Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2024
ΕλλάδαΣυναγερμός στην Τουρκία: Έκρηξη στις εγκαταστάσεις της αεροπορικής βιομηχανίας-Οι πρώτες πληροφορίες

Συναγερμός στην Τουρκία: Έκρηξη στις εγκαταστάσεις της αεροπορικής βιομηχανίας-Οι πρώτες πληροφορίες

Εκρήξη και πυροβολισμοί σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στις εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας – TUSAŞ στην περιοχή Καχραμανκαζάν της Άγκυρας, σύμφωνα με αναφορές σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης (Hurriyet και CNN Turk).

Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για βόμβα που εξερράγη σε ένα ταξί, στην πύλη της εγκατάστασης, ενώ ακολούθησαν πυροβολισμοί ανάμεσα σε άγνωστο αριθμό ένοπλων τρομοκρατών και αντρών της ιδιωτικής ασφάλειας της εγκατάστασης. Το CNN Turk κάνει λόγο για τουλάχιστον δύο νεκρούς, ενώ το A Haber μιλάει και για κατάσταση ομηρίας.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τη στιγμή της έκρηξης..

Η TUSAŞ είναι γνωστή για την κατασκευή εξαρτημάτων για μεγάλα αεροσκάφη, όπως το επιβατικό Airbus A380, το μεγαλύτερο στον κόσμο, καθώς και το στρατιωτικό μεταγωγικό Airbus A400M. Η έκρηξη προκάλεσε αναστάτωση στην περιοχή, και οι αρχές έσπευσαν στο σημείο για να ερευνήσουν τα αίτια.

Η τηλεόραση HaberTurk αναφέρει ότι η έκρηξη μπορεί να προκλήθηκε από βομβιστή αυτοκτονίας, ενώ υπάρχουν μαρτυρίες και για πυροβολισμούς.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Ali Yerlikaya ανέφερε: «Δυστυχώς, έχουμε νεκρούς και τραυματίες μετά την επίθεση».

Συγκεριμένα είπε:

«Υπήρξε τρομοκρατική επίθεση στις εγκαταστάσεις της Turkish Aerospace Industries Inc. (TUSAŞ) στην Άγκυρα Kahramankazan. Δυστυχώς, υπάρχουν νεκρούς και τραυματίες μετά την επίθεση. Εύχομαι το έλεος του Θεού στους μάρτυρες μας και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες μας. Το κοινό θα ενημερωθεί για τις εξελίξεις. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας τις δηλώσεις που θα γίνουν από επίσημες πηγές.»

Τα πιο σημαντικά