Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2025
ΕλλάδαΣεισμός τώρα ανάμεσα σε Αμοργό και Σαντορίνη – Έγινε αισθητός στην Αττική

Σεισμός τώρα ανάμεσα σε Αμοργό και Σαντορίνη – Έγινε αισθητός στην Αττική

Η δόνηση ήταν μεγέθους 4,8 Ρίχτερ

Νέος ισχυρός σεισμός 4,8 Ρίχτερ σημειώθηκε πριν λίγα λεπτά ανάμεσα σε Αμοργό και Σαντορίνη.

Το επίκεντρο, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, εντοπίζεται 16 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 19,4 χιλιόμετρα.

Λίγα λεπτά νωρίτερα είχε σημειωθεί δόνηση μεγέθους 3,7 βαθμών Ρίχτερ στην ίδια περιοχή. Το εστιακό βάθος του ήταν στα 7,8 χιλιόμετρα.

stigmiotypo othonis 2025 02 10 13.33.49

bafkreicjng2bfzgdthjuvuzck7e46nvyhbcfsizi3ya2wshdps5sor3w4e

Τσελέντης για σεισμούς σε Αμοργό-Σαντορίνη: «Σας έλεγα να προσέχετε και να μην ακούτε το αφήγημα ότι εξασθενεί η ακολουθία»

«Σας έλεγα το πρωί, να προσέχετε και να μην ακούτε το αφήγημα ότι εξασθενεί η ακολουθία» έγραψε ο Άκης Τσελέντης σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, μετά τον σεισμό των 5 Ρίχτερ που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής, ανοιχτά της Αμοργού.

Ο σεισμολόγος στη συνέχεια, και αφού παρουσιάζει τα μεγέθη των σεισμών που σημειώθηκαν σήμερα, παραπέμπει στην πρωινή του ανάρτηση:

«Από χθες παρατηρούμε μία μικρή ελάττωση τον σεισμών. Μην πιστεύετε στο αφήγημα ότι εκτονώθηκε το φαινόμενο. Αυτό είναι χαρακτηριστικό των σεισμικών ακολουθιών» ανάφερε για να εξηγήσει:

«Μετά από κάθε απότομη μείωση της σεισμικότητας ακολουθούν σεισμοί με μεγαλύτερα μεγέθη (δεν ομιλώ για τον κυρίως σεισμό). Η σεισμική ακολουθία θα κρατήσει για μήνες πριν τον κύριο σεισμό των 6R. Eπομένως να συνεχίσετε να λαμβάνεται υπόψη τα μέτρα σεισμικής προφύλαξης που πρότειναν οι επιτροπές», έγραφε στην πρωινή του ανάρτηση.

Τα πιο σημαντικά