Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ζήτησε ένα διεθνές πλαίσιο ψηφιακής ταυτότητας όπως τα διαβατήρια για τον COVID και έναν νέο παγκόσμιο οργανισμό για την ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς τα δύο αυτά συνδέονται!!! Άλλωστε Οι ψηφιακές ταυτότητες θα χρήζουν συνεχώς αναβαθμίσεων, έως ότου, δεν αποκλείεται, προταθεί η λύση των εμφυτευμένων ταυτοτήτων.
Μιλώντας πριν από τη σύνοδο «One Future» της Συνόδου Κορυφής των G20 στην Ινδία την Κυριακή, η διεθνίστρια γραφειοκράτης, την οποία είχε φιλοξενήσει φέτος για διακοπές στην Κρήτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε ότι «το μέλλον θα είναι ψηφιακό» και ότι θα χρειαστούν περισσότεροι παγκοσμιοποιημένοι θεσμοί για τη ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης και της παγκόσμιας ψηφιακής ταυτότητας.
«Σήμερα θέλω να επικεντρωθώ στην τεχνητή νοημοσύνη και την ψηφιακή υποδομή. Όπως έχει περιγραφεί, η τεχνητή νοημοσύνη έχει κινδύνους αλλά προσφέρει και τεράστιες ευκαιρίες. Το κρίσιμο ερώτημα είναι πώς να αξιοποιηθεί μια τεχνολογία που αλλάζει ταχέως», είπε.
Η πρώην υπουργός Άμυνας της Γερμανίας είπε επίσης ότι η ΕΕ και οι σύμμαχοί της θα πρέπει να αναπτύξουν ένα «παγκόσμιο πλαίσιο για τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης» που θα ελέγχεται από τα Ηνωμένα Έθνη.
«Στην ΕΕ, το 2020, παρουσιάσαμε τον πρώτο νόμο για την τεχνητή νοημοσύνη. Θέλουμε να διευκολύνουμε την καινοτομία χτίζοντας παράλληλα εμπιστοσύνη. Χρειαζόμαστε όμως περισσότερα. Αυτό που κάνει ο κόσμος τώρα θα διαμορφώσει το μέλλον μας. Πιστεύω ότι η Ευρώπη — και οι εταίροι της — πρέπει να αναπτύξουν ένα νέο παγκόσμιο πλαίσιο για τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης (σ.σ. Φυσικά η πραγματική τεχνητή νοημοσύνη δεν θα μπορεί να υπάγεται σε τέτοιου είδους ελέγχου, καθώς θα έχει την δική της προσωπικότητα. Απλά η εξουσία συγκεντρώνεται σε όλο και λιγότερα χέρια, σε υπερεθνικούς οργανισμούς, με ταυτόχρονη εξαφάνιση της κυριαρχίας των εθνών-κρατών)».
«Χρειαζόμαστε ένα παρόμοιο όργανο με το IPCC για το κλίμα, και εδώ χρειαζόμαστε πρόσθετη προσέγγιση στους επιστήμονες, επιχειρηματίες και καινοτόμους. Πρέπει να παρέχουν την γνώση σχετικά με τους κινδύνους που ενέχει η τεχνητή νοημοσύνη – καθώς και τα πιθανά οφέλη για την ανθρωπότητα (σ.σ. Οι συνήθεις ψεκασμένοι θα πιστέψουν μόνο τα οφέλη και θα προσπεράσουν απλά τους κινδύνους)», δήλωσε η επικεφαλής της ΕΕ.
Η Von der Leyen συνέχισε να υποστηρίζει την υιοθέτηση «ψηφιακών δημόσιων υποδομών», επικαλούμενη το σύστημα διαβατηρίων για τον κορονοϊό που προώθησε η ΕΕ κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID.
«Πολλοί από εσάς είναι εξοικειωμένοι με το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID-19. Η ΕΕ το ανέπτυξε για τον εαυτό της. Το μοντέλο ήταν τόσο λειτουργικό και τόσο αξιόπιστο που 51 χώρες σε 4 ηπείρους το υιοθέτησαν δωρεάν», είπε.
«Σήμερα, ο ΠΟΥ το χρησιμοποιεί ως παγκόσμιο πρότυπο για να διευκολύνει την κινητικότητα σε περιόδους απειλών για την υγεία. Θέλω να ευχαριστήσω ξανά τον Δρ Τέντρος για την εξαιρετική συνεργασία», πρόσθεσε αναφερόμενη στον επικεφαλής του ΠΟΥ.
Αυτό έρχεται καθώς η ΕΕ βρίσκεται ήδη στην διαδικασία εφαρμογής μιας εφαρμογής « ψηφιακής ταυτότητας » που θα περιέχει διαβατήριο πολίτη, άδεια οδήγησης, ιατρικό ιστορικό και άλλες προσωπικές πληροφορίες.
Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με καταγγελίες ευρωβουλευτών, τα επόμενα βήματα μετά την ψηφιακή ταυτότητα θα είναι το ψηφιακό κρατικό χρήμα, η σύνδεση των ψηφιακών ταυτοτήτων με τραπεζικούς λογαριασμούς και ενδεχομένως η χρήση τους σε πιθανές γειτονιές των 15 λεπτών.
Ο καθηγητής με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, Norman Fenton, μιλώντας στο Fox News ξεδίπλωσε μερικές από τις πτυχές του σχεδίου!
Σημειώνεται, πως σύμφωνα με το FOXNEWS, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ δημοσίευσε ένα άρθρο που ονομάζεται ”η ιδέα των πόλεων των 15 λεπτών -η οποία συνεπάγεται να διαθέτουμε όλες τις απαραίτητες υποδομές εντός ενός μικρού περιπάτου, ποδηλατάδας ή διαδρομής με δημόσιο μέσο μεταφοράς από το σπίτι κάποιου.
Όπως σημειώνει ο καθηγητής από την δική του οπτική γωνία:
«Αυτό είναι απόλυτα καταστροφικό. Στην πραγματικότητα, ήδη τις θεσπίζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο σε κάμποσες πόλεις. Πολλές απ’ αυτές είναι σχεδιασμένες.
Σηκώνουν οδοφράγματα ή κάμερες σε διάφορες ζώνες γύρω από την πόλη, το οποίο σημαίνει ότι δεν επιτρέπεται ο κόσμος να χρησιμοποιεί το αυτοκίνητό του έξω από εκείνη την ζώνη, αυτή την αποκαλούμενη ζώνη των 15 λεπτών, πάνω από 100 φορές τον χρόνο».
Με τον καθηγητή Fenton συμφωνεί ο καθηγητής Richard A. Werner, ο οποίος είναι οικονομολόγος και καθηγητής τραπεζικών και χρηματοοικονομικών. Είναι γνωστός ως ο εισηγητής μιας νέας νομισματικής πολιτικής μετά την κρίση που ονόμασε Ποσοτική Χαλάρωση (“QE”) – την οποία πρότεινε στην Ιαπωνία το 1995 ως επικεφαλής οικονομολόγος μιας βρετανικής επενδυτικής τράπεζας.
Έχει επίσης εργαστεί ως ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, στην Τράπεζα της Ιαπωνίας, στην Τράπεζα Ανάπτυξης της Ιαπωνίας και στην Ασιατική Τράπεζα Ανάπτυξης. Συμμετέχει στην υποστήριξη της ίδρυσης μη κερδοσκοπικών κοινοτικών τραπεζών μέσω μιας πρωτοβουλίας που ονομάζεται Local First CIC.
Μεταξύ άλλων δήλωσε για το μέλλον των ανθρώπινων κοινωνιών, άπαξ και εισαχθεί το ψηφιακό χρήμα και φτιαχτούν οι κλειστές γειτονιές των 15 λεπτών, όπως σχεδιάζεται:
«’’Οι Ευρωπαίοι πολίτες υποπτεύονται ότι οι κυβερνήσεις και οι κεντρικές τράπεζες προσπαθούν να ελέγχουν και να περιορίζουν τις συναλλαγές!!!!”
Αυτό είναι το αληθινό θέλγητρο των κεντρικών σχεδιαστών προς αυτήν την πανίσχυρη τεχνολογία. Είναι μια τεχνολογία όπου βλέπεις σε πραγματικό χρόνο τι κάνουν οι πάντες, πού βρίσκονται, τι αγοράζουν….
Θα έχουν όμως και την εξουσία να επεμβαίνουν και να παρεμβαίνουν!!!!
Στην πραγματικότητα, πρέπει να σκέφτεστε τα ψηφιακά νομίσματα κεντρικής τράπεζας ως ένα σύστημα ελέγχου -όχι ως ένα νόμισμα- ή ως ένα σύστημα αδειοδότησης…
Επιστρέψαμε ξανά στην Σοβιετική Ένωση… Επειδή χρειάζεσαι άδεια για τα πάντα!!!!
Όπως γράφουν στην αναφορά τους:
”Ουσιαστικά, ο εκδότης του ψηφιακού νομίσματος, ο οποίος είναι η κεντρική τράπεζα, έχει την εξουσία να αποφασίζει αν μπορείς να το χρησιμοποιείς τώρα για οτιδήποτε θέλεις να κάνεις.”
Έτσι, για οτιδήποτε θέλεις να κάνεις, πρέπει ουσιαστικά να αιτηθείς την άδεια!!!!!
Συνεπώς, είναι ένα νόμισμα υπό όρους που βασίζεται στο να λάβεις στην πραγματικότητα αυτή την άδεια…
Τώρα, αν τύχει να είσαι κάποιος ”επικριτής της κυβερνητικής πολιτικής” ή ένας ”επικριτής των κεντρικών τραπεζών”, θα μπορούσε να γίνει δύσκολο… Ή αν τολμήσεις να βγεις έξω από τη ζώνη της πόλης των 15 λεπτών, ίσως να ανακαλύψεις ότι ”(Η κάρτα σου) δεν λειτουργεί”…».
Πηγή: el.gr