Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2024
διάφοραΔεν ήταν μόνο ο Σεργιανόπουλος: Η κατάρα της οικογένειας, το «στοιχειωμένο» σπίτι...

Δεν ήταν μόνο ο Σεργιανόπουλος: Η κατάρα της οικογένειας, το «στοιχειωμένο» σπίτι & ο μοναδικός κληρονόμος

Η στυγερή δολοφονία του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου στοιχειώνει ακόμη το – κοινό, παρ’όλο που μετράει 15 χρόνια από την ημέρα που συνέβη.

Δεκατρία χρόνια μετά τη δολοφονία του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου μέσα στο ίδιο του το σπίτι, οι μοναδικοί κληρονόμοι του, τα ανίψια του, πήραν την απόφαση και πούλησαν το διαμέρισμά του στο Παγκράτι.

Το διαμέρισμα του 5ου ορόφου στην οδό Μετεώρων στο Παγκράτι, όπου τον Ιούνιο του 2008 ο Νίκος Σεργιανόπουλος είχε βρεθεί κατακρεουργημένος με 21 μαχαιριές σοκάροντας το πανελλήνιο και την οικογένειά του, παρέμενε μέχρι σήμερα κλειστό.

Άλλωστε μετά τη δολοφονία του ηθοποιού, πέθανε από καρκίνο η αγαπημένη του αδελφή, Έφη Παπαθεοδώρου, ενώ λίγους μήνες μετά έφυγε από τη ζωή ο σύζυγός της αλλά και η μητέρα του ηθοποιού, Νικολέτα Σεργιανοπούλου.

Το πατρικό σπίτι του Νίκου Σεργιανόπουλου στη Δράμα

Αυτό, όμως, δεν είναι και το μόνο του σπίτι, αφού η γενέτειρά του ήταν η Δράμα. Κανένα πλάνο δεν υπάρχει σχεδόν από αυτή την οικία, με τον ΑΝΤ1 να το παρουσιάζει.

Λίγο μετά το θάνατό του, η κάμερα του καναλιού είχε βρεθεί στο σπίτι, όπου μεγάλωσε ο Νίκος Σεργιανόπουλος, σε ένα κλασικό οίκημα με αυλή και μεγάλο μπαλκόνι. Εκεί πέρασε τα παιδικά του χρόνια, προτού ξεκινήσει για την απόλυτη καταξίωση ως ένας ζεν πρεμιέ του θεάτρου και της τηλεόρασης.

Λύθηκε το μυστήριο χρόνια μετά το θάνατό του: Αυτός ήταν ο τελικός κληρονόμος της περιουσίας του πριν την… ξεπουλήσει

Ο φόνος του Νίκου Σεργιανόπουλου πριν από 14 χρόνια εξακολουθεί να αποτελεί ένα συγκλονιστικό γεγονός, με άπαντες τότε να επιχειρούν να μάθουν το τι είχε συμβεί και όλα τα φώτα να πέφτουν στην υπόθεση.

Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο αγαπημένος ηθοποιός έφυγε τόσο πρόωρα και μάλιστα με τέτοιο τρόπο. Το άψυχο σώμα του 56χρονου ηθοποιού εντοπίστηκε νωρίς εκείνο το πρωί, κατακρεουργημένο, στο πάτωμα του σαλονιού μέσα σε λίμνη αίματος, από την οικιακή βοηθό του.

Ο Νίκος Σεργιανόπουλος έφερε 21 μαχαιριές στο σώμα. Ο τρόπος που βρέθηκε δολοφονημένος, αποκάλυπτε τη βιαιότητα με την οποία μαχαιρώθηκε, αλλά και ο αριθμός των θανάσιμων τραυμάτων.

Στο σπίτι του βρεθήκαν αιματηρά πελματικά αποτυπώματα στην κουζίνα και το μπάνιο, αλλά και το φονικό όπλο με το οποίο «κατέσφαξαν» τον ηθοποιό.

Ήταν ένα κουζινομάχαιρο, το οποίο ο δράστης δεν πήρε μαζί του φεύγοντας από τον τόπο του εγκλήματος, αλλά το έπλυνε πρόχειρα και το τοποθέτησε σε συρτάρι της κουζίνας, μαζί με άλλα μαχαίρια.

Το υπόλοιπο σκηνικό συνέθεταν τασάκια γεμάτα τσιγάρα, άδεια μπουκάλια από μπύρες, μικροποσότητες κοκαΐνης και άλλες ουσίες στο τραπέζι του σαλονιού, ενώ τα πάντα μέσα στο διαμέρισμα του ηθοποιού ήταν αναποδογυρισμένα.

Η πόρτα ήταν παραβιασμένη μόνο εσωτερικά, κάτι που υποδήλωνε ότι το θύμα γνώριζε τον δράστη. Παράλληλα, άρχισαν να γίνονται γνωστές διάφορες πληροφορίες που ήθελαν τον ηθοποιό να συνάπτει εφήμερες ερωτικές σχέσεις με αλλοδαπούς που γνώριζε σε διάφορες πλατείες της Αθήνας.

Έτσι οι έρευνες επικεντρώθηκαν εκεί και ξεκίνησε ένα ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη.

Ο δολοφόνος του Νίκου Σεργιανόπουλου και η καταδίκη του

Χρειάστηκε να περάσει περίπου ενάμισης μήνας μετά την άγρια δολοφονία, ώστε οι αστυνομικές αρχές να συλλάβουν ως ύποπτο έναν 30χρονο άνδρα από τη Γεωργία, Ντέιβιντ Μουρτικνέλι, ο οποίος, λίγες μέρες αργότερα, «έσπασε» και ομολόγησε πως δολοφόνησε τον Νίκο Σεργιανόπουλο.

Υποστήριξε ότι ο ηθοποιός τον πλησίασε στην Πλατεία Βικτωρίας τα ξημερώματα της 4ης Ιουνίου και πως τον προσέγγισε, υποσχόμενος να περάσουν ένα βράδυ με ναρκωτικά και γυναίκες στο σπίτι του ηθοποιού.

Ωστόσο, συμφωνά με τον ισχυρισμό του Γεωργιανού, ο ηθοποιός του ζήτησε υπό την απειλή μαχαιριού να συνευρεθούν οι ίδιοι ερωτικά και να έχει παθητικό ρόλο. Ο Γεωργιανός ανέφερε ότι προσβλήθηκε και πήρε το μαχαίρι και τον σκότωσε.

Στη δίκη που ακολούθησε, αποκαλύφθηκαν πολλά κοινά ενώ η Εισαγγελέας αποφάσισε ότι το κίνητρο του φόνου ήταν η ληστεία.

Ο δράστης κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ακόμα για ληστεία, παράνομη οπλοχρησία και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Του αναγνωρίστηκε κατά πλειοψηφία το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση, ωστόσο, λίγες μέρες αργότερα, η εισαγγελέας, κυρία Χουδετσανάκη, έκανε αναίρεση της απόφασης, πιστεύοντας ότι το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου δεν ισχύει και ζήτησε να καταδικαστεί χωρίς ελαφρυντικά σε ισόβια. Κάτι που έγινε το 2013, με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών.

Η… κατάρα και η κατάληξη της περιουσίας

Σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά την δολοφονία του ηθοποιού, στις 8 Οκτωβρίου του 2009 πέθανε η αδελφή του Έφη Παπαθεοδώρου, η οποία νοσηλευόταν στο νοσοκομείο με καρκίνο, ενώ λίγο καιρό αργότερα πέθανε και ο σύζυγος της αδερφής του, ο οποίος δεν άφησε ποτέ την υπόθεση, ζητώντας δικαίωση. Τρία χρόνια μετά από τον θάνατο της Έφης Παπαθεοδώρου, ακριβώς την ίδια μέρα, έφυγε και η μητέρα του ηθοποιού, Νικολέττα Σεργιανόπουλου, μη μπορώντας να βαστάξει άλλο τη θλίψη από τον χαμό του γιου της.

Ο ανιψιός του Γιώργος, αποφάσισε να πουλήσει το σκάφος του, επειδή δεν μπορούσε να το συντηρήσει, ενώ όσον αφορά το σπίτι είχε αποκαλύψει «Με το σπίτι δεν μπορώ να κάνω το ίδιο. Για την ακρίβεια, δεν νομίζω ότι θα μπορέσω να κάνω τίποτα. Να το νοικιάσω; Ποιος νομίζεις ότι θα μείνει εκεί; Να το πουλήσω; Ούτε γι’ αστείο όμως δεν το σκέφτομαι αυτό, είναι η ίδια η ζωή του μέσα εκεί». Σύμφωνα μάλιστα με μαρτυρίες των γειτόνων, το σπίτι είναι… στοιχειωμένο.

«Κάθε νύχτα σχεδόν, ακούγονται φωνές, περίεργα τριξίματα, ακόμη και ουρλιαχτά», λέει γείτονας.

«Η αύρα του νεκρού εξακολουθεί να τριγυρνά στο σπίτι, καθώς εκεί μέσα κρύβεται πολύς πόνος και πολλά αναπάντητα «γιατί»», υποστήριξε παλαιότερα, ένας από τους γείτονες. Ο θάνατος του έβαλε τέλος και σε μια σπουδαία καριέρα. Ο Νίκος Σεργιανόπουλος ήταν ο απόλυτος Έλληνας ζεν πρεμιέ της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα. Είχε κερδίσει την κορυφή από τις δουλειές του στο θέατρο και στην τηλεόραση.




Τα πιο σημαντικά