Το Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε το τρισάγιο του γνωστού ποινικολόγου
Οξυμένα είναι τα πνεύματα το τελευταίο διάστημα για το Χρίστο Κούγια, ο οποίος μετά το θάνατο του πατέρα του, έχει κληθεί να αντιμετωπίσει πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις, που ίσως δεν περίμενε να αντιμετωπίσει τόσο γρήγορα, μετά την απώλεια του Αλέξη Κούγια.

Σε διάσταση απόψεων έχει βρεθεί με τη μητέρα του, Εύη Βατίδου, με την οποία, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ίδιος, δεν γνωρίζει το λόγο που αναφέρεται σε θέματα που αφορούν στον πατέρα του, παίρνει πρωτοβουλίες, χωρίς να το συζητήσει μαζί με τα παιδιά της πρωτίστως.
Ο Χρίστος Κούγιας, διαχώρισε τη θέση του, όχι μόνο απέναντι στο κοινό, αλλά και σε εκείνη. Οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι τα δύο παιδιά του αείμνηστου Αλέξη Κούγια, μένουν στο σπίτι του πατέρα τους. Ο Χρίστος και η Μάιρα Κούγια, έχουν εγκατασταθεί μόνιμα εκεί πλέον, χωρίς αυτό να σημαίνει πως όσο ζούσε ο πατέρας τους, δεν έμεναν εκεί, έχοντας τα δωμάτιά τους, προσωπικά τους αντικείμενα, κι ότι άλλο χρειάζονταν.
Μάιρα και Χρίστος είχαν πάντα μια ξεχωριστή σχέση με τον πατέρα τους, τον θαύμαζαν, ενώ του είχαν ιδιαίτερη αδυναμία
Ιδιαίτερη σχέση μαζί του είχε ο γιος του, ο οποίος, όσοι των γνωρίζουν, αναφέρουν ότι είναι “κατ εικόνα και καθ ομοίωση” του Αλέξη Κούγια. Μετά το θάνατο του πατέρα του, η σχέση του με τη μητέρα του, “αναταράχτηκε”, καθώς είναι κάτι πολύ φυσιολογικό, σε ότι αφορά τις συνέπειες του πένθους, αλλά και τη διαχείρισή του.
Στη μέση αυτής της “ανατάραξης” βρίσκεται η Μάιρα, η οποία ως τώρα, προτιμά να απέχει από τη δημοσιότητα, χωρίς συνεντεύξεις και δηλώσεις, αλλά και ένα “κλειστό” προφίλ στο instagram, κρατώντας για την ώρα, μια διακριτική στάση απέναντι σε όλα αυτά που συμβαίνουν μετά την απώλεια του πατέρα της.
Αλέξης Κούγιας: 50 εκατ. και 28 ακίνητα η τεράστια περιουσία, μοναδικοί κληρονόμοι τα παιδιά του – Δεν αφήνει τίποτα στη Βατίδου
Πού αφήνει ο Αλέξης Κούγιας την τεράστια περιουσία του που ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και ακίνητα
Ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας φέρεται να αφήνει μετά τον θάνατό μία μεγάλη περιουσία δεκάδων εκατ. ευρώ, με μοναδικούς κληρονόμους στη διαθήκη του τα δύο παιδιά του, τον 23χρονο Χρίστο και την 20χρονη Μάιρα Κούγια.
Αξίζει να σημειωθεί πως η περιουσία του Αλέξη Κούγια περιλαμβάνει – όπως τουλάχιστον είχε δηλώσει και ο ίδιος σε συνεντεύξεις του- ακίνητα στην Αθήνα, στη Μύκονο, στην Κρήτη, στους Οθωνούς, στο Μεγανήσι και 12 αυτοκίνητα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”, ο Αλέξης Κούγιας άφησε διαθήκη για να εξασφαλίσει τα παιδιά του. Ο ποινικολόγος είχε δηλώσει σε συνέντευξη του, ότι η περιουσία του ξεπερνάει τα 50 εκατομμύρια ευρώ: “Έχω περιουσία που ξεπερνάει τα 50 εκατ. ευρώ. Έχω 28 ακίνητα στην Αθήνα, στη Μύκονο, στην Κρήτη, στους Οθωνούς, στο Μεγανήσι ενώ έχω και 12 αυτοκίνητα. Τα απέκτησα από το κόμπλεξ μου, που δεν είχαμε σπίτι, μέναμε σε υπόγεια και δεν είχαμε ούτε ρουλεμάν για πατίνι”, είχε πει ο Αλέξης Κούγιας σε συνέντευξή του.
Ανάμεσα σε αυτά είναι γνωστά το σπίτι του Αλέξη Κούγια στη Βουλιαγμένη, η εξοχική κατοικία στη Μύκονο, άλλη μια στην Αράχοβα, τα ιδιόκτητα γραφεία του στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας καθώς και ένα ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας.
Όσο για το δικηγορικό του γραφείο, σύμφωνα με πληροφορίες η επιγραφή θα συνεχίσει να φέρει το όνομα του Αλέξη Κούγια και οι συνεργάτες του θα αναλάβουν την ομαλή του λειτουργία, έως ότου τα δύο του παιδιά αποφοιτήσουν από τη Νομική και αναλάβουν εκείνα.
Να σημειωθεί ότι εκτός διαθήκης του Αλέξη Κούγια φαίνεται πως έμεινε η πρώην σύζυγός του, Εύη Βατίδου, μάλλον κάτι αναμενόμενο, αφού οι σχέσεις τους παρέμεναν τυπικές εδώ και χρόνια, ειδικά μετά το πολύκροτο διαζύγιό τους.
Ξεσπά κατά δημοσιογράφων ο Χρίστος Κούγιας: “Σταματήστε να ασχολείστε με τα περιουσιακά και τα προσωπικά μας”
Πάντως, η οικογένεια του Αλέξη Κούγια, δεν φαίνεται να επιβεβαιώνει την ύπαρξη της διαθήκης. Μάλιστα, το πρωί της Δευτέρας 10 Μαρτίου είχαμε και την πρώτη επίσημη αντίδραση του Χρίστου Κούγια.
Ξέσπασε ο Χρίστος Κούγιας με αφορμή τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για τη διαθήκη που φέρεται να συνέταξε ο Αλέξης Κούγιας τα τελευταία χρόνια της ζωής του.
Η αντίδρασή του έρχεται μετά από δημοσίευμα στο οποίο αναφέρεται ότι ο Αλέξης Κούγιας αφήνει στα παιδιά του περιουσία 50 εκατ. ευρώ και 28 ακίνητα. Ο Χρίστος Κούγιας δηλώνει απογοητευμένος από τη στάση ορισμένων δημοσιογράφων και τονίζει ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να κάνει ξανά δηλώσεις, μέχρι να αλλάξει η στάση τους απέναντι στον ίδιο, την αδερφή του και τη μητέρα τους, Εύη Βατίδου.
“Από τις προηγούμενες μέρες ανεβαίνουν άρθρα σχετικά με την περιουσιακή μας κατάσταση αλλά και άρθρα που αφορούν την σχέση μας με τη μητέρα μας, Εύη Βατίδου. Αυτό που έχω να πω είναι ότι έχω ενημερώσει από το Σάββατο όλους τους δημοσιογράφους που γνωρίζω ότι δεν θα ξαναπροβώ σε δηλώσεις, λόγω της απαράδεκτης στάσης τους το Σάββατο στο τρισάγιο του πατέρα μου” γράφει αρχικά ο Χρίστος Κούγιας σε ανάρτησή του.
“Ενώ είχα αποφασίσει να διατηρήσω την σχέση που είχε αποκτήσει ο πατέρας μου μαζί τους, βλέπω στην πράξη πώς λειτουργούν τουλάχιστον οι δημοσιογράφοι των πρωινάδικων και απογοητεύομαι. Γράφετε μέρες τώρα ασυναρτησίες, ενημερώνετε τον κόσμο με άσχετα και ανυπόστατα πράγματα και ειλικρινά απορώ.
Έχω καταλάβει όμως ότι ρίχνετε άδεια για να βρείτε γεμάτα, λογικό μου φαίνεται αφού πλέον δεν υπάρχει κάποιος να σας γεμίσει τα ρεπορτάζ.
Το όνομα Κούγιας όπως έχω ξαναπεί, δεν θα πεθάνει, όμως δεν θα το διατηρήσετε εσείς. Θα το διατηρήσουμε εμείς με βάση τις πράξεις μας. Το ξαναλέω, ότι δεν έχω σκοπό να ξαναμιλήσω για ένα διάστημα σε κάποιο κανάλι, εκτός αν αλλάξει η στάση των δημοσιογράφων απέναντί μας.
Ούτως ή άλλως από τη σχέση της οικογένειάς μου με τους δημοσιογράφους, γνωρίζουν όλοι ότι οι κερδισμένοι είστε εσείς και όχι εμείς”, αναφέρει ο Χρίστος Κούγιας.