Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2024
αληθινά περιστατικά«Μαμά πάpε με σπίτι και δεν θα ζητήσω φαγητό» – Σuγκλονίζει νεαρό...

«Μαμά πάpε με σπίτι και δεν θα ζητήσω φαγητό» – Σuγκλονίζει νεαρό κορίτσι που ζει σε παιδικό χωριό

Τι έχουμε κάνει λάθος, πόσο λάθος βαδίζει αυτή η κοινωνία.. Νεαρό κορίτσι σπαράζει και παρακαλάει την μητέρα του να το πάρει πίσω στο σπίτι από παιδικό χωριό και της υπόσχεται πως δεν θα ζητήσει ξανά φαγητό. Σπαράζει η ψυχή μας και το μέσα μας..

mama pare me spiti kai den tha zitiso fagito logia apognosis enos koritsioy poy zei se paidiko chorio 1200x630 1

Το δράμα του νεαρού κοριτσιού και της μητέρας της

«Μαμά πάρε με σπίτι και σου υπόσχομαι ότι δεν θα σου ζητήσω ξανά φαγητό» ήταν τα λόγια ενός κοριτσιού που μένει σε ένα παιδικό χωριό-οικοτροφείο στην Καλλιθέα και ικετεύει την μητέρα του κρατώντας την από την φούστα για να την πάρει πίσω στο σπίτι.

«Μα δεν έχουμε φαγητό σπίτι» απαντά η μητέρα με την κόρη της να της ζητά επίμονα: «Μαμά πάρε με σπίτι και δεν θα πεινάσω ξανά. Στο υπόσχομαι!»

Πρόκειται για την ιστορία μιας Ελληνίδας μάνας, η οποία δεν μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά στις καθημερινές ανάγκες του παιδιού της και επισκέπτεται το οικοτροφείο για να του δώσει όση στοργή και αγάπη μπορεί.

Και δυστυχώς η συγκεκριμένη ιστορία δεν είναι η μοναδική όπως αναφέρει το άρθρο στο mignatiou.com, καθώς οι περισσότερες ελληνικές οικογένειες αντιμετωπίζουν μεγάλη δυσκολία να αντεπεξέλθουν στις βασικές ανάγκες.

Τι αναφέρει η έκθεση της Unicef για την Ελλάδα

Μία έκθεση της Unicef αναφέρει ότι πάνω από 600.000 παιδιά στην Ελλάδα υποσιτίζονται και ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

*Άρθρο της Justine Frangouli-Argiris που γράφει για την μια ιστορία μιας Ελληνίδας μάνας, η οποία δεν μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά στις καθημερινές ανάγκες του παιδιού της.

Το φαινόμενο του υποσιτισμού είναι μια πραγματικότητα στην Ελλάδα, από την αρχή της κρίσης χρέους το 2010, αναγκάζοντας έναν αυξανόμενο αριθμό ατόμων να δίνουν μια καθημερινή μάχη για να φάνε.

Σε αρκετά Αθηναϊκά προάστια όπως το όπως το Κερατσίνι , τα Ταμπούρια , την Αγία Βαρβάρα ,το Περιστέρι και τα Άνω Λιόσια , αλλά και τη Δυτική Θεσσαλονίκη και την Κρήτη υπάρχουν όλο και περισσότερες λυποθυμίες πεινασμένων μαθητών στις σχολικές αίθουσες.

Τα πιο σημαντικά