Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2024
επικαιpότnταΜαυρίδης: «Για 12 ώρες ήμασταν χωρίς νερό, χωρίς φαγητό και χωρίς επικοινωνία...

Μαυρίδης: «Για 12 ώρες ήμασταν χωρίς νερό, χωρίς φαγητό και χωρίς επικοινωνία με τον έξω κόσμο»

Γιώργος Μαυρίδης μίλησε για την περιπέτεια που αντιμετώπισε στο Μεξικό με τις αρχές να συλλαμβάνουν τον ίδιο και το τηλεοπτικό συνεργείο.

Ο παρουσιαστής και tattoo artist διαψεύδει ότι σημειώθηκε επεισόδιο με το πλήρωμα του αεροσκάφους αμέσως μετά την εντολή απέλασή τους.

«Κατεβήκαμε σαν όλους τους τουρίστες και εγώ είχα φίλο που θα με φιλοξενούσε κι ένα παλικάρι από το συνεργείο μας είχε συγγενείς εκεί. Αναφέραμε στην ταξιδιωτική φόρμα που μας έδωσαν την διεύθυνση του σπιτιού που θα μας φιλοξενούσαν. Οι υπάλληλοι όμως στον έλεγχο δεν το δέχτηκαν και μας ζήτησαν όνομα ξενοδοχείου. «Δηλαδή δεν έχετε κλείσει ξενοδοχείο»; μας ρώτησαν. «Μα αφού σας δίνουμε το όνομα του ανθρώπου που θα μας φιλοξενήσει» τους απαντήσαμε».
Ο παρουσιαστής ισχυρίζεται ότι οι Μεξικανοί δεν το δέχθηκαν και από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε το μαρτύριό τους.

«Καταπάτησαν όλα τα ανθρώπινα δικαιώματά μας. Οι άνθρωποι είναι τρελοί. Μας πήραν για 12 ώρες σε ένα κρατητήριο σε ένα κελί, χωρίς τηλέφωνο, φαγητό, νερό, χωρίς επικοινωνία με τον έξω κόσμο» θα πει.

Για να προσθέσει: «Πες ότι κάναμε λάθος με το ξενοδοχείο. Να μας βάλουν όμως σε ένα κρατητήριο επί 12 ώρες και να μην μας αφήνουν να επικοινωνήσουμε με την πρεσβεία; “Πείτε μας γιατί μας κρατάτε, έχουμε κάνει κάτι παράνομο;” τους ρωτάγαμε. Δεν μας πήραν καν κατάθεση, το καταλαβαίνετε αυτό. Μετά μας ρώτησαν, πόσα λεφτά έχετε; Τους είπαμε από 1.000 ευρώ ο καθένας και έγραψαν στο χαρτί ότι δεν είχαμε λεφτά, δηλαδή ψέμματα. Ότι δήθεν μίλησαν με τον Ελληνα πρέσβη και ότι τους είπε ότι δεν μας ήθελε πίσω. Πάλι ψέματα. Μιλήσαμε με τον πρέσβη και μας είπε ότι δεν ισχύει. Δεν μας άφηναν να βγούμε να μιλήσουμε στο τηλέφωνο με την πρεσβεία. Μας είχαν κρύψει τρεις μέρες από τον κόσμο. Οι άνθρωποι ξέφυγαν και όπως μάθαμε το κάνουν εδώ και έξι μήνες, ένα χρόνο σε όλους τους Ευρωπαίους τουρίστες».

Και τι ακριβώς συνέβη, αφού σας απέλασαν, όταν έφτασε η ώρα να επιστρέψετε πίσω με πτήση της Lufthansa; Οι μεξικανικές αρχές ισχυρίζονται ότι δημιουργήσατε πρόβλημα με το πλήρωμα του αεροσκάφους και ο πιλότος έδωσε εντολή να κατέβετε από το αεροσκάφος…

«Τρεις μέρες μας έλεγαν ότι θα πάτε στην Φρανκφούρτη. Εμείς έχουμε ένα πρόγραμμα, ήταν να πάμε Βραζιλία, μετά στο Μεξικό. Είχαμε χάσει όλα τα λεφτά μας. Είχαμε εισιτήρια να φύγουμε. Θα κάναμε το ταξίδι μας για ένα μήνα. Τους λέμε, “δεν μας θέλετε στο Μεξικό; Κανένα πρόβλημα, αφήστε μας να συνεχίσουμε το ταξίδι μας στη Βραζιλία”. “ Όχι θα πάτε Φρανκφούρτη” επέμεναν. Εμείς προσπαθούσαμε επί τρεις μέρες να τους πείσουμε ότι δεν ήρθαμε να γίνουμε μετανάστες, ούτε να πάμε Αμερική, έχουμε πάει Αμερική, είμαστε Ευρωπαίοι πολίτες. Κατάλαβες;».

Κατάλαβα. Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι γιατί έγινε φασαρία μέσα στο αεροπλάνο, κατά την επιβίβασή σας, όπως τουλάχιστον ανέφεραν οι μεξικανικές Αρχές στους ανθρώπους της ελληνικής πρεσβείας…

«Καμία φασαρία δεν έγινε μέσα στο αεροπλάνο, όλα αυτά είναι ψέματα. Προσπαθούσαμε επί τρεις μέρες να σετάρουμε το ταξίδι μας και από Φρανκφούρτη να πάμε στους άλλους προορισμούς. Και ξαφνικά μας δίνουν τα εισιτήρια με το έτσι θέλω, χωρίς να μας πουν τίποτα και βλέπουμε ότι ο τελικός προορισμός μας είναι η Ελλάδα και πως τις αποσκευές μας θα τις παραλάβουμε κι αυτές μόνο όταν φτάσουμε Αθήνα. Και τότε αντιδράσαμε. “Δεν μπαίνουμε στο αεροπλάνο” τους είπαμε. “Κύριοι, τι κάνετε” μας απάντησαν. Κάναμε λοιπόν ανταρσία και δεν μπήκαμε στο αεροπλάνο».

Αυτό που λες είναι εντελώς διαφορετικό απ’ όσα ανέφεραν οι μεξικανικές αρχές, που έκαναν λόγο για επεισόδιο με τον πιλότο.

«Μα δεν είδαμε καν τον πιλότο, δεν ανεβήκαμε καν στο αεροπλάνο. Βάλτε μας φυλακή να κάνουμε επεισόδιο τους είπαμε. Να σκύβουμε το κεφάλι μας να τρώμε φάπες; Δεν έχουμε δικαιώματα εμείς; Πρώτη φορά ταξιδεύω ή είμαι κανένα παιδάκι; Έχουν γίνει ακραία πράγματα, με έχετε αδικήσει. Δεν ήμασταν οι μόνοι, τα ίδια έκαναν σε 10 με 20 άτομα σε καθημερινή βάση, συστηματικά επίτηδες»

Τα πιο σημαντικά