο χαρακτήρες βαθιά μέσα τους γουσταριζόντουσαν, στην αληθινή ζωή το μίσος ήταν αυθεντικό και άσβεστο. Ο Μπρους Γουίλις -που επιλέχθηκε ανάμεσα σε 3.000 ηθοποιούς που πέρασαν από οντισίον για τον ρόλο!- και η Σίμπιλ Σέπερντ τσακωνόντουσαν διαρκώς, δεν ήθελαν να βλέπει ο ένας τον άλλο. Ειδικά από ένα σημείο και μετά δεν έλεγαν ούτε «γεια», οι μοναδικοί διάλογοι που είχαν ήταν όταν έκαναν το γύρισμα!
Όταν δε ο Γουίλις έπαιξε στο «Die Hard» η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο μεταξύ τους. Οι κόντρες τους ήταν τόσο έντονες που παρά το γεγονός ότι η σειρά παίχτηκε για τέσσερις σεζόν γυρίστηκαν μόλις 66 επεισόδια. Δηλαδή περίπου 10 επεισόδια ανά σεζόν δεν γυρίστηκαν ποτέ εξαιτίας της σύγκρουσης των δυο πρωταγωνιστών και των τσακωμών τους!
Μάλλον αυτός ήταν και ο λόγος που το σίριαλ έγινε τόσο μεγάλη επιτυχία και συμπεριλαμβάνεται σε πάρα πολλές λίστες με τα 100 καλύτερα αμερικάνικα σίριαλ: η αληθοφάνεια στις εικονικές κόντρες των δυο χαρακτήρων προερχόταν από το γεγονός ότι… ήταν όντως αληθινές!