O έρωτας γίνεται main stream και ευκαιρίας δοθείσης είναι σκόπιμο να επισημάνω και να θυμίσω μερικές βασικές αρχές που αφορούν στην συμβατότητα μεταξύ των ζωδίων ή για να είμαι πιο ακριβής τη συμβατότητα μεταξύ των ουρανίων σωμάτων, που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια συναστρία.
Αυτά παραδοσιακά είναι ο Ήλιος (το ζώδιο δηλαδή του καθενός) η Σελήνη, η Αφροδίτη και ο Άρης, ενώ θα πρέπει να προσθέσουμε και τον Ωροσκόπο με το Μεσουράνημα αλλά όπως έχουν δείξει οι σύγχρονες έρευνες της Ελληνικής αστρολογικής κοινότητας και τη Δήμητρα ή το Χείρωνα.
Η θέση και οι όψεις των έξι παραδοσιακών δεικτών και των δύο νέων προτεινόμενων, είναι ένα εξαιρετικά «κρίσιμο» μέγεθος όταν συγκρίνουμε δύο χάρτες θέλοντας να διαπιστώσουμε το κατά πόσον και με ποιόν τρόπο οι δύο εραστές ή σύντροφοι έχουν «χημεία» μεταξύ τους.
Πρακτικά αν οι συγκεκριμένοι δείκτες δεν συνδέονται μεταξύ τους, η συνέχεια μιας σχέσης γίνεται εξαιρετικά αμφίβολη.
Ας δούμε όμως κάποιες βασικές αρχές που αναφέρονται στις θέσεις του Ήλιου και της Σελήνης, δύο δεικτών που παραπέμπουν σε μια «χημεία προσωπικοτήτων» η οποία κρίνεται ως απαραίτητη προϋπόθεση για μια σχέση που πέραν μιας ερωτικής έλξης έχει δυνατότητες να εξελιχθεί σε μια σχέση ζωής.
Η Ηλιακή συμβατότητα
Κατ’ αρχήν είναι σαφές ότι μια σοβαρή συναστριακή πρακτική οφείλει να παρακάμψει απλοϊκές η γενικές προσεγγίσεις του τύπου «ο Κριός ταιριάζει με το Λέοντα και τον Τοξότη», ιδιαίτερα αν η εκτίμηση αναφέρεται σε μια προσωπική σχέση.
Τα ζώδια που ανήκουν στο ίδιο στοιχείο (της φωτιάς, της γης, του αέρα η του νερού) μπορεί να έχουν κάποια «συμπάθεια» μεταξύ τους (που διευκολύνει πρωτίστως μια φιλική η κοινωνική σχέση) αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εκπληρώνουν τις βασικές προϋποθέσεις που απαιτούνται σε μια πιο «στενή» επαφή.
Αυτή η εύκολη και μάλλον «παλιομοδίτικη» συνταγή οδηγεί σε συμπεράσματα που στην πράξη είναι συνήθως …εκτός τόπου και χρόνου.
Γενικότερα, δεν νοείται εκτίμηση συμβατότητας χωρίς τη σύγκριση πλανητών και τη μελέτη της οικοθεσίας. Από την άλλη πλευρά όμως, η σύγκριση των Ηλιακών ζωδίων δεν παύει να αποτελεί ένα ακόμη κριτήριο συμβατότητας, αρκεί να γίνεται με μέτρο και στη σωστή κατεύθυνση.
Ένας γενικός κανόνας, που ανταποκρίνεται συχνά στην πραγματικότητα των διαπροσωπικών σχέσεων, είναι ότι τα απέναντι (πολικά) ζώδια έλκονται μεταξύ τους επειδή αλληλοσυμπληρώνονται.
Έτσι σχηματίζονται έξη ζευγάρια «πρώτης προτεραιότητας»:
Κριός-Ζυγός
Ταύρος-Σκορπιός
Δίδυμοι-Τοξότης
Καρκίνος-Αιγόκερως
Λέων-Υδροχόος
Ιχθύες-Παρθένος
Αντίθετα και πάντα μέσα στα γενικά πλαίσια μιας πρώτης προσέγγισης, τα ζώδια που απέχουν 90 μοίρες το ένα από το άλλο, ανήκουν δηλαδή στην ίδια «ποιότητα», είναι γενικά πιο δύσκολο να συνεργαστούν. Κατά περίπτωση οι διαφορές τους είναι …αγεφύρωτες, αυτό όμως το στοιχείο κάνει τα πράγματα εξαιρετικά ενδιαφέροντα σε μια προσωπική σχέση, αφού το «στοίχημα» γίνεται ακόμη πιο προκλητικό…
Ιδιαίτερα χαρακτηριστικές περιπτώσεις «ασυμφωνίας», για διαφορετικούς βέβαια λόγους, θεωρούνται οι συνδυασμοί:
Κριός-Καρκίνος
Κριός-Αιγόκερως
Ταύρος-Υδροχόος
Λέων-Σκορπιός
Ιχθύες-Δίδυμοι
Παρθένος-Τοξότης
Aκόμη, σύμφωνα με τα παραδοσιακά κριτήρια τα ζώδια που έπονται το ένα του άλλου κινούνται πρακτικά σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση και η συνύπαρξη τους κρίνεται ως …ασύμφορη (εξαίρεση σε αυτόν τον «κανόνα» είναι το ζευγάρι Καρκίνου-Λέοντα).
Ωστόσο, όσο ασύμβατα και αν είναι δύο ζώδια μεταξύ τους μπορούν πάντα να βρουν ένα πεδίο μίνιμουμ συμφωνίας και σε κάποιες περιπτώσεις να …αιφνιδιάσουν όσους επαΐοντες είναι «κολλημένοι» σε τύπους και ετικέτες.
Επιπλέον, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και μια βασική ιδιαιτερότητα την «κρυφής» συναστρίας, αυτής δηλαδή που συγκρίνει τις τροπικές θέσεις του ενός χάρτη με τις αστρικές του άλλου. Εδώ, ενισχύεται… σφόδρα η πιθανότητα να υπάρχει συμβατότητα μεταξύ δύο διαδοχικών ζωδίων, αφού ο «αστρικός εαυτός» του ενός μπορεί να συμπίπτει με τον «τροπικό εαυτό» του άλλου, κάτι που μόνον ως θετικό μπορεί να εκληφθεί.
Η Σεληνιακή συμβατότητα
Αντίθετα με τη «συνήθη» σύγκριση των Ηλιακών ζωδίων, (που μάλλον γίνεται χάριν … πρακτικής ευκολίας), η συσχέτιση των Σεληνιακών θέσεων είναι τελικά πολύ πιο καθοριστική σε μια συναστρία, ιδιαίτερα στο κατά πόσον δύο άτομα μπορούν να συμβιώσουν στον ίδιο χώρο.
Η θέση της Σελήνης στα ζώδια περιγράφει εκτός των άλλων την «περιρρέουσα ατμόσφαιρα» του περιβάλλοντος μας και κατ’ επέκταση το τι χρειαζόμαστε για να νοιώσουμε άνετα και ασφαλείς.
Είναι φυσικό λοιπόν δύο «αταίριαστες» Σελήνες να δημιουργούν ενοχλήσεις σε μια συμβίωση (και όχι μόνον), χωρίς να «φταίει» καμιά τους.
Αντίθετα δύο συμβατές Σελήνες μπορούν να καλύψουν πολλές από τις ελλείψεις μιας σχέσης και γι αυτό θεωρούνται δείκτες «πρώτης γραμμής».
Οι πιο «δύσκολες» σε συνεργασία Σελήνες είναι πρακτικά εκείνες που τετραγωνίζονται είτε σε μοίρες, είτε μόνον ζωδιακά.
Για παράδειγμα μια-κατά κοινή ομολογία-ευαίσθητη Σελήνη στον Καρκίνο είναι πολύ δύσκολο να συμβιώσει με μια «αγωνιστική» Σελήνη στον Κριό.
Και μια Σελήνη στον Ταύρο, που συνήθως γίνεται ευτυχής όταν καλύπτει τις βασικές ανθρώπινες ανάγκες, δεν είναι εύκολο να αποδεχθεί ως πρώτη προτεραιότητα τις θεωρητικές προσεγγίσεις και το …ανικανοποίητο μιας Σελήνης στον Υδροχόο.
Βέβαια πάντα υπάρχουν οι εξαιρέσεις που συνήθως οφείλονται σε τετράγωνα της Σελήνης με τον Ήλιο η κάποιον πλανήτη που το ένα από τα δύο άτομα μπορεί να έχει στο γενέθλιο χάρτη του.
Στις ενότητες που ακολουθούν με οδηγό τη Σελήνη περιγράφω τις ιδιαιτερότητες των «τετραγωνισμένων» ζωδιακών θέσεων. Και βέβαια στη θέση της Σελήνης μπορείτε να βάλετε τον Ήλιο, τον Ωροσκόπο η ακόμη και τους «προσωπικούς» πλανήτες, δηλαδή τον Ερμή, την Αφροδίτη και τον Άρη.
Οι «ασύμβατες» Σελήνες
Α. Τα τετράγωνα στα μεταβλητά ζώδια
Συναστριακά είναι μάλλον η πιο «εύκολη» περίπτωση, αφού η προσαρμοστικότητα των ζωδίων, επιτρέπει μια ομαλότερη-αν και με ασταθείς η κυμαινόμενες συνθήκες- συμβίωση.
Ωστόσο τα προβλήματα δεν λείπουν, ιδιαίτερα ανάμεσα σε ζωδιακές θέσεις που είναι «τετραγωνισμένες».
Μια Σελήνη στην Παρθένο είναι δύσκολο να συμβιβαστεί με τα …παιχνιδίσματα της Σελήνης στον Τοξότη αλλά και με την εντελώς διαφορετική αίσθηση για την τάξη και την οργάνωση. Και αντίστροφα, η Σελήνη στον Τοξότη νοιώθει πως περιορίζεται βάναυσα από τους νόμους, τους κανόνες και τις …ιδιοτροπίες της Παρθένου.
Η Σελήνη στους Διδύμους συμμετέχει και συχνά σπαταλιέται στην καθημερινότητα, κάτι με το οποίο δεν συμφωνεί ούτε η Σελήνη στην Παρθένο, που θέλει λιγότερα λόγια, ησυχία και περισσότερη δουλειά, ούτε βέβαια εκείνη των Ιχθύων, που στην …έσχατη άμυνα της αποσύρεται στο δικό της πιο εσωτερικό κόσμο.
Η αδράνεια, το κλίμα μυστηρίου και η …αδιαφορία για τα εγκόσμια της Ιχθυακής Σελήνης δεν αρέσουν βέβαια ούτε στις Σελήνες του Τοξότη η των Διδύμων, που αφού πρώτα ικανοποιήσουν την περιέργεια τους, ύστερα θα αναχωρήσουν για …άλλες πολιτείες.
Ανεξάρτητα όμως με τα προβλήματα, μιας ενδεχόμενης συμβίωσης, παντού και πάντα υπάρχουν και πλεονεκτήματα.
Αναμφίβολα πολλές από τις παραπάνω συγκρούσεις η αντιθέσεις μπορούν να αποφευχθούν η-ακόμα καλύτερα να βρουν μια δημιουργική διέξοδο-λειτουργώντας συμπληρωματικά σε θέματα που περιστρέφονται γύρω από κάποιο γνωστικό αντικείμενο.
Τότε το τετράπτυχο «πληροφορία, λειτουργικότητα, γνώση και έμπνευση» βρίσκει το δημιουργικό του δρόμο.
Β. Τα τετράγωνα στα σταθερά ζώδια
Πρόκειται για μια συναστριακή περίπτωση, όπου η κατανόηση και η προσέγγιση της νοοτροπίας η των επιθυμιών του άλλου είναι σχεδόν αδύνατη. Κανείς από τους δύο δεν είναι διατεθειμένος να αλλάξει τις συνήθειες του γιατί πολύ απλά τις έχει κτίσει και τις έχει ενσωματώσει σε μια συνολική φιλοσοφία ζωής.
Και το κυριότερο, είναι ότι όλες οι Σελήνες των σταθερών ζωδίων είναι μάλλον συγκεντρωτικές και θέλουν ουσιαστικά να έχουν τον έλεγχο της σχέσης. Αργά η γρήγορα λοιπόν οι εμμονές και το πείσμα θα οδηγήσουν τα δύο άτομα σε συνολική ρήξη.
Οι συγκρούσεις μπορεί να μην είναι τακτικές, όταν όμως «ραγίσει το γυαλί» η απόρριψη θα είναι ολοκληρωτική.
Και αναφέρομαι βέβαια στις τετραγωνικές σχέσεις (στις αντιθέσεις είναι γενικότερα πιο εύκολο να βρεθούν κοινά σημεία).
Η πρακτική και …ολίγον βολεμένη Σελήνη στον Ταύρο, θα εκνευρίζει την-συχνά αδιάφορη για τα καθημερινά-Σελήνη στον Υδροχόο.
Η μια τρέφεται με …κανονικό φαγάκι και η άλλη με ιδέες και θεωρίες.
Η φωτεινή και γενναιόδωρη Σελήνη στο Λέοντα δεν κατανοεί βέβαια την αγωνία και τα υπαρξιακά «παιχνίδια» της Σελήνης στο Σκορπιό, που με τη σειρά της δεν ανέχεται την πρώτη να κομπάζει και να …κορδώνεται παρασυρμένη από τον εγωισμό και τη ματαιοδοξία της.
Η Σελήνη στον Ταύρο πάλι, ενδέχεται να τα βρίσκει σε θέματα …απολαύσεων με τη Σελήνη στο Λέοντα, πέρα από αυτό όμως δεν υπάρχει τίποτα κοινό.
Συχνά η δεύτερη θεωρεί την πρώτη «λαϊκή» και δεν μπορεί να …χωνέψει το πως μπορεί η διασφάλιση να μπαίνει πριν από την αξιοπρέπεια.
Στον αντίποδα, η Σελήνη στον Ταύρο νοιώθει ανασφαλής κάθε φορά που εγκαταλείπεται, χάριν των… υπηκόων και των χειροκροτημάτων.
Η Σελήνη στο Σκορπιό συμφωνεί με εκείνη του Υδροχόου στην ανάγκη διερεύνησης των καταστάσεων (πρακτικά είναι και οι δύο ανικανοποίητες) αλλά η μία κινείται με βάση το συναίσθημα και η άλλη πάνω σε λογικές. Χώρια που υπάρχει μια εντελώς διαφορετική αντίληψη περί ανεξαρτησίας…
Παρ’ όλα τα παραπάνω, εάν ξεφύγουμε από τα στενά πλαίσια μιας προσωπικής σχέσης και δούμε τις σταθερές Σελήνες ως συντελεστές μιας προσπάθειας για τη συγκρότηση ενός συστήματος, τότε ο συνδυασμός τους είναι μάλλον ο πιο αποτελεσματικός.
Κι αυτό γιατί οι βασικές αρχές τους (ασφάλεια, αναπαραγωγή, κυριαρχία, προοπτική) διέπουν τη λειτουργία των περισσότερων συστημάτων.
Γ. Τα τετράγωνα στα παρορμητικά ζώδια
Η διαφορετικότητα των παρορμητικών Σεληνών μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε οξείες και σχετικά σύντομες συγκρούσεις, που μετά το …μαλλιοτράβηγμα εξελίσσονται συχνά σε… μεγάλους έρωτες.
Εδώ το κλειδί των συμπεριφορών βρίσκεται κάπου μεταξύ του «από μακριά κι αγαπημένοι» και του «όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος».
Η δυναμική Σελήνη στον Κριό εναρμονίζεται δύσκολα με μια ευαίσθητη και συναισθηματικά εξαρτώμενη Σελήνη στον Καρκίνο. Η λογική του ότι η πρώτη μπορεί να υλοποιεί άμεσα τις επιθυμίες της δεύτερης δεν αντέχει στην πράξη αφού ο Κριός εξιτάρεται από τον ανταγωνισμό ενώ ο Καρκίνος αμύνεται με την… κλάψα. Το μόνο που μένει τελικά είναι ο εκνευρισμός και κάμποσες… πληγές.
Η δυσκολία της εκδήλωσης των συναισθημάτων και τα παιχνίδια στρατηγικής είναι τα κυριότερα σημεία τριβής ανάμεσα στις Σελήνες του Αιγόκερω και του Κριού.
Η δεύτερη με τις «άστατες» επιθυμίες της δεν είναι διατεθειμένη να περιορίζεται από «πρέπει» και κανόνες, ενώ η πρώτη κρίνει ότι της χαλάνε τα σχέδια η ότι απλά …ρεζιλεύεται από τα καμώματα της άλλης.
Η Σελήνη στο Ζυγό έχει την πρόθεση να συνδιαλλαγεί ακόμη και με το μεγαλύτερο εχθρό της, νοιώθει όμως ασφυκτικά και ευνουχίζεται όταν περιορίζεται διαρκώς σε οικείους χώρους η συμπεριφορές που προτιμά η Σελήνη στον Καρκίνο.
Αντίθετα, η τελευταία αποδιοργανώνεται από τις πολλές …εξόδους και τις κοινωνικές βλέψεις της Σελήνης στο Ζυγό, νοιώθοντας διαρκώς εκτεθειμένη και απροστάτευτη.
Η διπλωματία, η στρατηγική και το ουσιαστικό ενδιαφέρον για το «τι λέει ο κόσμος» είναι τα κοινά σημεία της Σελήνης στον Αιγόκερω και της Σελήνης στο Ζυγό.
Ωστόσο η τελευταία δεν υπόκειται στους αυστηρούς και …ανελαστικούς κανόνες της πρώτης, αφού διαμορφώνει την πολιτική της με γνώμονα τις εκάστοτε συνθήκες και όχι κάποιους απαράβατους ηθικούς κανόνες. Επίσης μπορεί να είναι αρκετά «ανάλαφρη» για τα δεδομένα του Αιγόκερω, που όσο «βολεύεται» με τα πλεονεκτήματα των διευρυμένων δημόσιων σχέσεων, δεν αντιδρά. Όταν όμως η Σελήνη στο Ζυγό γίνεται πιο διαχυτική, τότε η συνταγή χαλάει…
Όλες οι παραπάνω διαφορές των παρορμητικών ζωδίων μπορούν να εξομαλυνθούν, μέσα από μια κοινή προσπάθεια στον επιχειρηματικό τομέα ή την πολιτική. Τα εγγενή «συστατικά» τους (πρωτοπορία, παράδοση, σύνθεση, ισορροπία), όταν ενοποιηθούν μπορούν να …αναστήσουν ακόμη και πεθαμένους…
Οι άμεσα συμβατές Σελήνες
Πρακτικά όταν οι Σελήνες δύο φίλων, εραστών η συνεργατών βρίσκονται στο ίδιο ζώδιο, τότε εκπληρώνεται αβίαστα η πιο ουσιαστική συνθήκη «συμπάθειας», που διευκολύνει άμεσα κάθε κοινή δραστηριότητα και βέβαια μια συμβίωση.
Όμως και στην τριγωνική σχέση (όταν τα ζώδια που βρίσκεται η Σελήνη ανήκουν στο ίδιο στοιχείο), η συμβατότητα είναι τελικά πολύ πιο ουσιαστική από την αντίστοιχη Ηλιακή, που κακώς-κατά τη γνώμη μου-θεωρείται «πρώτης γραμμής».
Ακόμα και δύο Σελήνες που βρίσκονται σε ζώδια με «κοινή γραμμή» σε κάποια θέματα μπορούν να βάλουν τα θεμέλια μιας-αν μη τι άλλο-ευχάριστης συνύπαρξης.
Τέτοιες περιπτώσεις μπορούν να θεωρηθούν γενικά οι συνδυασμοί ζωδίων που βρίσκονται απέναντι (των πολικών δηλαδή) η απέχουν 60 μοίρες το ένα από το άλλο (Ταύρος-Καρκίνος, Τοξότης-Υδροχόος, Κριός-Δίδυμοι κλπ).
Το «ωροσκόπιο σχέσης»
Για να καταστρώσουμε ένα «γενέθλιο χάρτη σχέσης» καλούμαστε πρώτα απ’ όλα, να επιλέξουμε την ώρα που ξεκίνησε. Όμως πότε ήταν αυτή; Την ώρα που «πιάστηκαν» τα μάτια, τα χέρια , τα πόδια η κάτι άλλο; Η αστρολογική βιβλιογραφία δεν είναι ξεκάθαρη σε αυτό το θέμα και δεν αποκλείεται για τον καθένα ξεχωριστά η σχέση να αρχίζει άλλη στιγμή.
Κάτω από αυτό το πρίσμα θεωρώ ότι η οικοθεσία δεν είναι ασφαλής δείκτης.
Μπορείτε ωστόσο να εξετάσετε τις όψεις της ημέρας, (εφόσον υπήρξε μια συγκεκριμένη…) σε συνάρτηση πάντα με το γενέθλιο χάρτη σας, που σε κάθε περίπτωση εξακολουθεί να έχει τον πρώτο λόγο.
Αν για παράδειγμα, έχετε στο ωροσκόπιο σας ένα τρίγωνο Αφροδίτης-Ουρανού και στο «χάρτη σχέσης» ένα τετράγωνο, θα πρέπει να αξιολογήσετε την κατάσταση σύμφωνα με το τρίγωνο. Αν πάλι στο γενέθλιο σας έχετε ένα τετράγωνο Αφροδίτης-Κρόνου και η σχέση ξεκινά με Αφροδίτη-Δία είναι προφανές ότι άλλος είναι αυτός που θα την χαρεί…
Επίσης θα πρέπει αναπόφευκτα να εξετάσετε τουλάχιστον τις διελεύσεις και-αν θέλετε να είστε στο πνεύμα του νόμου-όλα τα συστήματα πρόβλεψης πάνω στο γενέθλιο σας, διαπιστώνοντας ποιος πλανήτης είναι η αιτία της …ευχάριστης συμφοράς. Από αυτήν την μάλλον κρίσιμη λεπτομέρεια θα προκύψουν και τα υπόλοιπα.
Πέραν τούτου, θεωρητικά, οι όψεις-ιδιαίτερα των εξωτερικών με τους εσωτερικούς πλανήτες η τα Φώτα- δηλώνουν αρκετά πράγματα για τον τύπο και την εξέλιξη της σχέσης.
Ενδεικτικά, μια αρμονική παρέμβαση του Δία μπορεί να βοηθήσει την ανάπτυξη της, ενώ αντίθετα μια δυσαρμονική το «ξεφούσκωμα» της.
Ο Κρόνος αντίστοιχα υποδηλώνει διάρκεια και σταθερότητα αλλά από την άλλη, «μπλεξίματα» με ήδη δεσμευμένους, καθυστερήσεις η πειθαναγκασμούς. Είναι σαν ένα δαχτυλίδι, που το φοράς αλλά δεν βγαίνει με τίποτα…
Ένα ιδιαίτερο «κόλλημα», μπορεί να δείχνει και η συμμετοχή του Χείρωνα, ο οποίος «ειδικεύεται» στις συναισθηματικές εξαρτήσεις, τις επανασυνδέσεις και την «τριβή» με πρώην. Από την άλλη πλευρά όμως η εμπλοκή του θέτει τις βάσεις για μια σχέση που μπορεί να καταλήξει σε συμβίωση ή τη δημιουργία μιας οικογένειας.
Η έντονη έλξη είναι το κοινό στοιχείο του Άρη και του Πλούτωνα αλλά ο Άρης παραπέμπει σε δράματα εν μέσω διεκδικήσεων, ενώ ο Πλούτωνας σε έντονες εσωτερικές διεργασίες του τύπου ποιος είμαι, που πάω, τι εσώρουχο θα φορέσω κλπ. Μερικές φορές για να βγάλεις το δαχτυλίδι πρέπει να κόψεις το δάχτυλο…
Ο Ουρανός ανοίγει την πόρτα σε νέους παράξενους κόσμους διαγράφοντας τις συμβατικές διαφορές ηλικίας, φυλής, η κοινωνικής τάξης και επινοώντας καινούργιες, εντελώς πρωτότυπες, αφού για τα δικά του μέτρα, οι διαφορές είναι αυτές που ενώνουν. Εδώ η ύπαρξη δαχτυλιδιού είναι αιτία χωρισμού…
Κι αν τυχόν αντιληφθείτε τον Ποσειδώνα να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, ανατρέξτε στην παιδική σας βιβλιοθήκη, αναζητώντας την “Ωραία Κοιμωμένη” και τη “Σταχτοπούτα” Για όλους, εκτός από το δαχτυλίδι υπάρχει πάντα διαθέσιμη μια υπέροχη… κολοκύθα!
astrology.gr