Σκληρή κριτική στη ΝΔ ασκεί ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σε συνέντευξή στην «ΑΥΓΗ της Κυριακής», με φόντο την αντιπαράθεση κυβέρνησης-αξιωματικής αντιπολίτευσης την περασμένη εβδομάδα, με αφορμή την πρωτοβουλία της ΠΟΑΣΥ για συγκέντρωση στην πλατεία Εξαρχείων.
«Η Ν.Δ. ξεφεύγει από τα όρια της αντιπολίτευσης», «μπαίνει στον ολισθηρό κατήφορο χρησιμοποίησης οργάνων του σκληρού μηχανισμού του κράτους, προκειμένου να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση και τη χώρα», «η προσπάθεια της Ν.Δ., και φαίνεται και από τις συνεντεύξεις του Κ. Μητσοτάκη στο εξωτερικό, είναι να αποσταθεροποιηθεί η κυβέρνηση», τονίζει ο κ. Τόσκας. Υποστηρίζει ότι η ΝΔ είναι «σε τελείως λάθος κατεύθυνση και φεύγει από τα πολιτικά αποδεκτά όρια της αντιπολίτευσης». «Όσο είμαστε εμείς κυβέρνηση και εγώ υπουργός, ασυδοσία στην αστυνομία δεν θα υπάρχει», υπογραμμίζει.
Αναφέρει ότι η ΝΔ και ειδικά τα «ακροδεξιά βαρίδια της», «προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν σαν πολιορκητικό κριό την ΠΟΑΣΥ, το συνδικαλιστικό όργανο των κατώτερων αστυνομικών», ενώ η ΠΟΑΞΙΑ, των αξιωματικών, δεν συμμετέχει σε αυτές τις ενέργειες.
Επισημαίνει ότι «η αντιπολίτευση και το κάθε κόμμα μπορεί να προτάξει και να φέρει στην επιφάνεια οποιοδήποτε θέμα πρέπει να συζητηθεί, πλην όμως δεν έχει κανένα δικαίωμα η αντιπολίτευση, όπως έτσι νόμιζε για κάποιες δεκαετίες, να χρησιμοποιεί τους σκληρούς μηχανισμούς του κράτους σαν προνομιακούς χώρους».
Υπεραμυνόμενος της ορθότητας της απόφασης των αστυνομικών αρχών για απαγόρευση της, ο κ. Τόσκας αναφέρει ότι «η προσπάθεια δημιουργίας συγκέντρωσης μέσα στα Εξάρχεια ήταν μια προσπάθεια εκ του πονηρού, όπως κάθε Έλληνας πολίτης καταλαβαίνει, προκειμένου να δημιουργηθούν επεισόδια και όχι να επιλυθούν προβλήματα και γι’ αυτό λέω ότι ήταν σε προβοκατόρικη κατεύθυνση».
Απαντώντας στις κατηγορίες της ΝΔ για παράδοση του Κέντρου της Αθήνας στην αναρχία από την κυβέρνηση, ο κ. Τόσκας την κατηγόρησε για «καθαρή υποκρισία» και προσπάθεια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης.
«Είναι σκέτη προπαγάνδα από την ηγεσία της Ν.Δ. και τους κύκλους τους ακροδεξιούς, οι οποίοι έχουν πάρει το πάνω χέρι σε αυτό το κόμμα και προσπαθούν να συμπράξουν με ό,τι ακροδεξιό υπάρχει σε αυτή τη χώρα». Αναρωτήθηκε, δε, «οι φιλελεύθεροι της Ν.Δ., οι απλοί πολίτες που έχουν συντηρητικές φιλελεύθερες απόψεις, συμφωνούν με αυτές τις επιλογές της ηγεσίας του κόμματός τους αυτή τη στιγμή;».