Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2024
ΕλλάδαΣύλληψη και βαριά καμπάνα για τη χθεσινή φωτιά στην Κω

Σύλληψη και βαριά καμπάνα για τη χθεσινή φωτιά στην Κω

Το άτομο που προκάλεσε τη φωτιά συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κω

Σύλληψη ενός αλλοδαπού σημειώθηκε χθες Πέμπτη 24 Οκτωβρίου στην Κω για τη φωτιά που προκλήθηκε στην περιοχή Κέφαλος.

Ο αλλοδαπός συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κω.

Ο άνδρας κατηγορείται για πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας. Παράλληλα του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 4.960 ευρώ.

Ο ανωτέρω οδηγήθηκε σήμερα Παρασκευή 25 Οκτωβρίου στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω.

Πού ξέσπασε η φωτιά στην Κω

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξέσπασε χθες το μεσημέρι, ενώ στάλθηκε και μήνυμα από την Πολιτική Προστασία μέσω του «112» ώστε να παραμείνουν οι κάτοικοι σε ετοιμότητα.

Η φωτιά κατέκαιγε κοντά σε σπίτια σε χορτολιβαδική έκταση, πλησίον του ΧΥΤΑ της Κω. Για την κατάσβεσή της ενήργησαν 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, τρία αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο, υδροφόρες του δήμου και εθελοντές.

Δείτε βίντεο από την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στην Κω:

Σύλληψη και στην Εύβοια για απόπειρα εμπρησμού

Ακόμη, χθες συνελήφθη χθες από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού με τη συνδρομή ανακριτικών υπαλλήλων του Κ.Α.Ε.Ε. της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Στερεάς Ελλάδας, αλλοδαπός, για απόπειρα πρόκλησης πυρκαγιάς σε δασική έκταση από πρόθεση.

Η απόπειρα εμπρησμού σημειώθηκε στη θέση «Μπαλαγάρι» Ριτσώνας, του δήμου Χαλκιδέων, στην Εύβοια και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1.687,5 ευρώ.

Το άτομα οδηγήθηκε σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Τα πιο σημαντικά