Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2024
PlusΈνας γιος τοποθέτησε την αγαπημένη του μητέρα σε οίκο ευγηρίας. Η γιαγιά...

Ένας γιος τοποθέτησε την αγαπημένη του μητέρα σε οίκο ευγηρίας. Η γιαγιά μόλις είχε κλείσει τα 70 και αυτό που συνέβη ήταν έκπληξη για εκείνη

Αυτή η γιαγιά θα παραμείνει πάντα στη μνήμη μου. Και όλα αυτά επειδή ήρθε με τον γιο της, ο οποίος της έκρυψε την αλήθεια, αλλά εκείνη εξακολουθούσε να υποψιάζεται ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Παρόλο που προσπάθησε να διώξει τις κακές σκέψεις.

Το προσωπικό του γηροκομείου αποκάλυψε την αλήθεια στη γιαγιά της. Γι’ αυτούς, ήταν μια συνήθης πρακτική.

Η γιαγιά αποδείχθηκε πολύ καλό και θετικό άτομο, γεγονός που έκανε όλο το προσωπικό του γηροκομείου να την συμπαθήσει. Υποστήριζε τον εαυτό της με τη σκέψη ότι ο γιος της θα την έπαιρνε σύντομα μακριά. Στην αρχή, ο γιος της πράγματι τη φρόντιζε και την επισκεπτόταν συχνά. Αλλά με την πάροδο του χρόνου οι συναντήσεις τους γίνονταν όλο και λιγότερο συχνές και στη συνέχεια σταμάτησε να έρχεται καθόλου.

Σήμερα είναι τα γενέθλια της γιαγιάς, γίνεται 70 ετών.

Η γιαγιά χαίρει άκρας υγείας, και μαζί με τους συγγενείς που την φροντίζουν, θα μπορούσε να ζήσει τουλάχιστον 10 χρόνια ακόμα χωρίς να χρειάζεται ειδική φροντίδα. Αλλά σε μέρη όπως τα γηροκομεία, οι άνθρωποι πεθαίνουν γρήγορα, ζώντας έναν χρόνο μετά τον άλλο. Τη βλέπω συχνά, κάθε μέρα, να κοιτάζει με ελπίδα έξω από το παράθυρο. Περιμένοντας τον γιο της. Αλλά δυστυχώς.

Κάποτε, η γιαγιά μου είπε ότι έχει και μια κόρη, αλλά έχουν να ειδωθούν σχεδόν 20 χρόνια. Ναι, δεν ξέρει καν πού μένει αυτή τη στιγμή.

Αγοράσαμε στη γιαγιά μια τούρτα, ανάψαμε κεράκια πάνω της και εκείνη τα έσβησε, κάνοντας μια ευχή. Δεν είναι δύσκολο να μαντέψετε τι ευχόταν. Εκείνη τη στιγμή, δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

Και στο τέλος της εργάσιμης ημέρας, η γιαγιά πέρασε από το γραφείο μου, έχοντας μεγάλη ανάγκη από έναν συνομιλητή. Διηγήθηκε πώς έδινε όλη τη μητρική αγάπη στον γιο της, γεγονός που είχε χαλάσει τη σχέση με την κόρη της. Στην αρχή, η κόρη προσπάθησε να κερδίσει την εύνοιά της, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Η γυναίκα ήταν σίγουρη ότι η κόρη, όταν θα μεγάλωνε, θα παντρευόταν και θα συγκατοικούσε με τον σύζυγό της, ενώ ο γιος θα ήταν πάντα δίπλα της. Αλλά αυτό δεν συνέβη.

Η γυναίκα του γιου δεν ήθελε να μοιράζεται το σπίτι με την πεθερά της και έτσι προσπάθησε με κάθε τρόπο να την ξεφορτωθεί. Όχι, η γιαγιά δεν την κατηγορεί, καταλαβαίνει ότι αυτή είναι η τιμωρία της για την κόρη της.

Η συζήτηση με τη γιαγιά μου με συγκίνησε πολύ. Αλλά τι θα μπορούσα να κάνω;

Καθώς όμως γύριζα σπίτι από τη δουλειά, συνάντησα μια γυναίκα με λουλούδια που με ρώτησε για τον κοσμηματοπώλη μας. Αποδεικνύεται ότι οι ευχές που γίνονται σε μια τόσο ξεχωριστή μέρα πάντα πραγματοποιούνται. Η κόρη μου πήγε τη μαμά της να τη δει το ίδιο βράδυ.

Τα πιο σημαντικά