Το SMS που την ενημέρωνε για τη βαθμολογία της στις Πανελλήνιες Εξετάσεις την βρήκε στο σπίτι της, σε καραντίνα, λόγω λοίμωξης με Covid-19.
Η Ελισσάβετ Χατζηπροδρόμου, απόφοιτη του 6ου Γενικού Λυκείου Καλαμαριάς, είναι μία από τους σχεδόν 89.000 υποψηφίους των φετινών πανελληνίων, που χαρακτηρίστηκαν ως “τα παιδιά της καραντίνας”, εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών που επέβαλαν η πανδημία και η τηλεκπαίδευση κατά τα χρόνια της λυκειακής τους εκπαίδευσης και προετοιμασίας τους για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια. Με βαθμούς 19 στο μάθημα της Έκθεσης, 19,5 στο μάθημα των Αρχαίων και 19,8 στα μαθήματα Λατινικών και της Ιστορίας έχει συγκεντρώσει από 19.420 έως 19.580 μόρια –ανάλογα με τους συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων κάθε σχολής του Πεδίου Ανθρωπιστικών Επιστημών.
Για τον πλήρη υπολογισμό των μορίων που συγκέντρωσε θα πρέπει να περιμένει λίγες μέρες ακόμη, μέχρι την ανακοίνωση -την επόμενη εβδομάδα, και των βαθμολογιών των ειδικών μαθημάτων και συγκεκριμένα των Αγγλικών που συνυπολογίζονται για την εισαγωγή στην Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το οποίο προσανατολίζεται να έχει ως πρώτη επιλογή στο μηχανογραφικό που θα συμπληρώσει, χωρίς να έχει αποκλείσει και το Τμήμα Ψυχολογίας του ΑΠΘ.
“Κατέληξα στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, γιατί έχει μεγάλο εύρος γνωστικών αντικειμένων που με ενδιαφέρουν και επιπρόσθετα την κατεύθυνση εξειδίκευσης στη Διπλωματία. Πέρα από αυτό μου αρέσουν πολύ οι ξένες γλώσσες”, ανέφερε η Ελισσάβετ Χατζηπροδρόμου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την επιλογή της σχολής, σημειώνοντας ότι οι γονείς της -ιδιωτικοί υπάλληλοι- την υποστήριξαν στο να μπορέσει να βρει αυτό που ταιριάζει στα όνειρα και τις δεξιότητές της.
Σε ό,τι αφορά την προετοιμασία της εξήγησε πως από τη Β’ Λυκείου παράλληλα με το σχολείο, ξεκίνησε φροντιστηριακά μαθήματα, συνεχίζοντας ταυτόχρονα τη γυμναστική και μαθήματα χορού, που λειτουργούσαν ως βαλβίδα εκτόνωσης του άγχους της περιόδου.
Σχετικά με την περίοδο της πανδημίας και το πώς επηρέασε την πορεία της και των συμμαθητών της, η 18χρονη απάντησε πως “τα όποια κενά μπορεί να δημιουργήθηκαν κατά το διάστημα που έλειψε η διά ζώσης εκπαίδευση και επικοινωνία καλύφθηκαν, αν και σε ψυχολογικό επίπεδο σίγουρα αυτό που ζήσαμε άφησε κάτι σε όλους μας”.
Ως παρότρυνση προς τους φίλους της που τώρα θα εισέλθουν στην τελική φάση της προετοιμασίας για τις πανελλήνιες εξετάσεις του επόμενου έτους λέει: “Αν χρειαστεί να απουσιάσουν από κάποια μαθήματα, π.χ. λόγω ασθένειας να μην αγχωθούν. Γενικώς μπορούν να μην τρελαίνονται, να δίνουν χρόνο στον εαυτό τους, στις ανάγκες τους”.
“Υψηλές Βαθμολογίες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2023”
Τις βαθμολογίες των αποφοίτων τους που αρίστευσαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2023 ανακοίνωσαν ιδιωτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης.
Στο Κολέγιο Ανατόλια η υποψήφια στο Πεδίο των Ανθρωπιστικών Σπουδών Ειρήνη Θεοδοσιάδη, η οποία φοίτησε με τιμητική υποτροφία στο σχολείο συγκέντρωσε μέσο όρο βαθμολογίας 19,43 και ο συνυποψήφιος της στο ίδιο πεδίοο Κωνσταντίνος Τολίδης μέσο όρο 19,25. Ο Μιχάλης Τσιάλης με μέσο όρο βαθμολογίας 19,2 θα συνεχίσει τη φοιτητική του ζωή στις Θετικές Επιστήμες.
Στο πεδίο των ανθρωπιστικών επιστημών διακρίθηκαν και οι μαθήτριες Μαρίλια Μπούτση με 19,1 μέσο όρο βαθμολογίας, Καλλιόπη Μάρκου με 19,05 και Ελισάβετ Λαζαρίδου με 19.
Στα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη 10 μαθητές κατέκτησαν την κορυφή συγκεντρώνοντας πάνω από 19.000 μόρια. Πρόκειται για τους Δημήτρη Καραβασίλη με 19.710 μόρια (Ανθρωπιστικές Επιστήμες), Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη με 19.560 μόρια (Θετικές Επιστήμες), Ιωάννη Μαξιμιάδη με 19.400 μόρια (Θετικές Επιστήμες), Αντώνη Τσιορβά με 19.400 μόρια (Θετικές Επιστήμες), Δέσποινα Σιδηροπούλου με 19.100 μόρια (Επιστήμες Οικονομίας), Αντώνη Παπαδόπουλο με 19.080 μόρια (Επιστήμες Οικονομίας), Βασίλη Πράττη με 19.080 (Επιστήμες Υγείας), Αικατερίνη Βλάχου με 19.060 μόρια (Επιστήμες Υγείας), Παναγιώτη Λιάμπα Παναγιώτης με 19.060 μόρια (Θετικές Επιστήμες) και Ραφαήλ Τσιορβά με 19.040 μόρια (θετικές Επιστήμες)