“Έχω καταλήξει ότι είναι πολύ χρήσιμο πράγμα οι θρησκείες στις ημέρες μας, γιατί έχουμε οικοδομήσει πάρα πολύ υλιστικές κοινωνίες” ανέφερε ο Αντίνοος Αλμπάνης
Στο 7 Μέρες Tv και στον Γιάννη Βίτσα παραχώρησε συνέντευξη ο Αντίνοος Αλμπάνης ο οποίος μίλησε για τον λόγο που κάνει ψυχοθεραπεία αλλά και πόσο άλλαξε την ζωή του η περιπέτεια με την υγεία του.
Πώς αντιδράς όταν ζεις σε περιβάλλον έντασης;
Οι εντάσεις δε μου είναι εύκολα διαχειρίσιμες. Έρχομαι σε πολύ μεγάλη αμηχανία.
Έχεις κάνει ψυχοθεραπεία;
Ακόμα είμαι σε περίοδο που κάνω ψυχοθεραπεία. Δεν σταματά ποτέ.
Σε τι σε βοήθησε;
Μονίμως ανακαλύπτεις νέες πτυχές του εαυτού σου. Η ψυχοθεραπεία με έχει βοηθήσει στο ότι πλέον έχω σταματήσει να αντιδρώ αντανακλαστικά. Παίρνω περισσότερο χρόνο, προτού αντιδράσω σε οτιδήποτε, είτε αυτό είναι ένα θετικό είτε ένα αρνητικό συναίσθημα. Όχι να το κρίνω ή να το λογοκρίνω, αλλά γιατί δεν εμπιστεύομαι απόλυτα τις αντανακλαστικές μου αντιδράσεις.
Αγάπησες περισσότερο τον εαυτό σου;
Αυτό είναι και το ζητούμενο. Πρέπει να αγαπήσουμε τον εαυτό μας, για να αγαπάμε τους δίπλα μας. Όλα από εμάς ξεκινούν και σε εμάς καταλήγουν. Οπότε είμαι σ’ αυτή τη διαδικασία.
Διάβαζα μία συνέντευξη σου στο bovary.gr, όπου μεταξύ άλλων ανέφερες ότι είσαι αγνωστικιστής και δεν έχεις ιδιαίτερη σχέση με τη θρησκεία. Είναι δύσκολο αυτό; Το ρωτώ γιατί η πίστη αποτελεί ένα ουσιαστικό αποκούμπι στη ζωή μας, ειδικά σε κομβικά, δύσκολα γεγονότα.
Αυτή τη συνέντευξη την έδωσα πριν βυθιστώ στο πρόβλημα της υγείας το οποίο πέρασα. Δε σου κρύβω ότι η διαδικασία του καρκίνου με έχει αλλάξει πάρα πολύ. Ήρθα κοντά στο Θεό, με ένα δικό μου τρόπο, γιατί είχα ανάγκη την ελπίδα, το να εναποθέσω κάπου το προσωπικό βάρος, να νιώσω ότι υπάρχει μία ανώτερη δύναμη, η οποία μπορεί να με βοηθήσει. Έχω καταλήξει ότι είναι πολύ χρήσιμο πράγμα οι θρησκείες στις ημέρες μας, γιατί έχουμε οικοδομήσει πάρα πολύ υλιστικές κοινωνίες, έχουμε αποτοξινωθεί από το πνεύμα μας. Είναι ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος να είμαστε σε επαφή με τον πνευματικό μας κόσμο. Δεν με απασχολεί για κάποιον αν θα πιστέψει στον Θεό που πιστεύω εγώ ή σε μια φιλοσοφία, αρκεί να μην χάνει την επαφή του με το πνεύμα του.