Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2024
αληθινές ιστορίεςΕίμαι παντρεμένος αλλά ερωτευμένος με άλλη. Πώς να το πω στη γυναίκα...

Είμαι παντρεμένος αλλά ερωτευμένος με άλλη. Πώς να το πω στη γυναίκα μου;

Είμαι παντρεμένος σχεδόν 20 χρόνια έχω 2 παιδιά στην εφηβεία αλλά ο γάμος μου εδώ και χρόνια δεν πήγαινει καλά.

Η γυναίκα μου μετά την γέννηση των παιδιών κόλλησε στην κυριολεξία πάνω τους και ενώ και από πριν δεν ήταν η γυναίκα που τρελαινόταν με το σεξ δηλαδή ήταν η γυναίκα που το έκανε για αγγαρεία μετά τα παιδιά γινόταν αραιά και που.

Έχω πολλά παράπονα στο συγκεκριμένο τομέα και ενώ το έχω συζητήσει μαζί της πολλές φορές αυτά τα χρόνια ότι αν δεν ήθελε να κάνουμε σεξ θα πήγαινα με άλλη αυτή γελούσε και έλεγε σιγά μην πας με άλλη. Εχω πάει με άλλες την έχω απατήσει αλλά ήταν μόνο για το σεξουαλικό κομμάτι.

Τον τελευταίο 1μιση χρόνο έχω γνωρίσει μια κοπέλα που την ερωτεύτηκα από την πρώτη στιγμή που την γνώρισα είναι μικρότερη από μένα 20 χρόνια αλλά το έχω δει ότι είναι και αυτή ερωτευμένη μαζί μου και τα έχει αφήσει όλα για μένα.

Θέλει να χωρίσω να είμαστε μαζί με πιέζει τελευταία πολύ γιατί δεν μπορεί άλλο αυτή τη κατάσταση το ξέρω έχει δίκιο και εγώ ψάχνω τρόπο να το πω στην γυναίκα μου.

Με την γυναίκα μου μένω μόνο για τα παιδιά αλλά πραγματικά δεν ξέρω αν αξίζει να μην είμαι ευτυχισμένος με αυτήν που αγαπάω και έχω ερωτευτεί. Περνάω πολύ ωραία μαζί της στο σεξ τα βρίσκουμε απίστευτα και μιας που έχω φτάσει 45 χρονών μπορώ να ξέρω πλέον ότι είναι ο έρωτάς της ζωής μου. Αλλά πως το λέω στην γυναίκα μου και πως θα μου δώσει εύκολα το διαζύγιο;

Βασίλης

Απαντάει η Κυριακή Χαριτάκη

Αγαπητέ Βασίλη,

Δεν ξέρω αν είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος να σε συμβουλέψει, μιας που σε αυτά τα θέματα είμαι απόλυτη και κάθετη.

Η κάθετη απόψή μου λοιπόν είναι πως όταν είσαι σε θέση να ερωτευτείς ένα άλλο άτομο, ο γάμος σου έχει ήδη τελειώσει μέσα σου και είναι θέμα χρόνου, να τελειώσει και τυπικά. Το πώς θα το πεις στη γυναίκα σου, φαντάζομαι δεν υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος. Απλά το λες τόσο εύκολα, όσο εύκολα έκανες ενάμιση χρόνο εξωσυζυγική σχέση. Που θα πει ότι αντρίκια και παντελονίσια, θα πρέπει να αποδείξεις στη γυναίκα σου έστω και αργά, ότι δεν παντρεύτηκε έναν ανέντιμο άνθρωπο και ταυτόχρονα να αποδείξεις στην κοπέλα τα αισθήματά σου (εδώ που τα λέμε, το να περιμένει ενάμιση χρόνο ξεμπερδέψεις, δεν είναι μικρό διάστημα ούτε μικρό πράγμα…).

Όπως λες είσαι 45 χρονών και ξέρεις πλέον ότι το κορίτσι αυτό, είναι ο έρωτας της ζωής σου. Ως 45χρονος λοιπόν, ανάλαβε τις ευθύνες σου όχι μόνο απέναντί της, αλλά και απέναντι στη γυναίκα σου, που δεν της αξίζει να είναι με κάποιον που υπάρχει για άλλη.

Σχετικά με το διαζύγιο και πόσο εύκολα θα στο δώσει, να σε ενημερώσω ότι, όπως και ο γάμος, είναι ένα κομμάτι χαρτί που δεν αναγκάζει πρακτικά και πραγματικά κανέναν, να μείνει σε μια κατάσταση που δεν τον αφορά πια. Φρόντισε μόνο να είσαι εντάξει στις υποχρεώσεις σου απέναντι στα παιδιά σας και φυσικά να συνεχίσεις να στέκεσαι ως πατέρας στο πλευρό τους. Καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό για το πώς θα τους το ανακοινώσετε.

Συνεπώς ξεκαθάρισε τη ζωή σου απέναντι στα δύο αυτά πρόσωπα αλλά και στον εαυτό σου για να μπορείς να ανασάνεις και να μην σε πνίξουν τα απωθημένα και τα ψυχολογικά σε μια πενταετία από σήμερα αλλά και για να δώσεις χώρο στους δύο αυτούς ανθρώπους να προχωρήσουν τη ζωή τους: Η κοπέλα μαζί σου και η γυναίκα σου με κάποιον άλλον.

Καλά να περνάς!

Τα πιο σημαντικά