Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2024
αληθινές ιστορίεςΗ μητριά μου μού στάθηκε καλύτερα και από μητέρα

Η μητριά μου μού στάθηκε καλύτερα και από μητέρα

Στο σπίτι της περνούσα ζάχαρη. Δεν με ξεχώρισε ποτέ από τα αδέλφια μου. Μού έδωσε αγάπη, με φρόντιζε και νοιαζόταν για τα συναισθήματά μου, ακόμη και όταν η στεναχώρια μου ήταν απλώς η έλλειψη μιας κούκλας. Μου έδωσε ακόμη και χρήματα κρυφά από τον πατέρα μου προκειμένου να κάνω το γάμο των ονείρων μου. Νιώθω ευλογημένη πραγματικά…

Λένε πως οι μητριά είναι συνήθως ένα άτομο σκληρό και άκαρδο που φέρεται άσχημα στα παιδιά του άντρα που παντρεύτηκε. Η δική μου όμως μητριά ήταν μια δεύτερη μητέρα για μένα.

Μού έδωσε αγάπη, με φρόντιζε και νοιαζόταν για τα συναισθήματά μου, ακόμη και όταν η στεναχώρια μου ήταν απλώς η έλλειψη μιας κούκλας.

Με αγάπησε με όλη τη δύναμη της ψυχής της και δε με ξεχώρισε ποτέ από τα αδέλφια μου. Με τον πατέρα μου έκανε 2 παιδιά, τα οποία φρόντισε με την ίδια στοργή.

Ήμουν ένα παιδί που έμενε μια με τη μαμά και μια με τον μπαμπά. Κάθε 2ο Σαββατοκύριακο πήγαινα στη μητριά μου και στον πατέρα μου.

Η χαρά μου ήταν τεράστια, γιατί είχα φίλους τα αδέλφια μου και βέβαια περνούσα ζάχαρη.

Όταν έπρεπε να γυρίσω στη μητέρα μου ένιωθα ένα βάρος μέσα μου. Είναι δεδομένο πως τη μητέρα μου την αγαπώ πολύ και για τα δεδομένα της μου φέρθηκε πολύ στοργικά.

Όμως ήταν αναγκασμένη να δουλεύει πολλές ώρες, κουραζόταν πολύ και όπως ήταν λογικό προκειμένου να με παρηγορήσει και συγχρόνως να δικαιολογηθεί ήταν υπέρ του ποιοτικού χρόνου και όχι του ποσοτικού.

Τα χρόνια πέρασαν και έφτασε η στιγμή να κάνω και τη δική μου οικογένεια.

Θυμάμαι πως μου έδωσε χρήματα κρυφά από τον πατέρα μου προκειμένου να κάνω το γάμο των ονείρων μου.

Με βοήθησε στις μπομπονιέρες και σε όλες τις προετοιμασίες.

Ακόμη και όταν γέννησα η μητριά μου μού στάθηκε καλύτερα και από τη μητέρα μου.

Έρχεται να κρατήσει το μωρό, προκειμένου να ξεκουραστώ, να πάω γυμναστήριο ή να δω τις φίλες μου.

Νιώθω ευλογημένη πραγματικά…

Δύο μαμάδες είναι θείο δώρο στη ζωή ενός ανθρώπου…. και η ζωή μου έδωσε γενναιόδωρα αγάπη που ελπίζω και εγώ να την προσφέρω εξίσου μέχρι τη δύση της ζωής μου.

Πηγή: efisecrets.gr

Τα πιο σημαντικά