Σε φορτισμένο κλίμα εξελίχθηκε η επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στην Αργολίδα, καθώς κατά τη διάρκεια αυτοψίας σε έργα της περιοχής, σημειώθηκε έντονος δημόσιος διάλογος μεταξύ της υπουργού και της προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας, Άλκηστις Παπαδημητρίου.
Η υπουργός εμφανίστηκε ενοχλημένη από καθυστερήσεις στην εξέλιξη συγκεκριμένων παρεμβάσεων και επέπληξε σε αυστηρό τόνο την αρμόδια υπηρεσιακή παράγοντα, παρουσία συνεργατών και τοπικών φορέων, προκαλώντας αιφνιδιασμό και αμηχανία στους παριστάμενους.
Κατά την επιθεώρηση, η κυρία Μενδώνη φέρεται να ρώτησε γιατί δεν έχει προχωρήσει η επισκευή συγκεκριμένου μνημείου, για να λάβει την απάντηση από την κ. Παπαδημητρίου ότι το κόστος φτάνει τις 45.000 ευρώ.
Η απάντηση αυτή πυροδότησε την αντίδραση της υπουργού, η οποία απάντησε: «Και ποιος τα αρνήθηκε; Έχετε πάρει εκατομμύρια!».
Όταν η προϊσταμένη ζήτησε να μη γίνονται συστάσεις δημοσίως, η υπουργός ανέβασε ακόμη περισσότερο τους τόνους, λέγοντας:
«Σε παρακαλώ πολύ. Δεν είναι δυνατόν μέσα στο χώρο, μέσα στην καρδιά της πόλης να είναι αυτό. Άλκηστη, πρόσεξε!».