Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2024
αληθινές ιστορίεςΖήτησε από τη γειτόνισσα να μη θηλάζει με τις κουρτίνες ανοιχτές για...

Ζήτησε από τη γειτόνισσα να μη θηλάζει με τις κουρτίνες ανοιχτές για να…μην την βλέπει ο άντρας της

Η ιστορία αυτή αφορά μια γυναίκα από το Οχάιο που αντιμετώπισε ένα μάλλον απροσδόκητο ζήτημα όταν αποφάσισε να θηλάσει το μωρό της. Ήξερε ότι θηλασμός σημαίνει προκλήσεις, ειδικά όταν γίνεται δημόσια, αλλά πού να φανταστεί αυτό που θα της συνέβαινε.

Έκανε μεγάλη έρευνα για το τι να περιμένει και ποια ζητήματα μπορεί να προκύψουν. Ανυπομονούσε να έρθει στον κόσμο το μωράκι της και να του προσφέρει ό, τι καλύτερο είχε, όσο όμως και να έψαξε όσο και αν αναρωτήθηκε δεν σκέφτηκε ή μάλλον δεν φαντάστηκε ποτέ ότι κάποιος θα αμφισβητήσει το δικαίωμά της να θηλάζει το μωρό της μέσα στο ίδιο της το σπίτι.

Μια μέρα έλαβε ένα απροσδόκητο τηλεφώνημα από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού της. Της είπε ότι μια γειτόνισσα του έκανε παράπονα επειδή ο σύζυγός της την παρακολουθούσε από το ανοιχτό της παράθυρο ενώ θήλαζε το μωρό της και της ζήτησε να μην είναι προκλητική και να κλείνει τις κουρτίνες ή να κατεβάζει τα στόρια κάθε φορά που ήθελε να ταΐσει το μωρό.

Το πρώτο που αισθάνθηκε ήταν σοκ και αμηχανία γιατί δεν μπορούσε να πιστέψει ότι κάποιος την παρακολουθούσε ενώ θήλαζε το μωρό της μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Το πιο άσχημο είναι ότι ο άνθρωπος αυτός το έκανε τόσο φανερά που η γυναίκα του τον πήρε χαμπάρι και ενοχλήθηκε με αποτέλεσμα να παραπονεθεί στον ιδιοκτήτη της κοπέλας, αντί να βάλει τον άντρα της στη θέση του γι’ αυτό που έκανε.

Η μητέρα ήξερε πόσο λάθος είναι κάποιος να παρακολουθεί τον άλλον μέσα στο σπίτι του, αλλά δεν ήξερε τί να κάνει, η γυναίκα του γείτονα κατηγορούσε εκείνη για το λάθος του άντρα της και ο ιδιοκτήτης τα έβαζε με την κοπέλα επειδή έκανε το αυτονόητο…

Η μαμά αυτή απευθύνθηκε τελικά σε μία από τις αγαπημένες της ομάδες στο facebook, μία ιδιωτική ομάδα που βοηθά και στηρίζει το θηλασμό.

«Μπήκα στην αγαπημένη μου ομάδα και ανέβασα ένα ποστ εξηγώντας τι ακριβώς είχε συμβεί και αναζητώντας απαντήσεις και συμβουλές. Μέσα σε λίγες ώρες εκατοντάδες μαμάδες απ’ όλο τον κόσμο απάντησαν λέγοντας πόσο απαράδεκτοι είναι οι γείτονες και ο ιδιοκτήτης».

Τώρα πια ήταν σίγουρη ότι κανένα λάθος δεν είχε κάνει. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να της κάνει συστάσεις ή να της το απαγορεύσει ειδικά όταν ο θηλασμός γίνεται μέσα στο σπίτι.

Παρόλο που δεν υπάρχουν νόμοι που να προστατεύουν τη μητέρα από τα αδιάκριτα βλέμματα ή την άβολη κατάσταση στην οποία μπορεί να βρεθεί λόγω κάποιας παρατήρησης των αδαών γύρω της, υπάρχουν νόμοι που προστατεύουν το δικαίωμά της να θηλάζει.

Ένα σημαντικό πράγμα που έκαναν οι μητέρες στην ομάδα αυτή ήταν να τη διαβεβαιώσουν ότι δεν είναι μόνη και ότι ο νόμος την προστατεύει. Έτσι κατέστρωσε ένα σχέδιο για να δώσει στους γείτονες και στον ιδιοκτήτη να καταλάβουν ότι θα συνέχιζε να θηλάζει το μωρό της όπου ήθελε και ότι ήταν υποχρέωσή τους να μην κοιτάζουν στο σπίτι της.

Για αρχή βρήκε τους σχετικούς νόμους σχετικά με το θηλασμό, τους τύπωσε και έδωσε δύο αντίγραφα στον ιδιοκτήτη, ένα για τον ίδιο και ένα για τους γείτονες. Στην αρχή ο ιδιοκτήτης έμεινε έκπληκτος γιατί δεν ήξερε ότι υπάρχουν νόμοι που προστατεύουν το θηλασμό. Αναγνώρισε το λάθος του, ζήτησε συγγνώμη και είπε ότι θα επιληφθεί του θέματος.

Στη συνέχεια επειδή ανησυχούσε που ο γείτονάς της την παρακολουθούσε μέσα στο σπίτι της απευθύνθηκε στις τοπικές αρχές, οι οποίες ανέλαβαν να στείλουν έναν αστυνομικό στο σπίτι του γείτονα και να τον ενημερώσει για τους σχετικούς νόμους, αλλά και για το ότι αν συνεχίσει τη νοσηρή του συνήθεια θα έχει σοβαρά προβλήματα με το νόμο.

Η μητέρα αυτή έχει αποφασίσει να αφήσει την περιπέτεια αυτή πίσω της αλλά θα είναι για πάντα ευγνώμων στην online εκείνη ομάδα που τη βοήθησε δίνοντάς της τις απαραίτητες νομικές πληροφορίες και συμβουλές για τον τρόπο με τον οποίο μπορούσε να δράσει. Η νομική υποστήριξη είναι ζωτικής σημασίας για όλες τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα και ειδικά για γυναίκες που θηλάζουν.

Τα πιο σημαντικά