Η ανθρωπότητα έχει κολλήσει πια για τα καλά με τα smartphones της, τα οποία έχουν υποκαταστήσει σχεδόν τα πάντα.
Από υπηρεσίες GPS και πλατφόρμες video και gaming μέχρι και κοινωνική δικτύωση, δεν είναι και πολλά αυτά που δεν κάνουν σήμερα τα κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούμε κάποιες φορές ακόμα και για την παραδοσιακή τηλεφωνική επικοινωνία!
Και βέβαια όταν ξεχνάμε στο σπίτι τον ψηφιακό μας συνοδοιπόρο, ένας πανικός μας πιάνει στη στιγμή, λες και είμαστε τώρα αποκλεισμένοι από τον κανονικό τον κόσμο.
Κι έτσι ξεχνάμε κάποια στιγμή ότι αυτό το μαραφέτι που τόσο λατρεύουμε μπορεί να κρύβει κινδύνους, οδηγώντας μας ακόμα και στον θάνατο.
Οι στατιστικές εδώ μιλάνε καλύτερα, καθώς στις μέρες μας περισσότεροι άνθρωποι σκοτώνονται ετησίως από δυστυχήματα που σχετίζονται με selfies παρά από επιθέσεις καρχαρία.
Η ηλεκτρονική μας συσκευή είναι λοιπόν επικίνδυνη και να γιατί…
Πέφτοντας από τον γκρεμό γιατί είχε καρφωθεί στην οθόνη
Και ποιος δεν έχει στείλει μήνυμα την ώρα που περπατά ή που κάνει κάποια εξωτερική δουλειά, παραπατώντας, σκοντάφτοντας ή πέφτοντας σε κάνα τοίχο; Το πόσο επικίνδυνο είναι να περπατάς και να μην προσέχεις μπροστά σου το έμαθε δυστυχώς από πρώτο χέρι νεαρός Αμερικανός, ο οποίος ανήμερα Χριστουγέννων του 2015 πήγε ρομαντζάδα σε γραφικό γκρεμό του Σαν Ντιέγκο για να απολαύσει το ηλιοβασίλεμα.
Πολλοί σπεύδουν στο συγκεκριμένο σημείο για να τραβήξουν την ιδανική φωτογραφία για το Instagram και να μαζέψουν όσα περισσότερα likes παίρνει. Ο τύπος ήταν τόσο απορροφημένος στο κινητό του που δεν κατάλαβε πως είχε πλησιάσει επικινδύνως κοντά στον απόκρημνο γκρεμό, πέφτοντας τελικά από ύψος 18 μέτρων. Σκοτώθηκε επιτόπου.
Όπως είπαν οι αυτόπτες μάρτυρες, ο άτυχος άντρας περπατούσε προς τον γκρεμό με τα μάτια του καρφωμένα στο smartphone του…
Άντρας βρίσκει το κλεμμένο κινητό του, χάνει τη ζωή του
Οι εφαρμογές εντοπισμού των σύγχρονων κινητών έχουν διευκολύνει κατά πολύ τις ζωές των ξεχασιάρηδων, αν και ο κίνδυνος καραδοκεί παντού. Τον Φεβρουάριο του 2016, 23χρονος από την Αλαμπάμα συνειδητοποίησε ότι είχε κλαπεί το κινητό του και μέσω του tracking app, είδε ότι το τηλέφωνο ήταν σε λειτουργία, εντοπίζοντας το ακριβές σημείο απ’ όπου εξέπεμπε.
Εντυπωσιασμένος από την ανακάλυψή του, λειτούργησε απερίσκεπτα: πήρε το αμάξι του και οδήγησε μέχρι την τοποθεσία που του έδινε το στίγμα, έναν χώρο στάθμευσης έξω από επαρχιακή εκκλησία. Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή, έκανε το κινητό του να χτυπήσει και το άκουσε να καλεί μέσα από αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στο πάρκινγκ.
Κι έτσι βγήκε ενστικτωδώς από το αμάξι του πηγαίνοντας να ζητήσει τον λόγο από τον κλέφτη, μόνο που εκείνος έβγαλε το πιστόλι του και τον σκότωσε. Αν υπάρχει ένα ηθικό δίδαγμα στην τραγική μας ιστορία είναι ότι αφήστε την αστυνομία να βρει το κλεμμένο κινητό σας. Μην παίρνετε την κατάσταση στα χέρια σας, καθώς σπανίως τέτοιες ιστορίες έχουν αίσιο τέλος…
Χρήση κινητού κατά την οδήγηση καταλήγει σε καραμπόλα
Ακόμα και λίγα δευτερόλεπτα να πάρεις το βλέμμα σου από τον δρόμο και το κακό δεν αργεί να γίνει. Ένα αξίωμα που ξέρουμε βέβαια όλοι, αν και λίγοι τηρούμε με την ευλάβεια που του πρέπει. Οι στατιστικές εδώ είναι καθοριστικές: ένα στα τέσσερα τροχαία που συμβαίνουν πια στους δρόμους έχουν να κάνουν με χρήση κινητού τηλεφώνου!
Το πρωινό λοιπόν της 5ης Αυγούστου 2010, ένας 19χρονος από το Μισούρι οδηγούσε στη λεωφόρο στέλνοντας τα καθιερωμένα μηνύματά του, όταν καρφώθηκε με το φορτηγάκι του σε προπορευόμενο φορτηγό, δημιουργώντας καραμπόλα με δύο σχολικά λεωφορεία που έπεσαν πάνω του. Τόσο ο ίδιος όσο και ένας 15χρονος μαθητής άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο και 38 ακόμα τραυματίστηκαν σοβαρά.
Οι ομοσπονδιακές έρευνες έδειξαν ότι ο 19χρονος οδηγός είχε στείλει πέντε μηνύματα απανωτά κατά τις στιγμές που προηγήθηκαν του δυστυχήματος. Όταν καθόμαστε λοιπόν στο τιμόνι, η οδήγηση οφείλει να είναι η απόλυτη προτεραιότητα…
Γυναίκα μπαίνει σε φλεγόμενο σπίτι για να σώσει το κινητό της
Λίγα πράγματα είναι αυτά που θα ανάγκαζαν κάποιον να επιστρέψει στη φλεγόμενη οικία του, από την οποία μάλιστα μόλις και μετά βίας διέφυγε, αν και το smartphone δύσκολα θα περιλαμβανόταν σε αυτά. Όχι βέβαια για τη γυναίκα της ιστορίας μας από το Ιλινόις, η οποία κατάφερε να βγει με την έφηβη κόρη της από το σπίτι που τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες, όταν και ανακάλυψε ότι πάνω στον δικαιολογημένο πανικό της είχε ξεχάσει το κινητό της.
Κι έτσι όρμησε φυσικότατα μέσα στη λαίλαπα για να το πάρει, αν και δεν θα κατάφερνε να ξεφύγει τον κίνδυνο και για δεύτερη φορά. Διερχόμενος αστυνομικός προσπάθησε μάταια να τη γραπώσει πριν μπει μέσα, αν και η γυναίκα δεν άκουγε στις παραινέσεις των παρισταμένων. Μόνο όταν η πυροσβεστική έσβησε τη φωτιά κατάφεραν να ανασύρουν τη σορό της.
Κανένα υλικό αγαθό δεν αξίζει να παίξεις τη ζωή σου κορόνα γράμματα γι’ αυτό…
Κοπέλα πεθαίνει από ηλεκτροπληξία στην προσπάθειά της να βγάλει την υπέρτατη selfie
Είναι γεγονός ότι πλέον δεν μπορείς να πας πουθενά χωρίς να δεις ανθρώπους να τραβούν selfies, καθώς αυτό φαίνεται να είναι το νέο χόμπι της ανθρωπότητας. Μια ματιά στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης πείθει και τον πλέον δύσπιστο ότι οι selfies είναι μια τρέλα που ήρθε για να μείνει. Ακόμα και Selfie Ολυμπιακοί διοργανώθηκαν το 2014 ζητώντας από τους χρήστες το πιο ακραίο και θεαματικό αυτοπορτρέτο.
Αν και η επιθυμία για την απολύτως εκπληκτική selfie μπορεί να έχει ακόμα και φονικές συνέπειες, όπως έμαθε 18χρονη κοπέλα από το Βουκουρέστι τον Μάιο του 2015. Η νεαρή Ρουμάνα, όπως και πάμπολλοι νέοι της ηλικίας της, ήταν παθιασμένη με το smartphone και τις selfies και σε ταξίδι με τρένο αποφάσισε με την κολλητή της να βγάλουν μια σειρά από απροσδόκητα αυτοπορτρέτα. Κι έτσι κατέληξαν στην τρελή ιδέα να σκαρφαλώσουν πάνω στο βαγόνι για να τραβήξουν φωτογραφίες εκεί που κανείς δεν είχε τολμήσει να πάει.
Τα δυο κορίτσια κατάφεραν πράγματι να ανέβουν στην οροφή του βαγονιού και όλα πήγαιναν καλά, όπως είπε αργότερα η φίλη, όταν η κοπέλα της ιστορίας μας έπιασε ένα καλώδιο για να κρατηθεί. Το καλώδιο διατρεχόταν ωστόσο από ρεύμα υψηλής τάσης και κατέληξε στον άμεσο θάνατο της κοπέλας από ηλεκτροπληξία, ο οποίος διαπιστώθηκε αργότερα σε νοσοκομείο του Βουκουρεστίου.
Πηγή: newsbeast