Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2024
αληθινές ιστορίεςΦίλος του άντρα μου, του είπε ότι τον απατάω. Τώρα που αυτός...

Φίλος του άντρα μου, του είπε ότι τον απατάω. Τώρα που αυτός απατάει τη γυναίκα του, να της το πω;

Πριν από πέντε χρόνια έκανα εξωσυζυγική σχέση με κάποιον από τη δουλειά μου κάτι για το οποίο δεν είμαι καθόλου περήφανη. Ο άντρας μου το έμαθε όχι γιατί του το είπα εγώ. Μας είδε ένας φίλος του και έτρεξε αμέσως να του το πει.

Ντράπηκα πάρα πολύ όχι τόσο για το φίλο του που με «έδωσε» στεγνά, όσο για το γεγονός ότι ο άντρας μου το έμαθε. Αναστατώθηκε πάρα πολύ, αλλά αποφασίσαμε να δώσουμε μία ευκαιρία στο γάμο μας και είμαι ευτυχισμένη που είμαστε ακόμα μαζί, είμαστε πολύ καλά και έχουμε κάνει και ένα παιδάκι.

Ο φίλος του εκείνος που έτρεξε να προλάβει το νέο, είναι απαράδεκτος. Και εκείνον και τη γυναίκα του τους θεωρούσα φίλους μου κι όμως με πρόδωσαν με το χειρότερο τρόπο. Δεν σκέφτηκε κάποιος από τους δύο να πιάσει πρώτα εμένα και να μου πει «θα έπρεπε να ντρέπεσαι, τι πράγματα είναι αυτά που κάνεις, σταμάτα το τώρα, είναι λάθος, αλλιώς θα αναγκαστούμε να το πούμε στο φίλο μας». Προτίμησαν να τρέξουν και να του το πουν χωρίς να τους νοιάζει η συνέχεια. Θα μπορούσαν να μου δώσουν την ευκαιρία να μιλήσω με τον άντρα μου, αλλά προτίμησαν να του το πουν και φαίνεται πως χάρηκαν πολύ με την απόφασή τους.

Ο σύζυγός μου εξακολουθεί μια στις τόσες να βγαίνει μαζί τους, κάτι που με ενοχλεί αλλά δεν με παίρνει να πω κάτι. Προσωπικά δεν θέλω καμιά επαφή μαζί τους.

Η ιστορία μας πήρε ενδιαφέρουσα τροπή όμως, όταν πριν από μερικές εβδομάδες, καθώς πήγαινα στο σταθμό του τρένου είδα τον φίλο αυτό να κάθεται έξω από ένα μπαρ με το χέρι του τυλιγμένο γύρω από τους ώμους μιας νεαρής, προκλητικά ντυμένης γυναίκας που δεν ήταν η σύζυγός του. Υπήρχε φανερά μεγάλη οικειότητα μεταξύ τους. Με είδε μόλις πέρασα από μπροστά τους και τρομοκρατήθηκε. Χαμογέλασα πονηρά σαν να του έλεγα «εδώ πληρώνονται όλα» και μέχρι να μπω στο τρένο είχα φτιάξει χίλια δυο σενάρια με το μυαλό μου.

Τώρα λοιπόν τι να κάνω; Να το πω και εγώ στην γυναίκα του όπως το είπαν εκείνοι στον άντρα μου; Και να τους διαλύσω το σπιτικό δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Το ίδιο προσπάθησαν να κάνουν και σε εμένα και με μεγάλη μάλιστα κακία. Εγώ γιατί να τους λυπηθώ; Μου συμπεριφέρθηκαν με το χειρότερο τρόπο. Δεν τους αξίζει τώρα να πάθουν τα ίδια;

Νεφέλη

Τα πιο σημαντικά