Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2025
ΕλλάδαΆνδρος: Ιστιοπλόοι σχημάτισαν με τα σκάφη τους τον αριθμό «57» στη μνήμη...

Άνδρος: Ιστιοπλόοι σχημάτισαν με τα σκάφη τους τον αριθμό «57» στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών

Μαζικές συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις στη μνήμη των 57 συμπολιτών μας που χάθηκαν στην σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από το τραγικό δυστύχημα, πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα την Παρασκευή (28/2).

Όπως αναφέρει το cyclades24.gr, μία από τις πιο συγκλονιστικές κινήσεις έγινε στη θάλασσα της Άνδρου, όπου 180 ιστιοπλόοι που συμμετέχουν στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Νήσων Αιγαίου βρήκαν έναν μοναδικό τρόπο να τιμήσουν τη μνήμη των αδικοχαμένων ψυχών. Οι νεαροί αθλητές και αθλήτριες που αγωνίζονται στις κατηγορίες Οπτιμιστ και ILCA 4 σχημάτισαν με τα σκάφη τους τον αριθμό «57», συμβολίζοντας τις 57 ζωές που χάθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Δείτε φωτογραφίες:

andros ploia

480495760 677218534660623 2520966771982226273 n 1536x998 1 istioplooi 444

Η εντυπωσιακή εικόνα των ιστιοπλοϊκών που παρατάχθηκαν στη θάλασσα για να σχηματίσουν αυτόν τον αριθμό προκάλεσε ρίγη συγκίνησης σε όσους την αντίκρισαν. Η πρωτοβουλία αυτή, πέρα από τον έντονο συμβολισμό της, αποτέλεσε μια ηχηρή υπενθύμιση ότι η μνήμη των θυμάτων δεν έχει ξεχαστεί και ότι η κοινωνία συνεχίζει να απαιτεί δικαιοσύνη για την τραγωδία.

Οι ιστιοπλόοι, παρά τις δυσκολίες του εγχειρήματος, κατάφεραν να συντονιστούν απόλυτα, δημιουργώντας μια εικόνα που αποτυπώνει με τον πιο έντονο τρόπο την ανάγκη να μην λησμονηθούν οι ψυχές που χάθηκαν τόσο άδικα. Η θάλασσα της Άνδρου έγινε το σκηνικό ενός δυνατού μηνύματος, που ξεπερνά τα σύνορα της Ελλάδας και φτάνει σε όλο τον κόσμο.

Τα πιο σημαντικά