Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2025
διεθνήΑυστρία: 1 νεκρός και κατεπείγουσα προσγείωση αεροσκάφους της Swiss λόγω καπνού στην...

Αυστρία: 1 νεκρός και κατεπείγουσα προσγείωση αεροσκάφους της Swiss λόγω καπνού στην καμπίνα

Ενα μέλος του πληρώματος αεροσκάφους της Swiss έχασε τη ζωή του μετά από καπνό στην καμπίνα εξαιτίας του οποίου έγινε κατεπείγουσα προσγείωση στο Γκρατς της Αυστρίας.

Μέλος πληρώματος αεροσκάφους της εταιρείας Swiss, το οποίο χρειάστηκε να κάνει κατεπείγουσα προσγείωση την 23η Δεκεμβρίου στην Αυστρία, εξαιτίας καπνού στην καμπίνα, υπέκυψε χθες Δευτέρα, ανακοίνωσε ο αερομεταφορέας (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Arnd Wiegmann).

«Η Swiss θρηνεί την απώλεια μέλους πληρώματος καμπίνας», που πέθανε «σε νοσοκομείο της Γκρατς, στην Αυστρία», γνωστοποίησε η διοίκηση της ελβετικής εταιρείας.

Δείτε βίντεο:

Αλλο ένα μέλος του πληρώματος εισήχθη στο νοσοκομείο ενώ 12 επιβάτες δέχθηκαν ιατρική φροντίδα

«Από σεβασμό στους οικείους του, δεν θα δημοσιοποιήσουμε πληροφορίες για το πρόσωπο που συνεργαζόταν μαζί μας, ούτε για την αιτία θανάτου του», πρόσθεσε.

Το πλήρωμα του αεροσκάφους, τύπου Airbus A220-300, που εκτελούσε δρομολόγιο από το Βουκουρέστι στη Ζυρίχη, με 74 επιβαίνοντες, αποφάσισε να κάνει κατεπείγουσα προσγείωση στην Γκρατς, ώστε ν’ απομακρυνθούν εσπευσμένα οι πάντες εξαιτίας «προβλημάτων στον κινητήρα και του εντοπισμού καπνού μέσα στην καμπίνα και στο πιλοτήριο», εξήγησε η Swiss.

Μετά την προσγείωση, έγινε αεροδιακομιδή μ’ ελικόπτερο μέλους του πληρώματος καμπίνας σε νοσοκομείο της Γκρατς, όπου εισήχθη σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

«Πολλά ερωτήματα»

Αλλο μέλος του πληρώματος επίσης διακομίστηκε σε νοσοκομείο, ενώ δώδεκα επιβάτες δέχθηκαν ιατρική φροντίδα.

«Θα κάνουμε το παν εντός των δυνάμεών μας, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, για να εξακριβωθούν τα αίτια του δυστυχήματος. Εχουμε πολλά ερωτήματα και θέλουμε να δοθούν απαντήσεις» σε όλα, τόνισε ακόμη στην ανακοίνωση η Swiss, θυγατρική του γερμανικού ομίλου Lufthansa.

Η Swiss εξήγησε ότι η έρευνά της θα επικεντρωθεί στα μηχανικά μέρη του αεροσκάφους, ειδικά στον κινητήρα, καθώς επίσης και στον εξοπλισμό προστασίας των πληρωμάτων καμπίνας που τους δίνει τη δυνατότητα να αναπνέουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης («Protective Breathing Equipment», PBE).

Πηγή: ΑΠΕ

Τα πιο σημαντικά