Το κίνητρο για το οποίο δολοφονήθηκε Γιώργος Καραϊβάζ
Ο Γιώργος Καραϊβάζ δολοφονήθηκε λόγω της δημοσιογραφικής του ιδιότητας, όπως αναφέρεται στην απόφαση που έλαβε ο Άρειος Πάγος.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε έγγραφό του, ο Άρειος Πάγος χαρακτηρίζει ότι η εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, ήταν μια εκτέλεση που έγινε με κίνητρο τη δημοσιογραφική του ιδιότητα.
Το συγκεκριμένο έγγραφο καθιστά τελεσίδικη και αμετάκλητη την απόφαση του Πρωτόδικου Δικαστηρίου, αφού δεν ασκήθηκε έφεση μέσα στο χρονικό πλαίσιο που προβλέπει ο νόμος.
Για τη δολοφονία του ρεπόρτερ είχαν συλληφθεί δύο άτομα και είχαν κατηγορηθεί, αλλά, στην πορεία της δικαστικής έρευνας δεν προέκυψαν επαρκή ενοχοποιητικά στοιχεία και αθωώθηκαν.
Δεν ήταν εργατικό ατύχημα ο θάνατος του Γιώργου Καραϊβάζ
Στην πολυσέλιδη δικαστική απόφαση υπογραμμίζεται ότι: «Η μη απόσπαση τιμαλφών από το θύμα καταδεικνύει ότι το κίνητρο της επίθεσης δεν ήταν η ληστεία, η δε απουσία διαπίστωσης άλλου κινήτρου, αλλά και οι σχέσεις τις οποίες είχε αποκτήσει το θύμα για άντληση πληροφοριών, καταδεικνύουν ότι επρόκειτο για κατά παραγγελία ανθρωποκτονία η οποία συνδέεται με τη δημοσιογραφική του ιδιότητα και οδήγησε τους δράστες στη διάπραξη του αδικήματος αυτού εις βάρος του (…). Από όσα δε απεδείχθησαν από την ακροαματική διαδικασία (…) αποδεικνύετε ότι εσφαλμένα αναγράφεται ως αιτία θανάτου του ανωτέρου εργατικό ατύχημα στην με αριθμό 156/25-11-2021 απόφαση της διευθύντριας του ΕΦΚΑ (…)».